Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nedobré vztahy v zaměstnání

Od: esoo* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den

Víte nechci zde nějak rozebírát nějaké právní vztahy,ale jen si trochu popovídát o svých problémech na pracoviští,možnái hledát nějakou odpověď nebo radu.Záleží jen na Vás jak to posoudíte.Předem vím že namám žádnou šanci se tomuto problému postavit.Je mi 56 let a pracují u jedné nejmenované zámečnicko stavební firmy.Jsem nekuřák a alkohol jen při slavnostních příležitosrech a to jen minimum,V práci jsem byl hodnocený jako velmi dobry pracovník(zámečník svářeč)za 65Kč na hodinu + prprémie.I když plat nic moc,vzhledem ke svému věku a některým prac.omezením které stejně u tohoto soukromníka nelze dodržet,jsem vcelku spokojený.Až do dne kdy si majitel namontovál kamery na pracoviští s odůvodněním proti krádežím a ujišťovál nás že je nebude zneužívát proti nám dělníkům.Bez předchozího upozornění a bez jakekolí písemné dohody s námi(proč by to také dělál,když vi že mu ze strachu o zaměstnání podepíšeme vše)změníl smlouvu o odměňování za vykonanou práci.Nyní jíž nepracujeme na hodinovou mzdu ale dostanema nějaký náčrt třeba kovové palety na kolečkách jež dva lidé kdysi dělali 2dny a nyni tam je cena 800Kč za kompletní výrobu(nereálne-jeden pracovník tuto práci nemůže fyzický vykonát za 8hodin)a tuto on prodává za 12 000Kč.Pomocí kamer nám vyčítá jak dlouho jsme na WC,že kouříme,že nepracujeme dle jeho představ a mnoho jiných maličkostí které nám velmi znepříjemňují život a dokonce nás donutil podepsát doložku k této nové smlouvě že když nebudeme splňovát tyto jeho(nereálné)nároky na výrobu tak nám bude pltit minimální mzdu a pokud budeme chtít odejít tak si můžeme dát výpověď.On nám ji nedá protožr by musel platit odstupné.Neplatí nám ani diety v případě práce mimo okres i když jsme mimo celý den.Prostě normální šikana ze strany majitele.Ale co proboha proti tomu mám dělát když chci být zaměstnaný,protože kdybych odešel tak mě v mých létech nikdo nezaměstná a pan majitel to velmi dobře ví a tak se také vůčí nam chová. Děkují že jste si to aspoň přečetli.Nashle.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Problémy pracovně-právních vztahů řeší inspektoráty práce. Mají i svoje poradny, zkuste si nachystat jednoduché otázky (např. jestli zaměstnavatel může jednostranně změnit smlouvu o odměňování, jk je to s dietami apod.) a měli by být schopni Vám kvalifikovaně poradit. Možná by mohli u Vašeho zaměstnavatele udělat kontrolu.

portal.gov.cz/...

sz

Milý pane, Váš zaměstnavatel je zamindrákovaný člověk, jako většina českého národa. Je to smutné a politváníhodné. Já mám teda ohromné štěstí, pracuji také u soukromníka u ženy a to mladé ženy, mohla bych jí dělat mámu, ale tak hodné stvoření se už snad dnes ani nerodí. Rozumí svoji práci, sama je pracovitá a v prvé řadě je to ČLOVĚK. Vždy jí říkám, až půjdu do důchodu, tak jí pozvu do Pošty pro tebe, aby celý národ věděl, jak mám hodnou šéfovou, ve své skromnosti říká, že nikam nepůjde. Není to žádná ťunťa. Chodí moderně oblékaná a upravená, má krásné nové auto a ne jedno, krásný nový dům, ale přesto všechno není namyšlená. Je hodná a také štědrá, no jako z pohádky. Po mé předchozí zkušenosti, když jsem pracovala ve státní správě, kde byla velká nevraživost a závist a šikana, mě je dopřáno pracovat v klidu a v pohodě, že se mi ani do důchodu nechce.

celp*
hodnocení

0x

Dobrý den.Vážený na co myslíte,že jsou odbory?I když ve vaší firmě jsou zřejmě majitelem zakázány, klidně se na ně můžete obrátit.Třeba na Odborovou organizaci sdružující pracovníky pracující v kovozpracujícím průmyslu.

refik*
hodnocení

0x

Já jsem se s tím ještě nesetkala,asi jsem měla štěstí,ale to si nedovedu ani představit-to co píšete.Musí se vám chodit do práce s nechutí určitě.Já vám radu nedám,jen vám držím palečky at´ se vám vše zlepší v práci.

bozena*
hodnocení

0x

Moc vas zdravim a citim s Vami,prozila jsem neco podobneho.Pokud jste z maleho mesta jako ja,tak vam nic jineho nezbyva nez drzet "hubu a krok",jak ja rikam.Situace byla takova,ze jsem musela brat antidepresiva.Vyresila jsem to tak,ze jsem prodala byt v malem meste a odstehovala se do vetsiho,kde tyto problemy pominuly.Pokud nejste vazan na stavajici bydliste,udelejte to take tak,doporucuji a jen si vycitam,ze jsem to neudelala driv! Preji mnoho stesti a drzim palce,at to vybojujete!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]