Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Boty s GORE-TEX - impregnovat nebo ne?

Od: botak odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

koupil jsem si boty z potahem GORE-TEX a chci se zeptat zda-li se tyto boty impregnují? Mám sprej ze Sportisima s Carbonem, někdo říká že samozřejmě, někdo že si tím zalepím ty kanálky a bota přestane dýchat... Stály mě skoro 3000 Kč tak bych je nerad poškodil :( Díky :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

no,tak za prvé:

GORE-TEX® není potah, ale je to membrána, která zajišťuje voděodolnost (nepropustnost) zvenčí směrem dovnitř obuvi (oblečení). a zároveň opačným směrem umožňuje propustnost vodních par. tuto membránu najdete uvnitř obuvi. po obutí obuvi se bude dotýkat ponožky...

pokud máte CARBON PRO, pak máte "stříkanou membránu" - dočtete se to v návodu k použití. pokud někdo říká, že impregnací botu zalepíte, pak má pravdu. ale bavíme se o nejlevnějších impregnacích (cca 99,-Kč) na bázi slikonu.

takže boty impregnujte už před prvním použitím a dále vždy po čištění obuvi. případně v nějakých pravidelných intervelech. záleží jak často a v jakých podmínkách budete obuv používat.

hodnocení

2x

Jistě impregnovat! *hej* Je divné, že vám ošetření bot nedoporučil už prodejce...

hodnocení

2x

A co píšou na tom sprayi? Koukněte do odkazu, impregnace by měla mít i atest na Gore-tex svetoutdooru.cz/...

eulalie*
hodnocení

2x

Dobrý den. I boty s Gore-tex doma impregnuji proti vodě.

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím. Z vlastní zkušenosti - impregnujte, jinak můžete být nemile překvapen.

jarina
hodnocení

0x

ano, podle mě je to co je pod kůží, nerozhoduje o tom, zda kůži impregnovat či ne

hodnocení

0x

Nene, goretexové boty se jistě neipregnují! boty-obuv.cz/...

Jan tak, pro zajímavost, vloni jsem, koupila úplnou náhodou nanotechnologie impreganace netkram.cz/...A jsem unešena. Nevím už kolik stála, ale něco kolem 150 kč. Nastříkala jsem všechny zimní boty z hladké, broušené i zdrsněné kůže. Co se má lesknout, to se leskne a to, co nemá vypadá jako nové. Impregnuji všechny boty už mnoho let. Letní, zimní i sportovní, ale tahle impregnace, Moneta, ta je nejlepší. *palec*

mot
nesouhlasim, kdyz mam treba kozene boty,tak je stejne musim impregnovat aby vydrzely...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]