Nejste přihlášen/a.
Dobry den prosim mam dotaz. Sama jsem mela velmi davno tak nepamatuji kolik stolic myslim prujmovych spis vodnatych je za den normalni pri akutnim prujmu. Mala 5 let ma horecky kolem 39 a od noci vodovy prujem po hodine. Snazi se pit ale ne vic jak normalne teda. Je to normalni nebo mam znovu navstivit doktora. Bricho ji stridave boli a je nafoukla. Bere enterol nic jineho do ni nejde dostat. Muze takhle litat po hodine i treba min nez hodine nebo to je z blby.? Za jak dlouho to prejde.? Diky za radu
Naučte se hodně věcí konzultovat s ošetřující lékařkou. Žádné vybavování, vysvětlování, omlouvání. Do telefonu pozdravit, říci jméno a jméno dítěte, odříkat problémy a to, jak a čím jste léčila. Zakončit větou: Co s tím? Nemáme přijít? Tenhle hovor trvá max 3 minuty. Moje mladá mnoho věcí řeší takhle. Doktorka jí řekne co s tím nebo ji pozve.
Dobrý den, při takovém průjmu, že vám chodí dcerka každou hodinu na wc, hrozí dehydratace...pít tekutiny musí dcera více než jen normálně. Prostě ji stále nuťte pít, abyste neskončily v nemocnici kvůli dehydrataci organismu. Návštěva lékaře je na místě, může vám předepsat například Hidrasec pro děti na doplnění iontů v organismu. Klidně dávejte i smectu, ta je při průjmu vhodná. A hlavně! Ty tekutiny doplňovat! Třeba černý čaj slabě oslazený, minerálky apod.
Ze zkušeností mých dětí je tento problém 24 hodin - pak se "dolečuje" ještě 3-5 dnů, než je dítě fit. Pokud je průjem a bolesti více než den, okamžitě k lékaři.
Zdravím,
neváhala bych jít k pediatrovi. Odvodnění může být špatné a příčina by se měla dohledat.
Po konzultaci s mudr budete mít jasno.
Okrajově : U nás to taky bylo u dětech, vždycky jsem šla k mudr.
Sama jsem pouze okrajově dala ve velkých dávkách chlorellu, ale až po konzultaci s lékařem.
Jinak nechci strašit, ale náš malý takhle skončil ve 4letech ve špitálu. Průjmy a nakonec mu bylo odtraněno i slepé střevo, že tam byl dokonce zánět, to se, ale zjistilo až na operačním sále.
Pak chytnul i salmonelu, ale to až ve špitálu po operaci.
lekarce jse volala ze ych nerada neco zanedbala a ona rikala en v klidu srazet teploty a enterol uz rano jen jsem se chte ujistit tady. Nebyvam s jejim pristupem moc spokojena...Pockam tedy a kdyztak pohotovost vecer to bude 24h. Spis me zajimalo jesli o tak muze byt nikdyna prujmy netrpime tak to fakt nevim. Ted ma horecku uz jen 38.2 ale kolikrat i v posteli uprdne hnedou vodu. A tak po 40 minutach lita na zachod
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.