Nejste přihlášen/a.
Po nasazení léků na hypertenzi, došlo ke snížení systolického tlaku na 120. Na diastolickém tlaku se to však vůbec neprojevilo-mám pořád okolo 88. Po zdvojnásobení dávky léku na tlak, klesl systolický na průměrných 115 avšak diastolický stále okolo 88. Čím to může být? Co by se mi mohlo stát kdyby vlivem další léčby dále klesal jen systolický?
Ale TK120/88 je v normě a to Vám lékař zdvojnásobil dávku? Podle mě není důvod při takových hodnotách mít zdvojnásobenou dávku a zatěžovat organismus víc, než je nutné. Samozřejmě je to na obvodním, nebo kardiologovi, aby určil, jak dál?
Tady v odkazu se podívejte ohledně diastolického tlaku na reakce lékaře, klikněte vždy do červených řádů, aby se dotaz zobrazil celý. ulekare.cz/...
Babkazov, já právě hledala jakou dobu srozumitelný odkaz, aby si Karel sám přečetl. Tohle musí ale řešit samozřejmě s lékařem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.