Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ukončení pracovní smlouvy?

Od: mamen1 odpovědí: 2 změna:

Zdravím,potřeboval bych poradit... Moje pracovní smlouva na dobu určitou končí 31.10.2016.U firmy jsem zaměstnán od roku 2014,takže se smlouva prodlužovala již 2x. Problém je v tom,že jsem od 14.10.2016 v pracovní neschopnosti,doba léčení je cca 6-7 týdnů. S nadřízeným jsme se začátkem měsíce dohodli o dalším prodloužení pracovní smlouvy. Teď,když jsem za ním přišel s neschopenkou,tak mi odpověděl, tak běž marodit a jak přijdeš,tak to prodloužíme. Je správně,že mi skutečně smlouva končí k datu 31.10.2016? V tom případě bych se měl jít přihlásit na ÚP a ukončit neschopenku? Nebo je to jinak? Děkuji všem za odpověď.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

5x

Ano, smlouva sjednaná na dobu určitou skončí uplynutím sjednané doby bez ohledu na nemoc. V době nemoci Vás ÚP nemůže zaevidovat jako uchazeče o zaměstnání. Léčit se samozřejmě můžete i po skončení zaměstnání, kvůli skončení zaměstnání není nutné končit neschopenku, na nemocenské budete mít nárok dál. Podklady pro výplatu nemocenského budete předávat bývalému zaměstnavateli.

doplněno 24.10.16 17:02:

Nemáte zač. Brzy se uzdravte!

mamen1
24.10.16 12:15
hodnocení

děkuji :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]