Nejste přihlášen/a.
Zdravím,potřeboval bych poradit... Moje pracovní smlouva na dobu určitou končí 31.10.2016.U firmy jsem zaměstnán od roku 2014,takže se smlouva prodlužovala již 2x. Problém je v tom,že jsem od 14.10.2016 v pracovní neschopnosti,doba léčení je cca 6-7 týdnů. S nadřízeným jsme se začátkem měsíce dohodli o dalším prodloužení pracovní smlouvy. Teď,když jsem za ním přišel s neschopenkou,tak mi odpověděl, tak běž marodit a jak přijdeš,tak to prodloužíme. Je správně,že mi skutečně smlouva končí k datu 31.10.2016? V tom případě bych se měl jít přihlásit na ÚP a ukončit neschopenku? Nebo je to jinak? Děkuji všem za odpověď.
Ano, smlouva sjednaná na dobu určitou skončí uplynutím sjednané doby bez ohledu na nemoc. V době nemoci Vás ÚP nemůže zaevidovat jako uchazeče o zaměstnání. Léčit se samozřejmě můžete i po skončení zaměstnání, kvůli skončení zaměstnání není nutné končit neschopenku, na nemocenské budete mít nárok dál. Podklady pro výplatu nemocenského budete předávat bývalému zaměstnavateli.
Nemáte zač. Brzy se uzdravte!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.