Nejste přihlášen/a.
Doporučujete mi nějaké časopisy, servery? Mimo těch zpravodajských jako je idnes, atp...Co časopis 100+1? Nebo existuje ještě něco zajímavějšího, lepšího?
Být čtenářem, to se musíš narodit, číst všechno co ti přijde pod ruku, jak se naučíš číst, kniha musí být tvůj nejlepší kamarád a knihovna tvůj druhý domov. Jako teenager mít přečtenou klasickou literaturu, noviny, časopisy literaturu faktu, historii, životopisy, politiku, válečné to je lahůdka ! Ale co je příčinou, že je z tebe takový vášnivý čtenář? Je to obyčejná, nenasytná zvědavost.
Stejně jako Babka doporučím číst všechno, co Vám přijde pod ruku, spíše knihy, než časopisy a informační portály. Hodnotnější časopisy i portály bývají na něco zaměřeny, rozšiřují spíše odbornost.
I Strejcova rada ohledně křížovek, kvízů a hádanek je výborná. Já jsem si tak rozšiřovala německou slovní zásobu v době, kdy už jsem měla zásobu poměrně velkou a přestalo mne bavit se učit nová slovíčka.
Encyklopedie, slovníky a jinou "naučnou" literaturu bych používala pro konkrétní vyhledávání nebo nastudování konkrétních věcí či problémů. Asi bych je nečetla "jen tak".
Dále bych doporučila zajímat se o vše, co se děje kolem Vás, u nás, v Evropě i ve světě.
Pokud si informace budete vyhledávat v zahraničních portálech, zlepšíte zároveň znalosti cizích jazyků.
Asi bych doporučil Wikipedii. Začneš článkem na nějaké pro tebe zajímavé téma a na to se nabalují odkazy na další spousty článků podle tvého zájmu.
Existují i soubory knih, na nichž stojí západní civilizace, asi nejznámější je Great Books of the Western World. Vybereš si, co tě zaujme. Jde to postahovat i z netu. Některé z těch klasik byly určitě vydány i v českém překladu.
Možná Vás zklamu, číst je sice dobré. Ale je hlavně potřeba si dávat všechny informace do souvislosti. Tím chci říct, že třeba budete mít načteno, ale nebudete vědět, která bije. Přeji Vám hodně štěstí. A na Idnes zapomeňte, to je dnes hlasná trouba nejmenovaného ministra (který má tolik peněz, že si to může dovolit). Pro všeobecný přehled Vám doporučuji REFLEX, ECHO 24, EURO, EKONOM a internetové PRAVÝ PROSTOR, SVOBODNÉ FÓRUM.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.