Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co číst pro všeobecné vzdělání?

Od: adamnovy odpovědí: 15 změna:

Doporučujete mi nějaké časopisy, servery? Mimo těch zpravodajských jako je idnes, atp...Co časopis 100+1? Nebo existuje ještě něco zajímavějšího, lepšího?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Adame, neptej se a čti. Čti všechno, co se ti dostane levně do ruky. Všechno a všude. *hej*Vždycky najdeš něco, co tě zajímá, co ti utkví v hlavě. A jedině tak zjistíš, čemu je třeba se raději vyhnout.

hodnocení

2x

Možná vás překvapím, ale je jisté, že vynikajícím zábavným způsobem nabývání vědomostí je luštění křížovek a kvízů. Je to patrné na některých účastnících vědomostních soutěží. :)

12
hodnocení

2x

Být čtenářem, to se musíš narodit, číst všechno co ti přijde pod ruku, jak se naučíš číst, kniha musí být tvůj nejlepší kamarád a knihovna tvůj druhý domov. Jako teenager mít přečtenou klasickou literaturu, noviny, časopisy literaturu faktu, historii, životopisy, politiku, válečné to je lahůdka ! Ale co je příčinou, že je z tebe takový vášnivý čtenář? Je to obyčejná, nenasytná zvědavost.

moravan*
hodnocení

1x

A co tohle dobyvatel.triviador.net/...Je to vědomostní soutěž i zábava.

iz*
hodnocení

1x

Stejně jako Babka doporučím číst všechno, co Vám přijde pod ruku, spíše knihy, než časopisy a informační portály. Hodnotnější časopisy i portály bývají na něco zaměřeny, rozšiřují spíše odbornost.

I Strejcova rada ohledně křížovek, kvízů a hádanek je výborná. Já jsem si tak rozšiřovala německou slovní zásobu v době, kdy už jsem měla zásobu poměrně velkou a přestalo mne bavit se učit nová slovíčka.

Encyklopedie, slovníky a jinou "naučnou" literaturu bych používala pro konkrétní vyhledávání nebo nastudování konkrétních věcí či problémů. Asi bych je nečetla "jen tak".

Dále bych doporučila zajímat se o vše, co se děje kolem Vás, u nás, v Evropě i ve světě.

Pokud si informace budete vyhledávat v zahraničních portálech, zlepšíte zároveň znalosti cizích jazyků.

adamnovy
hodnocení

A jaké knihy mi doporučujete číst?

iz*

Viz první věta: všechny, které Vám přijdou pod ruku. Časem si si vyberete, který žánr nebo kteří autoři se Vám budou líbit více...

ctenar*
hodnocení

1x

Asi bych doporučil Wikipedii. Začneš článkem na nějaké pro tebe zajímavé téma a na to se nabalují odkazy na další spousty článků podle tvého zájmu.

Existují i soubory knih, na nichž stojí západní civilizace, asi nejznámější je Great Books of the Western World. Vybereš si, co tě zaujme. Jde to postahovat i z netu. Některé z těch klasik byly určitě vydány i v českém překladu.

adamnovy
hodnocení

Nemůžu nikde najít tuto knihu v češtině...

ctenar*

Není to jedna kniha. Jsou to desítky knih, z nichž mnoho vyšlo i česky.

Další seznam.

mp*

S Wikipedii se dá taky jen souhlasit. Neříkám, že je to tam vždy úpně přesně (třeba kontrolovat z více zdrojů) ale v podstatě tam vše podstatné najdete.

lidus*
hodnocení

0x

Pro všeobecné vzdělání doporučuji, číst dobré rady zdejších rádců. A k tomu ty časopisy, encyklopedie...

m123*
hodnocení

0x

100+1 je dobrý, ale já teď "ujíždím" na časopise TÉMA. A pak dělám chytračku co vše vím :-D .

balzerka
hodnocení

0x

Mám sousedku, důchodkyni, které nebylo umožněno studovat, neboť je z 13 dětí a na studia nemohl každý. Ona sbírá učebnice ZŠ a SŠ a po večerech si je pročítá. Taky varianta...

mp*
hodnocení

0x

Možná Vás zklamu, číst je sice dobré. Ale je hlavně potřeba si dávat všechny informace do souvislosti. Tím chci říct, že třeba budete mít načteno, ale nebudete vědět, která bije. Přeji Vám hodně štěstí. A na Idnes zapomeňte, to je dnes hlasná trouba nejmenovaného ministra (který má tolik peněz, že si to může dovolit). Pro všeobecný přehled Vám doporučuji REFLEX, ECHO 24, EURO, EKONOM a internetové PRAVÝ PROSTOR, SVOBODNÉ FÓRUM.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]