Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dřevěný hlavolam

Od: honzaferda® odpovědí: 8 změna:

Dostal se mi do ruky tento hlavolam, ovšem bez návodu. Nevím jaký je výchozí ani cílový stav. Znáte to někdo?

Děkuji za radu.

Dřevěný hlavolam
Dřevěný hlavolam #2
Dřevěný hlavolam #3

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

5x

připadá mi to jako dřevěné sudoku

ria*
hodnocení

2x

Ano ano, dětské sudoku :) pěkný kousek..

host*

Vypadá to jako sudoku, ale na fotce jsou tři 3 a jen jedna 2. Měly by být všechny po čtyřech. Jak to vypadá, mají na jedné straně červenou a na druhé straně bílou, a na obou stranách obě číslice stejné. Nebo je na některém na druhé straně jiné číslo, aby byly opravdu čtyři 1, čtyři 2, čtyři 3 a čtyři 4. Zkuste se podívat na vaše špalíčky, jestli to je tak.

hodnocení

Děkuji za odpověď. Máte pravdu, každý špalíček má z obou stran stejné číslo 1 - 4, jedno červené a jedno bílé. Čtyři 1,čtyři 2, čtyři 3 a čtyři 4. Jenže tenhle hlavolam je asi zmetek, protože má pouze tři 2 ale pět 3. To se dá samozřejmě opravit. Mám ale otázku, co s tím?

Já těch trojek vidím 6...
hodnocení

Opravdu?

Mně ale opravdu jde hlavně o to co s tím?

OPRAVDU! Zkus spočítat ty zelené šipky.

hlavolam je pro děti od 14 let...směšné... dokáží ho poskládat i děti podstatně mladší!
Ovšem spočítat některá čísla nedokáží i někteří starší. Chce to více soustředění a pozornosti!

A co s tím?
první možnost : hodit do kontejneru, nebo do kamen...
druhá možnost: vybrat všechny ty válečky s čísly, zkontrolovat počet jednotlivých čísel, uvědomit si, kolik má být válečků s jedničkou, kolik s dvojkou, a tak dále, potom přelepit špatná čísla nálepkou se správným číslem, případně přelakovat nové nálepky bezbarvým lakem... už to nebude zmetek
další možnost, co s tím: hrát to jako jednoduché triviální Sudoku, případně hru ztížit podmínkami, třeba střídání barev a čísel nejen ve čtveřici, ale i v sloupci či řádku, nebo uhlopříčce.

Dřevěný hlavolam #4
hodnocení

No comment ...

doplněno 31.10.16 21:44:

Sudoku luštit umím, nejsem žádný přeborník, ale neumím ho hrát. Mohl by jste mi popsat průběh hry? Nebo alespoň začátek. Děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]