Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vstup na uzemí USA

Od: jirkajc® odpovědí: 10 změna:

Mám dotaz,letím přes USA na dovolenou.Před přistáním se vyplnuje nějáká příletová karta,jméno,přímení,číslo a platnost pasu a podobně.Je někde na netu tato karta k nahlédnutí s českým překladem? Některým udajům nebudu asi rozumět.Pak je i nějáký pohovor s emigračním pracovníkem,stačí když mu předložím lístek,že neumím anglicky? Nebo jak to mám řešit? Nechce se mi kuli dovolené učit angličtinu.-)) Předpokládám že i dost jiných cestujících neumí anglicky. Mužu mít u přepážky třeba někoho kdo přetlumočí dotazy?dekuji za info

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

korina*
hodnocení

2x

Jirko dovoluji si odepsat na vaše otázky , přes emigrační jsem šla 11x když jsem cestovala na Floridu za rodinou své dcery.Již v letadle před výstupem na uzemí USA vám rozdají dvě karty které musíte vyplnit dle pasu.Se vším vám pomohou letušky a pokud neumíte angl. nechte si doma v Čechách napsat kam jedete , kde je vaše cílová destinace a v angl. poprosit o vyplnění dotazníku.Na emigračním předložíte pas , povolení přechodu na jejich území, budou vám brát otisk palců a doporučuji být velmi vstřícný a respektovat jejich požadavky. Byla jsem svědkem namachrovaného čecha který na své chování doplatil tak že ho nepustili přejít , letadlo mu uletělo a jak to dopadlo dál nevím.Být skromný a slušný se vyplatí , to uvidíte u ostatních.A nebude na škodu naučit se pár angl. slov , pozdravit , poděkovat.Taky se připravte na prohlídku osobní ještě v Evropě , tam kde budete přestupovat na jiné odletiště. Dovedou být nepříjemný hlavně v Paříži, v Londýně i ve Frankfurtu uvidíte , je to zajímavé to porovnávat kde a jak v jaké zemi to vše probíhá.Jestli cestujete soukromě , tak se na emigračním taky připravte na otázky " kde budete bydlet , kdo vás bude živit atd. oni mají obavu aby jste tam nepracoval. Zkuste se podívat zda tam nebude cestovat čech hovořící angl. potom vám pomuže a bude to pro vás jednodušší. přeji prima cestu...

korina*

PS prý jako vzor je to na internetu , jak postupovat při vyplnování tak žádné obavy..

hodnocení

Děkuji za info,letím se skupinou a s průvodcem,tak se chci zeptat jestli si můžu k přepážce pozvat třeba průvodce aby mi tlumočil?

Ano, na to jsem zapoměl, ale odpověď Vám asi nedám. K přepážce na letišti v Atlantě nebo i v Newarku se přistupovalo jednotlivě, ale třeba to s průvodcem půjde. Bude to vědět průvodce nebo to zjistíte přímo na místě.

hodnocení

2x

Dobrý den. Díky příbuzným jsem byl několikrát na Floridě jako korina a musím potvrdit, že je to přesně jak píše. I když jim dáte papírek s textem I Don´t speak english, budou se Vás stejně ptát. Ono je moc nezajímá, jestli umíte nebo ne. Oni chtějí odpovědi. Při první cestě mě kvůli imigračnímu uletěl v Atlantě spoj do Fort Lauderdale a můžu Vám říct, že jim je to fuk. Naštěstí jsem dostal místo v následujícím spoji. Jak píše korina, budou se ptát, kde budete bydlet, kolik máte peněz, kdy se budete vracet a hlavně mají podezření, zda tam nejedete za prací načerno. Takže pozor na to.

doplněno 21.10.16 18:29:

Ještě doplním, že jsem měl notářsky ověřené pozvání, ve kterém bylo, kde budu bydlet i jak dlouho a nebylo to nic moc platné.

doplněno 21.10.16 18:36:

A ještě jedno doplnění. Rozhodně jsem se nechoval namachrovaně jako člověk v případě který zažila korina.

korina*

pro Gamapolis ! chci se vás zeptat jak se vám na Floridě líbí a jaké města jste navštívil. Já jezdím do Fort Myers. Být mladší tak bych uvažovala o trvalém bydlení ale ted už né. Na mě tam je moc velké vedro po celý rok.Vánoce dcera slaví v českém duchu.a vůbec si to tam hodně počeštila. Hlavně její tři děti perfektně mluví česky což si velmi cením, každé prázdniny tráví v čechách tak se dobře domluví.Každý jazyk je dobrý umět , ted přijde na řadu španělština. Angl. jazyk je jejich mateřtina.Ale ta dálka , ty přestupy , ale člověk aspon něco vidí. mějte se fajn Korina

ctenar*

Na Floridě by se Češi měli cítit jako doma. Aby taky ne, když tam skončilo několik miliard ukradených v ČR. Vzpomeňme třeba těch 100 miliónů, co si tam ukryl Standa Gross.

Dobrý den. Omlouvám se, ale teprve teď jsem se na toto vlákno znovu náhodně podíval, tak proto ta opožděná reakce. Libilo se mi tam opravdu moc a narozdíl od Vás, mě by celoroční teplo vyhovovalo. Já zimu nesnáším. Bydlel jsem ve městě Boynton Beach, což je v okrese Palm Beach. Navštívil jsem Orlando, Miami, Fort Lauderdale, Boca Ratton, Daytonu a take menší města v okolí Boyntonu. Byl jsem v Kennedyho vesmírném centru na Mysu Canaveral, v Miami v Seaquariu. Líbili se mi pomerančovníkové háje Palm Beach Groves. Byl jsem tam několikrát, někdy v létě, někdy v zimě. Ale i v prosinci jsem tam zažil 30 stupňů Celsia. V tom období tolik nebývá, ale pár dní v roce 1999 jsem to zažil.

V americe neni ceho se obavat. Tam je tolik polaku , ze se vzdy clovek domluvi :)

hodnocení

0x
Ne tam nikoho nezajima ze neumite anglicky. Vyhoda je , ze letite s pruvodcem a skupinou za nakym ucelem. Takze neni duvod vas nepustit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]