Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla bych Vás poprosit o Váš názor, radu apod. Našla jsem na netu tzv. ponožky (boty) do vody, nevím ale, zda by nebylo blbé to nosit mezi lidmi. Přímo na koupališti bych to možná ani nenosila, ale spíše třeba, kdybych jela se vykoupat např. na Lipno apod. Případně někdy v budoucnu do ciziny k moři. Myslíte si, že by to bylo trapné a k smíchu? Nejsem člověk, který je rád výstřední, ale zdá se mi to jako šikovná věc. Pamatuji si, když jsem byla právě na tom Lipně jako malá, tak že mi to dělalo problém se tam postavit. Bála jsem se furt, že stoupni na něco špatného, i když vím, že je to hlavně příroda. Na druhou stranu je ale pravda, že jsem v tom asi nikoho moc neviděla, ale zas tak často k vodě nechodím. Co myslíte, je to blbý nápad si je pořídit a pak je nosit? Jakou máte s nimi zkušenost? Vidíte to občas na někom? Když to viděl můj sourozenec, jak si je prohlížím na netu, tak mi říkal, že jsem praštěná, že tohle bych chtěla nosit. :/
A jakou barvu byste zvolili (jsem žena)? Napřed jsem myslela černé, pak zas modré a teď nevím. Růžové bohužel už nemají. Chtěla bych nějaké co nejméně nápadné, což nevím, které z nich by to byly, k plavkám mi neladí ani jedny.
Děkuji za odpovědi.
U nás bych to nenosila. Na tom Lipně byly krásné písečné pláže a pozvolný vstup do vody.
Využila jsem je kdysi v tehdejší Jugoslávii, kde byly v moři mořští ježci a po plážích občas jejich zbytky. To se zapíchlo do chodidla, moc to bolelo, zanítilo se to, obtížně se to vyndávalo. Tam byly boty do vody na místě a dobrá věc.
Na koupališti by mi to připadalo úplně k smíchu. Trávník, cestičky, kachlíčkované dno, tam zaručeně nejsou potřeba. Jen po souši bych nosila nějaké lehké pantofle, třeba abych na záchod nešla bosky.
Jinak, jen jednu vzpomínku nemám pěknou. Byli jsme ještě děti, kamarád vlezl do vody v rybníce a vzápětí vylezl s rozříznutou krvácející nohou. Byly tam střepy. Ale to by boty do vody stejně neodvrátily, bota by se rozřízla taky. Jaga.
Podle mě je každému člověku jasné, že do určitého typu vodních ploch je lépe bosou nohou nevstupovat (ostré kameny, sklo na dně, v moři také bývají ježci apod.)... U nás se někteří koupou v sandálkách i v místním říčním koupališti - nikdo si toho nevšímá (taky proč?). Já jsem si jednou opravdu velice ošklivě pořezala nohu o rozbitou lahev a teď si též dávám pozor. Takže takové botky, pokud jsou do vody pohodlné a nejsou příliš těžké, bych si klidně koupila (osobně tedy asi ty modré, ale špatně nevypadají ani ty zbylé dvě barvy). Jinak ty růžové mohou být za chvíli z té vody špinavé - to je asi nevýhoda
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.