Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Splátka úvěru

Od: januskova69 odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, chci se zeptat mám úvěr u equa bank a chtěla bych provést mimořádnou splátku a to ve výši půjčeného úvěru. Půjčili jsme si 100 000, které bychom zaplatili, ale s úrokem to dělá cca 150 000 budeme muset ještě dál platit těch 50 000 Kč nebo zaplatíme pouze nějaké procento za mimořádnou splátku? Děkuji za odpověď.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Přečtěte si smlouvu, tohle Vám nikdo bez znalosti smlouvy neřekne.

paw*
hodnocení

0x
Ne. Zaplatite pujcenou castku+pomernou cast uroku. Uvedu priklad. Pujcite si100 000 se splatnosti na 5 let (celkem zaplatite 150000).ale kdyz to splstite zy tyden, tak zaplatite cca 101 000, pac platite jenom pomernou cast uroku. Takto to funguje u mBank, Equa nebude jina. Snad je to dano i nejakym zakonem.
Ale pro jistotu si toto overte na jejich lince.
rora*

Doporučuji rovnou zajít na pobočku, oni stejně pošlou žádost o zaplacení úvěru někam na centrálu, pak teprve je možné zaplatit. Teď to řešil manžel. Mně u AirBank stačila minuta na internetu na to, abych se úvěru zbavila, kdežto u Equa bank to bylo martyrium na několik dní.

januskova69
hodnocení

Moc děkuji za odpověď a určitě se ještě budu informovat na pobočce spíše mě zajímalo jestli s tím má někdo zkušenosti alespoň vím přibližně co čekat. Ještě jednou děkuji všem.

hodnocení

0x
Zaplatíte pouze zůstatek z jistiny navýšený o úrok k danému dni (případně nějaké procento za mimořádnou splátku, pokud je to ve smlouvě) tzn. nepřeplatíte tolik, jako kdybyste to platila celých pět let.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]