Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, aktuálně mám od ledna přerušený ŽL a budu ho obnovovat. Během přerušení mi chodili faktury za provoz eshopu, ty jsem normálně platila, jinak bych o eshop a www adresu přišla. Můžu je nějakým způsobem promítnou do účetnictví nebo to nejde, když ŽL obnovím až k 1.11.2016 a faktury jsou z dřívejšího data? Máte s tím někde zkušenost? Vím, že při začátku podnikání můžete do účetnictví dát (tedy alespoň dříve to tak bylo) faktury s daty až 30 dnů před začátkem podnikání, ale nevím jak je to v případě přerušení podnikání a momentálně se kvůli tomu dohaduji s přítelem, protože na to máme jiný názor. To samé řeším s kasou, dodavatel mi nechce fakturu vystavit později a já ji budu potřebovat od 1.11.2016...
V podstatě je to jednoduché. Veškeré své příjmy musíte přiznat, Vaše výdaje vcelkem nikoho nezajímají, protože je to nákladový výdaj. Učetnictví (jednoduché) je v podstatě volné (kupodivu). Jen je Vaší poviností prokázat co je co. To je ale docela logické. A s živnostenským listem to nemá ani souvislost. Další problémy pak vznikají, pokud musíte platit DPH, ale to je podle mě zase jiná otázka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.