Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolesti hlavy

Od: vikv odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, je mi 15 let a od září jsem začala chodit na gymnázium. V pondělí jsem se probudila s bolestí hlavy, která trvala cca 2 hodiny a nebylo mi dobře. V úterý to bylo v pořádku, ale ostatní dny mě taky občas pobolívala hlava. V sobotu mě začal bolet levý spánek, nemohla jsem se ani podívat ven z okna na světlo, protože mě z toho bolely oči. Asi po 3 hodinách bolest přestala a dnes v neděli už mě od rána bolí hlava (spánky), když se prudce podívám jinam, tak se mi z toho až zamotá hlava (mám nízký, tlak a jsem vysoká, takže když si stoupám, hlava se mi běžně motá).
Piju stejně, jako dřív, běžně spím 7-8 hodin. Asi před půl rokem, se zjistilo, že jsem hybermobilní a tudiž mi rychleji tuhnou svaly, to znamená, že mě často bolí zádá, když jsem dlouho v jedné poloze.
Ty bolesti hlavy si vysvětluji, buď kvůli zádům a nebo kvůli škole. Ale i přesto se ptám, nemáte s tím někdo zkušenosti? Nikdy mě hlava nebolívala. Popřípadě, jak doktor zjistí příčinu bolesti hlavy?
Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

balzerka
hodnocení

2x

Bolest ve spáncích často signalizuje problémy s trávením. Žlučník, žaludek? Ta světloplachost bývá u migrény .Víc pijte, čistou vodu. Vynechte těžká tučná jídla, smažené, zákusky, uzeniny a tuč. sýry. Choďte na vzduch. Chtělo by to i speciální cvičení na záda a krční páteř. Ta někdy bývá za podobnými problémy. Ve Vašem věku to může souviset i s menstruačním cyklem. Psychika tam bude taky, už jen z věty: Před rokem se zjistilo, že jsem hypermobilní... Přidejte si hořčík na ty svaly.. Pokud to nepřestane, jděte k lékaři. Nejspíš to bude kombinace všech těchto vlivů, ale vyloučit nemoc může jen lékař.

hodnocení

2x

Vzpomínám si, že jsem v 15 letech měla podobné problémy - migrénu první, druhou až v 28 letech ze solný lampičky. Netrpím na ní,naštěstí. Jste třeba v takovém věku, že máte ty problémy. Překonáte to a přejde to. Jinak na bolest hlavy je dobrý thajský olejíček. Mně vždycky pomůže. Pro jistotu si ale zajděte k lékařce. Nic nepodceňujte.

iz*
hodnocení

1x

Viky, v patnácti letech ještě nevíš, že zdravotní problémy musíš řešit se svou lékařkou?

Nehledej rady v internetu! Diagnostikovat přes internet "umí" jenom šarlatán a zkušenosti jiných (ani oni nejsou diagnostici) ti mohou i uškodit. Doporučuji jít zítra ráno k lékaři.

hodnocení

1x

Rozhodně bych doporučil lékaře, může to být cokoliv od migrén po boreliozu.

lkl
hodnocení

0x

mohlo by to být kvůli zádům.Když je člověk celý den v jedné pozici ve škole na židli záda trpí.Chce to občas proběhnout,lehnout si a narovnat záda.Nebo cviky v leže.Ale ve škole to jde asi sotva.Mě pomáhá prášek např.Ataralgin.Nebo nepít ve škole sladké humusy ale vodu,mineralky nesladké

vikv
hodnocení

Zapomněla jsem dodat, že 2x týdně chodím na jogu a občas si záda nechám namasírovat od sestry, která na to má kurz. Piju už pár let z 90% jen vodu z kohoutku. Jinak děkuji! ;)

hodnocení

0x

To vypadá od krční páteře. Mohla byste z toho mít i migrény, ta světloplachost by tomu napovídala. Běžte k lékaři, vyšetří Vás a pošle pravděpodobně na rehabilitaci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]