Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chtěl práci, najednou má být společníkem

Od: radek87 odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

jako absolvent jsem nastoupil do nového zaměstnání, kde jsem zaměstnán na HPP. Zatím dělám prakticky vše od PR přes smlouvy, jelikož jsem tam jen já a zakladatel. Jelikož je společnost v začátcích, jednatel na mě chce převézt část podílu a určit mě společníkem.

Nemám s tímto žádnou zkušenost a mám trochu obavy, abych se nenechal navézt do nějaké kulišárny. Ptal jsem se, zda nebudu muset skládat podílovou částku, to prý nikoliv. Prakticky se čeká na to, až se odepíše původní společník a já půjdu místo něj.

Říkám si, zda by nestačilo být pouze v zaměstnaneckém poměru. Nebo mám snad mít radost a využít příležitosti? Co když se zjistí, že společnost dělá nějaké nekalé záležitosti, o to více to postihne i mě?

O společnostech jsme se vždy učili pouze teorii a nyní se nemám koho zeptat.

Děkuji

Radek

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

0x

Inu jak koukám tak se toho na školách asi opravdu moc neučí, protože kdyby se učilo tak by absolovent byl schopen posoudit a odhadnout dostatečně míru rizika z daného jednání. V tomto se takhle obtížně radí, chce se to pořádně podívat do historie firmy a posoudit jak se chovala a chová a podle toho se rozhodnout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]