Nejste přihlášen/a.
Potřebuji upustit páru .. před 10lety nám pomohla manželova sestra s bydlením jelikož měla volný byt který šel do prodeje tak sme ho koupili, před třemi lety sme si od ní vzali auto které ona dostala od sociálky a tudíž měla nárok na nové, souhlasila s měsíční splátkou , částku budeme splácet ještě cca 3roky.. potřebovali sme ho kvůli dětem které musíme vozit do speciální školy .. Bohužel loni sme byli se švagrovou na dovolené a měli s me s manželem spory ona byla taková ta vrba pro mě hlavně.. ovšem po dovolené se švagrová vypovídala manželovi se svými starostmi týkající se mě, že sem potvora, žárlivá, že sem ji zklamala atd..s manželem sme následovně měli krušné období jelikož švagrová vyhlašovala po rodině jaká dle ní sem a že se se mnou nehodlá bavit..s manželem sme si o všem promluvili a vůbec nechápali co to do ní vjelo..po půl roce švagrová za mnou přišla že vše je dobré tak sem kývla.. a nyní po roce opět z ničeho nic, že jsem ji neměla pozdravit v nějakém obchodáku ( já ji nevidela ) a už začala titulovat být sprostá..to vše řešila po sms manželovi do práce ten se mě zastal slušně a už to lítalo že lituje bytu který nám dala a auto že nám sebere a že manžela podvádím a manžel že si mě nikdy vzít nechtěl? podotýkám že bydlíme na vesnici s manželovou rodinou má je 300km daleko.. Co to jako má být jak může takle člověk jednat absolutně bez příčiny ...švagrové je 40let má nevidomou 18letou holčičku a 8letou zdravou holčičku je sama bez chlapa, kvuli péči nepracuje ... Máte to taky někdo tak?
mám dost svých starostí a tohle nemá obdoby, nejhorší je že se člověk nemá jak bránit... nedá se s ní mluvit hned začne křičet vymýšlet blbosti my o voze a ona o koze haha
Je to svým způsobem nešťastný člověk. Má postiženou holčinu, nedostane se asi moc mezi lidi, protože o ni pečuje, do práce nechodí. Nemá muže, i to jí možná leze na mozek. Třeba jen proto, aby na to neštěstí byli dva, aby se mohla o někoho opřít. No a sex jako bonus.
To ji ale neopravňuje k tomu, aby se po Vás vozila. Vy jste udělala jednu velkou chybu - vysklepičila jste jí o sobě kde co. A ona toho zneužívá, roznáší to po příbuzných.
Vy bydlíte na vsi s manželovou rodinou, takže Vás jistě už znají a vědí, kde je pravda, jaká doopravdy jste. Takže jí věřit nebudou. Ani manžel, pokud Vás má rád.
Navíc, píšete, že ona bydlí 300 km daleko, tak Vás nic nevede k tomu, abyste se s ní často setkávala. Společné dovolené ukončete, setkání jen minimálně - svatba, pohřeb...a hotovo.
Byt a auto jste od ní koupili, řádně zaplatili, nic Vám nedala zadarmo. Tak k ní nemáte žádné povinnosti. Už od ní nic nekupujte, aby nebyla zase na koni.
Je to nešťastný člověk, částečně zkoušená životem a částečně si to dělá sama zlou povahou. Pryč od ní. Jaga.
Byt i auto Vám prodala, Vy jste jí zaplatili, nic zadarmo Vám nedala. Tak proč o tom mluví? je to, jako by to prodala někomu cizímu.
Už od ní nic nekupujte, i kdyby to levné bylo, byla by tím zase na koni.
napsala jste to přesně... já jsem psala že má rodina bydlí 300km daleko tudíž v kruhu manželovy rodiny..švagrová jezdí každý týden k tchýni na návštěvu...Jo je to neštastná osoba je to takový ten koketní, vlezlý typ který se neštítí ničeho protože nemá co ztratit.. ano vyslepičila jsem důvěřivý blbec a nikdy by mě nenapadlo, že udělá tohle ..
chyba : já jsem psala že má rodina bydlí 300km daleko A JÁ JSEM TUDÍŽ V KRUHU MANŽELOVY RODINY..
Ať přemýšlím, jak přemýšlím, žádné "auto od sociálky" nebo dokonce "nárok na nové" nevidím. Příspěvek na koupi motorového vozidla může pokud vím získat postižený (nikoliv pečující).
"Vzít si od někoho auto od sociálky" mi mírně řečeno "zavání" podvodem. Nemá na Vás švagrová vztek třeba proto, že jste jí s ním pomohli (auto patřilo dceři, švagrová je neměla co prodávat)...?
Já bych švagrové vrátila byt i auto a do budoucna bych moc dobře zvažovala, komu bych se mohla s čím svěřit (případná "vrba" by podle mne měla být mimo rodinu) ...
auto, které nám švagrová dala bylo od sociálky ( jak píšete na její postiženou dceru ) po pěti letech měla nárok na příspěvek na nové auto a to staré nabídla nám..žádný podvod v tom není staré auto se nevrací a tudíž s ním postižený či pečujícící může nakládat po svém..je to šílené ale je to tak..dnes už to vidím jinak ..
Mám dojem, že s příspěvkem na auto záleží spíše na stavu toho auta, než na uplynutí určitého počtu let. Majitelem, ale byla dcera, o prodeji podle mne neměla rozhodovat její matka. No teď už je to asi jedno.
Já bych si spíše dala pozor na to, komu se svěřujete. Rodina by měla být nejbližší, ale znám dost případů, kde se to – podobně jako v tomto případě – může proti člověku obrátit.
Myslím si, že Vaše švagrová je v obtížné situaci. Mít postižené dítě, kterému nemůže moc pomoci, pro ni je pravděpodobně dost stresující. To ji samozřejmě nijak neomlouvá, chovat slušně a ohleduplně k okolí by se měla i za této situace. Píšu to spíše pro Vás, možná Vám pomůže se snáze se situací vyrovnat, když si uvědomíte situaci její...
Podle mých zkušeností se nedá vyjít s dvěma druhy lidí - těmi, kteří nám závidí, i když člověk si často říká, že ani není co - a pak těmi, kteří to nemají v hlavě více či méně v pořádku, což dnes už je prakticky třetina populace. Nejhorší je, když se oba faktory zkombinují, to pak dá člověku zabrat, vím to z vlastní zkušenosti . Nejlepší je se s takovými lidmi co nejméně bavit a vůbec se nesvěřovat.
A co tedy dál? bydlím víceméně s manželovou rodinou budou různé oslavy, dětem mám říct co skrz tetu..Cítím tu takové to napjetí kdy se očekává takové to divadlo přede všemi v rodině - výměnna názoru na co tady všichni čekají , ale já osobně nemám chut ostatní bavit když se za nás nikdo nepostaví...
Musíte se od toho nějak odpoutat, bavit se s ostatními o hovadinách a nezabíhat do nějakých rodinných témat. Já se o to vždy snažím, když jsem v kontaktu s tchýní a někdy to vychází, prostě všechno převést do srandy, nenechat se vyvézt z míry a pokud se třeba někdo zeptá na něco, co mi není milé, tak řeknu třeba - ale, tak, to je dobrý, ale představte si, že od holky bývalá spolužačka čeká dítě a ani neví pořádně s kým...a už to jede. Já jsem asi nejhůř dopadla, když měla tchýně 80, tak na oslavě tam bylo tolik falše, manželova starší sestra, která. když mě jednou za rok potká ve městě. tak dělá, že mě nevidí. tak se tam pořád smála jak nána a přizvukovala mě a kývala na všechno jak osel, manželova mladší sestra ta byla rudá jak rak, protože nevěděla, jak se má chovat, protože tchýně tam vykládala, jak je už v přechodu...No, šli jsme domů dřív i s naším postiženým synem, kterému se to tam taky nelíbilo a já, ačkoliv jsem moc nepila, jsem přišla domů a pak tak hrozně zvracela...pak už mi bylo dobře a já si dodnes myslím, že to bylo z nich.
Zjevně je psychicky nevyrovnaná. Máme v rodině podobnou osobu, také dělá různé problémy mezi příbuznými - spousta z nich je kvůli ní více či méně rozhádaných.
Řešením je jedině to s klidem ignorovat a dělat, jako by nic nebylo. Rozumný člověk takového jedince ihned prohlédne a je mu jasné, čemu se dá věřit, a nad čím je lepší mávnout rukou jako nad nesmyslem.
Jak uz bylo receno, tak se svagrovou uz nikdy nic a priste si dejte pozor komu se sverujete.. Podobne "vrely" vztah mam i ja se svou ted uz byvalou svagrovou a taky jsem ji odstrihla ze sveho zivota.. Tak me nastvala necim co provedla, ze uz s ni nikdy nic.. Svagrove nedluzite nic a jak uz nekteri psali a svym zpusobem maji pravdu, tak vase svagrova je nestastnej clovek, ktery kope kolem sebe, ale ja osobne si myslim to same co Ivzes, ze to ABSOLUTNE neomlouva jeji chovani vuci vam..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.