Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
máte někdo prosím zkušenosti z aukcí nemovitosti?
Myslím tím prodej nemovitosti, nikoliv dražbu.
Děkuji
Já jsem tak zkusila prodat byt - nejprve firma oznámila, že je byt k prodeji, zájemci se chodili dívat, asi za měsíc měla proběhnout samotná aukce, po internetu. Vyvolávací byla poměrně nízká. Aukce probíhala asi jen hod., už si přesně nepamatuju, mohla jsem sledovat příhozy. Nakonec jsem ale byt neprodala, protože cena nedosáhla min.částky, za kterou jsem byla ochotna byt prodat, a kterou jsem oznámila předem organizátorovi. Musela jsem ale zaplatit náklady firmě za zorganizování aukce.
My máme smlouvu zatím nepodepsanou,kde žádné poplatky nejsou a říkal nám to i pán,který nám to bude vyřizovat.
Prý to platí kupující,tak nevim. Platila jste 2% nebo víc?
Aukce osloví daleko méně lidí, navíc pouze cílenou skupinu, která chce koupit levně. Většina lidí si na tento druh obchodování netroufne.
Právě si myslím,že osloví ty movitější a dům by se prodal,ale to je můj názor
Může mi prosím někdo vysvětlit toto?
(Zástavní právo smluvní : Raiffeisenbank a.s., Hvězdova 1716/2b, Nusle, 14000 Praha 4.
Vyhlašovatel aukce může kdykoliv do doby ukončení aukce tuto nejníže požadovanou cenu změnit.
Ostatní parametry aukce jakož i celou administraci je oprávněna Aukční a dražební agentura stanovit a provést dle svého uvážení. )
U aukcí je nutné napřed složit hotovost, teprve potom je možné zúčasnit se. Kdo nevydraží, čeká až měsíc, než se mu složené peníze vrátí. Přesně toto mne vždy odradilo.
Jde o to o jaké aukce se jedná. aukcí některých společností se může zúčastnit i kdejaký vandrák!
Hankas: být vámi, vyhledám někoho, komu důvěřujete, aby vám pomohl s prodejem vašeho podílu na domě, jelikož co se realit týče, nemáte o tom ani nejmenší tušení. Tímto stylem vás kde kdo oškube a spláčete nad výdělkem.
Zástavní právo smluvní- většinou se jedná o nemovitost financovanou hypotečním úvěrem a tato banka zde má do doby splacení hypotečního úvěru v KN zástavní právo smluvní.
Je otázkou čeho "vítěz" dosáhne, čeho se aukce týká.
Pokud by se aukce týkala nemovitosti a "vítěz" by získal nemovitost do vlastnictví, jednalo by se jednoznačně o dražbu, kterou upravují zákony (o veřejných dražbách, obč. soudí řád atd.). Taková dražba má pevná pravidla, postupy a zásady.
Předmětem aukce obvykle je právo uzavřít smlouvu. Vítěz aukce má obvykle právo uzavřít s vlastníkem prodávané věci kupní smlouvu za cenu, kterou nabídl. Nestane se tedy vlastníkem věci na základě aukce, ale až na základě kupní smlouvy, kterou po aukci uzavře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.