Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zakoupení kradené věci s donucením

Od: pelitria odpovědí: 16 změna:

Zdravím,

dnes se mi stala taková nemilá věc a to, že mě na ulici zastavil pán s tím, že mi nabízel různé parfémy za docela podezřelé nízké ceny. Samozřejmě jsem odmítla ale tím to neskončilo. Začal mě nepříjemně otravovat a nutl mě si alespoň jeden zakoupit. Dostala jsem i strach že mi něco udělá s tím jak mě pořád sledoval. Nakonec jsem podlehla a jeden zakoupila. Pravděpodobně se jedná o kradené zboží ale je v původním stavu, zabalené. Prosím Vás tedy o radu co s věcí udělat. Nevím ani odkud pochází. Ještě teď z toho mám docela nepříjemný pocit.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

2x

S donucením to určitě nebylo, jenom jsi ho nedokázala tvrdě odpálkovat. Ale koupila jsi ho, tak si ho užij. Je to levná kopie, takže se značkou na obalu toho moc společného nemá, ale neublíží. Běžně se prodává.

hodnocení

1x

Také zdravím. Parfém je Váš, koupila jste si ho. Takže ho buď používejte, nebo ho někomu darujte. To už je na Vás. Příště takové vlezlé pouliční "prodavače" odmítněte rázněji. Pokud nechci, nikdo mne nedonutí si koupit to, oč nemám zájem.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, zřejmě jste se pohybovala v okolí Masarykova nádraží v Praze . Ono to nemusí být zboží kradené, ale spíše pašované, resp. padělek - neznáte obsah a nevíte, co Vám to udělá za "paseku" na kůži. Já bych to vyhodil a více neřešil. Zdravím!

doplněno 11.10.16 23:29:

Jak myslíte. Až budete mít červené fleky na kůži (a bude to svědit), tak alespoň víte, co to způsobilo.

Navíc, zřejmě je to parfem pánský .

doplněno 12.10.16 08:08:

V lokalitě, o které jsem psal, operují Rumuni a prodávají z igelitky (parfém, ale i hodinky). Vypadají nevábně a strach z nich jde, resp. člověk by se bál ukázat už jen peněženku, aby o ní nepřišel. Ale, agresivní nejsou - je nutno je včas "odpálkovat" a nic si nedovolí.

pelitria
hodnocení

No jedná se o značku Boos takže neznámá to rozohodně není. Je ale otázka zda je to padělek nebo ne. Krabičku jsem zatím neotevírala a darovat to někomu či blízkým neplánuji. Radši jej použiji jen pro sebe.

No, Boos není žádná značka. Leda tak Boss (samozřejmě fake). A příště, když vás takhle někdo bude otravovat, neříkejte "ne", prostě toho člověka ignorujte. Tím prvním odmítnutím jste vlastně v hovoru pokračovala, a jelikož neumíte na tom "ne" trvat, tak je to pak těžké. Eventuálně dělejte, že neumíte česky.

Jo Boos mi taky nabízeli, prý ať si to vezmu a přispěju jí na autobus, ale aspoň dvě stovky *smich*
(Hogo) Boos je padělek jasnej, originál nese název Hugo Boss.

Já bych tu voňavku hned nevyhazovala, ale nejdříve jí vyzkoušela. Jinak nedávno se mi stalo, že na Florenci mě zastavila silnější cigánka a vnucovala mi voňavku. Řekla jsem ne a pak k ní přišel její komplic a ještě nějaký. Vypadali drze. Nedobrý pocit jsem z nich měla.

doplněno 14.10.16 17:09:

Možná to byli Rumuni, jak napsal Ben. Šel z nich strach.

hodnocení

1x

Nebudu hovořit o parfému, ale o Vašem sebevědomí. Je velice nízké, sama sebe si příliš nevážíte, neumíte důrazně odmítnout. Pokud jste ráno nevyrazila z domova s tím, že si koupíte parfém, ale rohlíky, nikdo nikdy Vám vnutit žádné nechtěné zboží nemůže. Jste svéprávná žeńa nebo hadrová panenka bez mozku?

Pak vidíme v TV - staroušci, jako 2 uzlíčky, ale oni jeli na předváděčku a tam jim BYLO VNUCENO zboží za 30.000 Kč. Omyl, nebylo vnuceno. Když nechci, nekoupím nic, i kdyby se prodejce přede mnou plazil. Ne a hotovo. Koupili dobrovolně, teď naříkají a chtějí své peníze zpátky. Mohou si za to sami.

Představte si, že by Vás přemlouval ne k nákupu, ale k sexu. Někde za barákem. Myslíte, že byste také dokázala podlehnout? Podle toho parfému asi ano! *ee* A ještě byste gatě stáhla. Vy prostě nedokážete razantně odmítnout. Pokud jste s tím pánem nebyla sama v hlubokém lese, ale někde ve městě, šla bych dál a on by si brzy našel někoho jiného. Jenže Vy nedokážete prostě odmítnout. A to je Vaše neštěstí. A pak možná jednou budete i vy hořekovat v televizi. Na podobných "měkkých" lidech ti kosáci vydělávají. Takovéhle hejly potřebují. Ale to asi už sama víte. *palec*Jaga.

hodnocení

1x

Teď už víte, jak takové praktiky fungují. Nesmíte se shrbit a uhýbat, dívat se do země. Musíte se narovnat a jasně říci NE! Žádné vysvětlování, žádné pocity viny nebo nejistoty. Mám vyzkoušené, že ještě platí: Narovnat se, zatvářit se výhružně a udělat krok k němu a ostrým hlasem říci NE! Když to nepomůže, to NE, zařvat a zase udělat krok k němu. Zvednout bradu a překonat, byť na pár vteřin, strach a obavu. Tohle platí na všechny! Vyzkoušela jsem to několikrát. ;)

mot
hodnocení

0x
jak nekteri ve vedlejsi diskuzi tvrdi, nemate povinnost zjistovat kolik parfemy stoji, nizka cena je tedy zcela v poradku a gratuluji k vyhodne koupi!

erzwrz
hodnocení

0x

To nebude kradené, je to na 99,9% padělek, proto nízká cena.

hodnocení

0x

Je to známý případ, ale kradené to zpravidla není, bývají to obvykle falešné značky. Můžete klidně spát, v tomhle případě jste nic nespáchala, pokud Vás bude kontaktovat policie (což asi nebude, leda byste sama podala nějaké oznámení), tak proto, aby vyšetřovala toho prodejce.

hodnocení

0x

Stalo se mi něco podobného, ale trošku jinak. Žena mi také vnucovala parfémy na ulici, nic jsem nechtěla, ale ona mi tvrdila, že jsou zadarmo. Hučela do mě, tak jsem jeden popadla, poděkovala a šla jsem. Zůstala napřed překvapeně koukat a pak se s křikem za mnou rozeběhla, že to není zadarmo. Začata mě pronásledovat, samozřejmě jsem jí ho vrátila, ale fakt mě to pobavilo...prý zadarmo...:-D

hodnocení

0x

Tihle "chodníkoví prodejci" prodávají šmejdy nejhoršího ražení. I když vám připadá cena podezřele nízká, věřte, že s ohledem na skutečnou hodnotu "zboží" je to ještě docela předražené.

repkin*
hodnocení

0x

Teď už s tím nic neuděláte. Parfem si užijte. Nemusí být nutně kradený, z 50% jsou kradené, z 50% napodobeniny za zlomkovou hodnotu toho co za to skutečně dáte. Větší problém je ten, že úmyslem není prodat Vám parfém, ale odvést Vaší pozornost a při tom Vás okrást (něco jako u filmu Podfukáři, zatím co se díváte na karty v ruce kouzelníka, hlavní trik proběhne někde úplně jinde). Takže pokud je sám, tak říct razantně nechci a jít pryč a pokud otravuje dál, tak mu stříknout pořádnou dávnku pepřáku do xichtu, případně ho sejmout paralyzérem. Některým postačí hrozba zavolání policie. Každopádně jednoznačný recept jak se jich zbavit bohužel neexistuje. Je rozdíl, když to zkouší na chlapa, ženskou, dítě nebo důchodce.

doplněno 12.10.16 09:50:

Taky je móda stát u silnice s drahým autem (Superb, MB, Audi apod.) v saku, vypadat solventně a stopovat auta s tím, že máš poruchu a nemáš peníze, aby ti lidi natankovali nebo dali peníze, že jim prodáš zlaté hodinky/naušnice/řetízky apod. a ona je to ve finále jen ocel nebo jiný šmejd ze žlutého (ani ne pozlaceného) kovu. Pak si člověk řekne, jak na tom vydělal, přitom výkupní cena kovu je okolo cca 9,- za KILO. :)

hodnocení

0x

Se mnou si na své všelijací podvodní prodejci a telefonní nabízeči všeho možného nepřijdou. Než se stačí rozpovídat, končím větou:

"Vy ode mě něco potřebujete? Já od vás nic" A nazdar.

V případě dalšího obtěžování pohrozím, že zavolam policajty a je klídek :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]