Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak sehnat klientelu sociální živnosti?

Od: megy odpovědí: 6 změna:

Nedaří se mi sehnat práci, uvažuji o živnosti. Nabídla bych hlídání dětí s učením angličtiny, starání se o staré lidi. Kurz pracovníka v soc. službách mám. U těch dětí je mi jasné, že si mám dávat inzeráty. Ale jak získat kontakty na důchodce, kteří pobírají příspěvky na péči? Mám také obavy, že by šlo spíš o odpolední práci, nemýlím se?

Jsem teprve na začátku shánění informací, ale zdá se mi, že bych mohla využít buď nějaké dotace od ÚP nebo třeba SÚPM. Také jsem zdravotně znevýhodněná (bez důchodu) a stát by mě asi ještě podpořil nějakými příspěvky. Šlo by nějak zůstat na ÚP, dokud nebudu mít aspoň nějakou klientelu vybudovanou? Děkuji za vaše zkušenosti, připomínky a rady - budu za ně vděčná!

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

1x

Nevím kde žijete ale dcera vylepila v panelácích v okolí nabídku a do týdne měla 8 důchodců co chtěli nakoupit, umýt okna, vyřídit na úřadu...Důchodci (nebo jejich děti?) si myslí, že příspěvek na péči je prostě na jejich přilepšení, neradi platí za služby ale sehnala jednoho dědečka jehož syn žije v Praze a rád tatínkovi za službu (1x týdně koupel, nákup, úklid) zaplatil. S tím, že jde o dopoledne, se mýlíte. A pokud čekáte usměvavé důchodce, zapomeňte, jsou věčně nespokojení.Odkud jste o hlídání dopoledne s výukou angličtiny bych měla zájem pro vnučku.

doplněno 11.10.16 14:11:

Andy, ze zkušeností dcery vím, že zájem je malý a práce je to nevděčná, špatně placená.

balzerka
hodnocení

1x

Existují centra sociální péče, domy s pečovatelskou službou.Nebyla by to ale živnost, byla byste zaměstnanec. Jestli máte na tu práci nějaký kurz, tak se zeptejte, jestli by Vás nevzali do týmu. A ty děti s angličtinou bych si nechala jako bokovku.

doplněno 12.10.16 14:20:

A taky byste nemusela pořizovat registrační pokladnu a chystat podklady pro finančák..

hodnocení

0x

S tím ÚP a dotacemi netuším, ale dát inzeráty do supermarketů, do místního zpravodaje, ke školce, škole...

Myslím, že je "díra na trhu" u hlídání dětí, které jsou po nemoci, ještě by třeba potřebovaly zůstat doma, nebo rodiče nemohou mít z nějakého důvodu paragraf, pospíchají do práce? Pokud jste z nějakého velkého města, určitě o práci nouzi mít nebudete. Vždyť si můžete vyvěsit inzeráty, a tak můžete zjistit, jaký by byl zájem?

doplněno 11.10.16 14:19:

Lidus, špatně placená a nevděčná-to asi ano. Jenže v případě tazatelky aspoň v začátku, než se rozjede, každá kačka dobrá. Já často četla různé stesky na to, že nemohou maminy zůstat doma a hlídání nemají?

uska*
hodnocení

0x

A pokud jste z vesnice, oslovte starostu a ten vám může dát tipy na potřebné občany. Nevím o žádných dotacích, na které byste dosáhla, to neznamená, že neexistují.

Po začátku podnikání na Úřadu práce být vedena nemůžete, již pojedete na vlastní ŽO.

doplněno 11.10.16 20:12:

No právě, osamocení lidé, když něco potřebují, zajdou na obec ( s čímkoliv). Takže v obcích starosta ví vše o všech potřebných.

iz*
Podle mne by místní úřad žádné tipy dávat neměl. Ledaže by měl od konkrétních osob souhlas s předáváním kontaktu …

katkaa*
hodnocení

0x

Zdravím, u hlídání dětí je určitě super, že máte jazyk to je vyhledávanější. A pokusia jste třeba se někam zaregistrovat? Nějaou aplikaci nebo agenturu? Na trhu toho je teď poměrně hodně, já jsem ráda za aplikaci Babysitting.today, je velmi rychlá. Je to jen tip. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]