Nejste přihlášen/a.
A jsou to opravdu nárty? To je jako při patních ostruhách? Manžel má také na jedné noze, nemohl došlápnout-patní ostruha, nic nepomáhalo, asi po roce a půl to odeznělo. Dejte vědět, co na MRI zjistili
Radu bohužel nemám, jen snad vzít si něco na bolest.
No, právě je mi to také divné. Každopádně vložky máte, určitě to chce opravdu kvalitní a nechoďte nikde naboso, ani doma.
Zdravím,
já jsem měla podobné bolesti nártů a paty od bederní páteře, sportovec nejsem i věkem jsem jinde. Také mi nemohli na nic přijít, záda mne vůbec nebolela, magnetická rezonance ukázala malý problém na páteři. Cílená rehabilitace mi pomohla.
Já si myslím, že byste měla vyhledat fyzioterapeuta. Vyšetří, navrhne řešení. Také byste mohla vyzkoušet tejp. Ten lepí také fyzioterapeuté a rehabilitační pracovníci. Ten tejp by mohl být dobrým řešením.
Odkud jste?
Zdravím. Napadá mě, že takto se projevují počáteční stavy při propadající se příčné klenbě chodidla. Jsou to velké bolesti, ale nikde není nic vidět. Trvá to velmi, velmi dlouho, než se klouby, tvořící příčnou klenbu, od sebe oddálí a klenba se propadne. Říká se tomu příčně plochá noha. Pokud je chodidlo "namožené" a je v chladu, bolest se zvětšuje až do křečí. Trochu uleví teplo. A taky by vám při bolesti ulevilo stoupnout na pevnou podložku pěkně vytvarovanou do obloučku. Propadání probíhá po etapách. Oddalují se od sebe i všechny kostičky v nártu, šlachy se natahují a všechno to bolí. Ale ortoped by to měl poznat. Ida
Taky přidám svou trošku, mě z ničeho začala pobolévat pravá noha - jak píšete v nártu, stupňovalo se to až jsem bolestí kulhala, každý krok byl utrpení, vždy to nechutně píchlo až do kolene, na pohotovosti prohmatali, zrengenovali, zavázali a jako simulanta mě poslali domu, jako útěchu mi napsali volně prodejnou mastičku.. nic.. žádná rada.. Až mě pak časem napadlo, že to může být botama, které jsem tou dobou nosila, boty jsem přestala nosit a bolest časem úplně přešla.. Ty boty tlačili na nějaké místo na noze a způsobovalo to takové potíže, celé to od toho nepříjemného pocitu po ty kruté bolesti trvalo několik měsíců, než mě to došlo a ty boty jsem nosívala na střídačku, ne pořád, ale bolelo to pak i bez nich...Nemusí to být Váš případ, jen mě to napadlo.
Tak se hlavně že se našla a "pojmenovala" příčina, teď už jen držím palce v léčbě!
Kristun, opravdu artroza a zánět? Ne artritida? Ta je v DNA!
Korino, ortoped určí diagnozu, ale léčení, úlevu musíte hledat u revmatologa. Ten vezme krev a zjistí, jak je do zlé. Revmatolog před každou kontrolou (cca 4x do roka) nechá laboratoři udělat krev a moč. Jeden z největších spouštěčů je třeba zánět močového měchýře. Věděla jste to?
dobrý den , myslím že dnes není člověka kterého by něco nebolelo a to hlavně nohy záda , kolena a rameno.. Jsem už důchodkyně i když stále akční.S pohybovým ústrojím mám moc špatné zkušenosti , vždy i při bolestech jsem se to snažila moc nebrat na vědomí a dělat na zahradě atd. Ovšem v poslední době jsem to musela brát vážně., bolesti se stupnˇovaly, zkončila jsem u ortopéda a taky ten ortel, postupující artritida v kotníku , nártu a to ostatní nebylo renttgenováno , ale dle lékaře , pravděpodobně všude. je to smutné ale nic se s tím nedá dělat , v mém věku. šetřit se, víc vápníku dostat do těla a víc odpočívat. chce to kvalitní boty. Přeji úlevu a optimismus...
Artroza, osteoartroza je degenerativní, nezánětlivé onemocnění kloubů. rehabilitace.info/...
Oproti tomu je artritida, zánětlivým, autoimunitním onemocněním kloubů. pohyblivost.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.