Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, předem říkám, že k doktorce na kožní jdu, ale až příští středu a potřebovala bych aspoň nějak svému problému ulevit, pokud se s tím někdo setkal. Vše bylo ok, a najednou jsem oblékla ponožky (které jsem měla na sobě už xkrát, prané ve stejném prášku), a když jsem si je sundala, tak mě začaly šíleně svědit chodidla a nárt (prostě tam, kde byla ponožka). Přes den je to ok, nic nesvědí, ale večer - šup a zase. V noci nesnesitelné (spím bez ponožek), ale když už usnu, tak ráno se probudím a nic nesvědí. Mám tam jakoby červené fleky, ale těžko říct, jestli to není z toho, jak si ty nohy vehementně škrábu . Nic nepomáhá - zkoušela jsem tělové mléko, jarishův roztok (mám seboroickou dermatitidu - ekzém kolem očí), holtův krém. Nejvíc pomůže horká nebo ledová voda, ale asi chápete, že když třeba někam jdu večer, tak s sebou nebudu tahat studený hadr nebo vandlík s vodou. Předpokládám, že to bude forma ekzému. Loni jsem to asi měla taky, ale neřešila jsem (to jsem neměla ještě tu dermatitidu). Nesetkali jste se s tím někdo? Nevíte, jak tomu ulevit, než se dostanu ve středu k té kožní? Děkuju.
To může být na něco reakce, zatím nevíte na co? Spíš bych si asi vzala nějaký Zyrtec, Zodac, abych to nedrbala a nesvědilo to.
Právě nad tím přemýšlím, já bych na to nic nedávala, maximálně zkusila na zklidnění koupel v heřmánku, tím by se nic nezkazilo a vzala ten Zyrtec-koupíte volně v lékárně.
Nemůže to být botami? V čem chodíte? Vyměňte boty a ponožky, předpokládám, si berete každý den čisté.
Je to určitě od ponožek - respektive ty to spustily. V létě ponožky nenosím, pak jsem nosila jenom punčochy a minulý týden jsem oblékla ponožky a bum, do pěti minut to začalo svědit (přesně v místě, kde je guma od ponožek - ale nebyla teda vůbec těsná ). Zkouším dál ten holtův krém, a kupodivu to zatím pomáhá, teď stačí večer namazat a do rána to postačí (někdy se uprostřed noci vzbudím a musím namazat znovu). Takže to zatím vypadá, že do té středy přežiju.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.