Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pozitivní test na drogy

Od: eduardfriml odpovědí: 11 změna:
Dobrý den, dnes me zastavila hlídka PČR, dala mi test na drogy a vyšel pozitivně. Následně jsem jel na odběr krve a moči,na výsledky se čeká. Jsem si jist, že jsem žádné návykové látky nepožil. V případě, že by výsledky byly pozitivní, dá se nějak bránit?
Děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ano, bránit se dá - právník, lékařské posudky,... Možná máte cukrovku, možná jste velmi nemocen a dané látky vylučuje tělo z důvodu té nemoci.

doplněno 07.11.16 18:28:

No já to beru obecně - takže pardon... pro mne je droga i alkohol - prostě pozitivní test na zakázanou látku... Omlouvám se za dezinformaci - on tazatel taky zapomněl, na jaké "drogy" mu tam přišli...

albatros498022*

Při cukrovce se může jednat maximálně o stopy alkoholu, objevení se jiných návykových látek v krvi v důsledku choroby nebylo medicínsky dosud popsáno.

repkin*
hodnocení

1x

Pokud jste žádné návykové látky nepožil a podrobil jste se odbornému vyšetření spočívajícímu v odběru biologického materiálu, tak nemůže výsledek vyjít pozitivní, proto ani není třeba to dál rozebírat. Pokud tomu bylo jinak, popírá to Vaše tvrzení o tom, že jste nepožil. Jinak jako účastník správního řízení máte právo nahlížet do spisu a podávat různé opravné prostředky dle správního řádu. To chce již trošku nastudovat, ale pokud jste byl čístý, je to zbytečné. Hodně štěstí.

doplněno 09.11.16 17:43:

Albatrosi bavíme se teoreticky. Protože prakticky pokud nic neměl, nemůže mít krev pozitivní. Vždy jsou ať již u správního, nebo u trestního řízení možné opravné prostředky. To, že by to v takovém případě prohrál na 98% a všechno to zaplatil je jasné, ale na to se tazatel neptal. Např. u tak známé sestry smrt také zafungovaly opravné prostředky, nahlížení do spisu a odborná vyjádření ... a jak to dopadlo ...

albatros498022*
hodnocení

1x

Čemu se dá bránit, pokud je test pozitivní a i krevní test pozitivní tak drogy požity byly.

pb®
hodnocení

0x
A co léky? Tablety proti kašli mohou obsahovat kodein, léky na nachlazení pseudoefedrin z kterého je už jen krůček k pervitinu. Rychlotesty mohou být falešně pozitivní, testy z krve už nikoliv. Pokud jste opravdu drogy neužil, ne jen před jízdou ale nikdy, můžete být klidný.
danys*
I když uzivate některé léky,tak řídit nemůžete. Pokud jste nic nebral,tak se není čeho bát, z krve budete negativní
pobrdny*

Ano, s některými léky se opravdu řídit nesmí, ale toto by mělo být uvedeno na jejich příbalovém letáku! Dříve tam býval takový ten trojúhelník, nyní je potřeba dobře prostudovat příbalový leták!

eduardfriml
hodnocení

Žádné drogy jsem nebral, tablety také neberu dlouhodobě. Test byl pozitivní na amfetamin a metamfetamin.
pb®

Nejde o žádné dlouhodobé braní. Nevzal jste si v posledních dnech nějaký lék na chřipku? Modafen, Nurofen stop grip, Paralen plus, zkrátka cokoliv s pseudoeferdinem? Z něj se totiž vyrábí metamfetamin neboli pervitin.

jirkazxc

Berete nějaké léky např. na hubnutí?

romana*
hodnocení

0x

Dobry den ja mam ten problem taky,prohlidka pčr mi dala test a vysel pozitivni na pervitin chtela jsem druhy a tam mi k tomu vysel i s marihuanou..co dodat nikdy jsem nic nemela a musela jsem na krev..jiz to jsou tri tydny a nic mi neprislo..tady jde videt jak kvalitni maji testy!jen nam normalnim lidem delaji ostudu..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]