Nejste přihlášen/a.
S otevřením konkrétně květinářství nemám žádnou zkušenost. Ale jinak jsem již pár obchodů v minulosti otevřela a také zavřela.
Pokud budu předpokládat, že vše okolo podnikání máte vyřízené, k otevření obchodu potřebujete nájemní smlouvu, přihlášení elektroměru, ohlášení provozovny na živnostenském úřadě a uzavření pojistky, kde byste měla mít pojištěné také to, když by Vám tam zákazník např.uklouzl a zlomil si nohu, nezapomenout na hasící přístroj.
Netuším, jaký bude první den, ale záleží na (frekventovaném)místě, kde obchod bude umístěný a na okolní konkurenci.
Podstatné je umět vázat květiny a svícny, věnce, atd. Nezapomenout např. na to, že k měření stuh je třeba mít metr kalibrovaný, jinak Vám kontrola dá pokutu. Počítat s vyšší počáteční investicí, musí tam být doplňkový sortiment. Odhadnout, co nakoupit a lidé to budou kupovat, je těžké.
Počítat s tím, že před výplatou, za náledí, deště atd. Vám do obchodu nemusí přijít lidé, ale kytky vadnou.
Známá měla leta květinářství, byla vyučená a velmi šikovná, uměla vázat např. krásné svatební kytice, přesto ji obchod neuživil a před důchodem skončila na pracáku. Bohužel si většina lidí květiny moc nekupuje a na stůl si koupí raději kytku za čtyři pětky v supermarketu. I když dělala výzdobu jednoho kláštera a starala se o květiny v jednom hotelu, nefungovalo to...
Asi jsem Vás moc nepotěšila, tak ať se správně rozhodnete a daří se Vám.
Věřím, že vám někdo pošle dobré rady, já vám na vaše otázky neumím odpovědět, ale vzpomněla jsem si, že před pár lety vedle nás vznikdlo květinářství, bohužel jen na chvilku, dívka o květinách nevedela nic, např. prodávala velké, dlouhé růže i s trnama, vůbec netušila, že když jí je dodavatel doveze, musí vzít takovou škrabku a všechny růže zbavit trnů a takových úkonů je kolem kytek hodně, ale to vy jistě znáte...přeji vám hodně štěstí, at se vám daří
Ještě jsem si vzpomněla, že budéte potřebovat vysoké lednice a vysoké vázy, tam se dávají květiny na noc. Každé ráno se musí každá řezaná jednolivá rostlina šikmo seříznout, abys vám brzo nevadla, je s tím hodně práce.Např. růže se pevně balí na noc do papíru, hodně utáhnout, aby brzo nerozkvétaly. Chvíli jsem prodávala v trafice a tam jsme prodávali i květiny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.