Nejste přihlášen/a.
S otevřením konkrétně květinářství nemám žádnou zkušenost. Ale jinak jsem již pár obchodů v minulosti otevřela a také zavřela.
Pokud budu předpokládat, že vše okolo podnikání máte vyřízené, k otevření obchodu potřebujete nájemní smlouvu, přihlášení elektroměru, ohlášení provozovny na živnostenském úřadě a uzavření pojistky, kde byste měla mít pojištěné také to, když by Vám tam zákazník např.uklouzl a zlomil si nohu, nezapomenout na hasící přístroj.
Netuším, jaký bude první den, ale záleží na (frekventovaném)místě, kde obchod bude umístěný a na okolní konkurenci.
Podstatné je umět vázat květiny a svícny, věnce, atd. Nezapomenout např. na to, že k měření stuh je třeba mít metr kalibrovaný, jinak Vám kontrola dá pokutu. Počítat s vyšší počáteční investicí, musí tam být doplňkový sortiment. Odhadnout, co nakoupit a lidé to budou kupovat, je těžké.
Počítat s tím, že před výplatou, za náledí, deště atd. Vám do obchodu nemusí přijít lidé, ale kytky vadnou.
Známá měla leta květinářství, byla vyučená a velmi šikovná, uměla vázat např. krásné svatební kytice, přesto ji obchod neuživil a před důchodem skončila na pracáku. Bohužel si většina lidí květiny moc nekupuje a na stůl si koupí raději kytku za čtyři pětky v supermarketu. I když dělala výzdobu jednoho kláštera a starala se o květiny v jednom hotelu, nefungovalo to...
Asi jsem Vás moc nepotěšila, tak ať se správně rozhodnete a daří se Vám. ![]()
Věřím, že vám někdo pošle dobré rady, já vám na vaše otázky neumím odpovědět, ale vzpomněla jsem si, že před pár lety vedle nás vznikdlo květinářství, bohužel jen na chvilku, dívka o květinách nevedela nic, např. prodávala velké, dlouhé růže i s trnama, vůbec netušila, že když jí je dodavatel doveze, musí vzít takovou škrabku a všechny růže zbavit trnů a takových úkonů je kolem kytek hodně, ale to vy jistě znáte...přeji vám hodně štěstí, at se vám daří ![]()
Ještě jsem si vzpomněla, že budéte potřebovat vysoké lednice a vysoké vázy, tam se dávají květiny na noc. Každé ráno se musí každá řezaná jednolivá rostlina šikmo seříznout, abys vám brzo nevadla, je s tím hodně práce.Např. růže se pevně balí na noc do papíru, hodně utáhnout, aby brzo nerozkvétaly. Chvíli jsem prodávala v trafice a tam jsme prodávali i květiny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.