Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak najít zajímavou práci?

Od: udo144® odpovědí: 10 změna:

zdravím,

jsem dost závislý a citlivý na to co dělám. Dříve jsem se živil jako OSVČ a dělal jsem co mě baví. Situace se ale změnila a posledních deset let jsem byl zaměstnán. Práce mě příliš nebavila, ale bylo to východisko z vzniklé situace a nějak se člověk živit musí... Po 9 letech v jednom zaměstnání jsem si řekl dost, protože práce nevyužívala můj potenciál, připadal jsem si tam nevyužitý, zbytečný atd... což už mělo vliv i na mou psychiku. Našel jsem si zaměstnání, které se navenek jevilo dobře, ale po nástupu se ukázalo, že opak byl pravdou, našel jsem si další - katastrofa. Nyní hledám a dal jsem si závazek, že už žádné experimenty, nebudu spěchat a najdu opravdu něco OK. Bohužel jsem zjistil, že to není jednoduché a už nevím jak a kde hledat. Denně projíždím inzerci v pracovních portálech na netu, kde mám i profil. Vytipoval jsem si firmy v okolí, které znám, nebo jsem se o nich dověděl a snažil se je osobně navštívit. Úřad práce. Pracovní agentury...a nic. Mezi lidmi je mnoho moudra, zkušeností a nápadů, neporadí někdo jak a kde by šlo ještě hledat? Např. jestli lze nějak vytřídit v obchodním rejstříku firmy z okolí s určitým zaměřením, nebo jestli někdo nemá nějaký dobrý tip kam se obrátit a poslat nějaké info atd... něco co někomu zafungovalo a tak... Děkuji za případné info.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pokud ses VS strojar, pak ten dotaz prilis nechapu. Bez treba do zahranici. Namatkou napr. ve stredni Anglii hledaji nyni konstruktery prakticky vsichni velci hraci a pretahuji se o tech par schopnych = nedostatkovych. Jaguar Land Rover stale rozsiruje soucasne rady aut, Aston Martin ma velke plany, Williams Advance Engineering nevi co driv, Redbull racing si zrovna ted ukrojil vic, nez na co ma lidske zdroje... V Italii chybi zkuseni konstrukteri v Lamborghini, pac se chystaji obmenit kompletni pohonny, to kdyby si to chtel mit kousek do Alp, turecky Ford Otosan chce zase s tahacema do Evropy, tak maji velke plany na expanzi a verbuji take, pokud mas rad traktory tak polsky Ursus ted chysta vlastni vyvoj, nebo pokud chces za traktorama do exotiky, tak treba korejsky LS Mtron chce do Brazilie a do Evropy, takze rozjizdi take vlastni vyvoj ve velkem,...

A to mluvim zatim jenom o koncovych vyrobcich. WABCO, ZF, Getrag, X-Track, AP Racing, Prodrive, Cosworth,... všichni shánějí a nemůžou sehnat.

A to sem dal priklady pouze z automotive segmentu. Co treba zeleznice, energetika, tezebni prumysl...

Pro strojare je toho zkratka v soucasne dobe zajimaveho spousta. Ale samozrejme se musi neco umet.

hodnocení

no, nenapsal jsem, že jsem už řekněme v pozdně středním věku, mám nějaké zázemí a nějaké závazky a nechci a ani moc nemůžu lítat do práce denně 100km natož jít někam do Anglie. Ani tento typ firem-molochů nepreferuji. Líbila by se mi naopak práce v nějaké menší např. rodinné firmě kde to funguje, je to pružné a všichni mají zájem něco dělat a překonávat překážky a ne naopak jak jsem to poznal leckde v minulosti. Před lety jsem měl v takové (menší) firmě nějakou účast (podíl), dělal jsem tam všechno možné obrazně řečeno od dělníka po ředitele a to mě velmi bavilo. Něco takového se ale nikde nenabízí...

hodnocení

0x

Tak hlavně by neškodilo drobně specifikovat, co že si to představujete pod pojmem ,,zajímavá práce´´. Dále by nebylo od věci sdělit, čím jste, co umíte a co případnému zaměstnavateli nabízíte...

hodnocení

OK to samozřejmě můžu, ale nepojal jsem to tu jako místo pro hledání práce nýbrž jako dotaz co by se dalo, mimo běžné věci, ještě zkusit - jestli někdo nezkoušel něco co neznám, o čem se třeba běžně neví apod... Přesvědčil jsem se totiž o tom kolik je mezi lidmi vědomostí, dobrých nápadů atd... Jinak jsem VŠ-strojař s praxí jako konstruktér a programátor CNC obráběcích strojů. Zajímavá práce je pro mne jakákoliv pestřejší činnost (NE 9 hod. sezení u PC). Např. vymýšlet technická řešení, i manuálně se třeba podílet na jejich realizaci, něco zařizovat, jednat s kýmkoliv apod...:)

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
můžete hledat sebelépe, najít sebelepší firmu a sebelepší pozici a pokud budete mít tu smůlu, že nad sebou budete mít nějaké blba (což většinou dopředu nemáte šanci zjistit), tak můžte začít zase znova. Vždycky je změna práce sázka do loterie.

hodnocení

100% souhlasím, přesně toto jsem zažil v posledním pokusu! *zed*

hodnocení

no tak vidím, že ani tady se rady nehrnou *smich*.

ctenar*

@ronyx to trefil na hlavičku - sám jsem chtěl napsat to samé. Můžeš si najít firmu s nejzajímavějším místem, abys po chvíli zjistil, že je to něco jiného, než jak se to zdá zvenku. Pak nezbývá než zvednout kotvy a začít znovu. Vždycky to je sázka do loterie, protože dovnitř firmy člověk nevidí. Co jednomu nevadí nebo vyhovuje, může jiného úplně drtit a někdy je třeba i rozdíl mezi odděleními nebo pobočkami - v jedné přátelská pohodička, v druhé mentální dusno.

Zkusil bych se jít podívat na nějaký veletrh, výstavu nebo číst odborný časopis. Tak se dají vyzobat jména firem, které dělají něco zajímavého a pak si dohledat jejich webové stránky nebo poštovní adresy.

doplněno 08.10.16 19:14:

... číst odborný časopis a oborové weby.

hodnocení

OK, tohle je dobrá a smysluplná rada*palec*.

ctenar*

Možná existuje i oborový adresář firem (něco jako Zlaté stránky, ale se spoustou inzerátů firem z oboru), samozřejmě běžné telefonní seznamy, oborový svaz/spolek/komora/cech/zájmová skupina (seznam členů + klubové tiskoviny se jmény firem a popisem, co dělají) apod.

V knihovně (nejen místní, meziknihovní výpujční služba) mohou mít starší vydání výše uvedených publikací, Google search typu "hledaný typ práce/technologie moje_město"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]