Nejste přihlášen/a.
Dobré ráno.
Vážení rádcové, potřebuji poradit. Do příštího týdne musím vyloučit z močovodu u ledviny kámen,který ucpává močovod.Jinak hrozí operace.Léky mám,ale potřebuji nějaké "babské rady",jak neřáda dostat ven. Alkohol na nasazené léky nesmím.Děkuji všem.
3x
Jak je kámen velký? Známý byl kdysi na rázové vlně a pomohla mu.
Jinak by bylo dobré pivo-Plzeň, což asi bohužel nemůžete.
A potom je na ledviny dobrý Kontryhel joalis.eu/... a samozřejmě pohyb, třeba chůze po schodech?
3x
Taky jsem měl na jaře kámen v močovodu,primář mi řekl at skáču po schodech,tak jsem v nemocnici tři dny skákal po patrech,bohužel mi po těch třech dnech řekl ,že už musím na zákrok ,protože mi začíná kolabovat ledvina,na rengenu jsem viděl,že se kámen posunul asi o sedm centimetrů,takže kdybych měl více času tak by vyšel sám.Měl asi 4 mm,čůral jsem zásadně přes sítko.Zavedli mi stent(hadička 6mm)z močového měchýře do ledviny a za asi šest týdnů mi ji vytáhli,těsně před vytažením jsem kámen vyčůral,hadička má rozšířit močovod(nabobtnává )aby se dostali s nástrojem do močovodu na ten kámen.Takže skákat a hodně pít.Hodně štěstí.
3x
Užívejte hořčík asi 300mg denně a vit B6 . I když bude kámen venku, tak pokračujte. Kupte si Magnex, kde je obojí v jednom. 250 tablet za 220 Kč. Odvar z petržele /celé/ je spíš na záněty v moč. cestách. Taky se hodí, neboť kamínek podráždí močovod. Více pijte, proplachujte se. Taky se vyhýbejte potravinám, které tvorbě kamenů přispívají, jako špenát, rebarbora. Kyselina šťavelová v nich tvoří s vápníkem v ledvinách nerozpustná zrnka - kamínky.
doplněno 08.10.16 22:26:
Omezte i kakao, čokoládu, červenou řepu, pokud jste kafař, tak uberte na počtu šálků.
doplněno 08.10.16 22:27:
Omezte i kakao, čokoládu, červenou řepu, pokud jste kafař, tak uberte na počtu šálků.
0x
Dobrý den, kupte si močopudný, tedy urologický čaj - ten by mohl pomoci. Co jsem slyšel, tak ta cesta kamínku nemusí být příjemná, resp. může být bolestivá (záleží na jeho tvaru a velikosti). Ovšem, bez většího přísunu tekutin ho nevyloučíte. Zdravím!
P.S. Napište potom, jestli cinknul o WC.
0x
To je dobrý dotaz, Před týdnem jsem byl na pohotovosti s ledvinovou kolikou (poprvé), ve čtvrtek jdu na CTčko a zatím jsem nafasoval Rowatinex (prý zázračné pilulky bez předpisu). Na rentgenu je vidět nějaký stín a prý je to buď velký kámen nebo stín od střeva. V papírech mám předepsán klidový režim. Někdo říká, že je třeba pohyb, ať se kámen posune, tak nevím. Ledviny pořád pobolívají, ale dá se s tím normálně fungovat a tak mám trochu obavy, že při tom pohybu či skákání by se šutr posunul tak, že bych zase odpadl
Nu, koupím ještě ten hořčík a B6 a zkusím se tedy hýbat.
Počkejte na výsledek CT, pokud stoprocentně nevíte, že je tam kámen, neřiďte se prosím touto radou, ale radou lékaře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.