Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde sehnat pálivé papriky?

Od: vencl odpovědí: 8 změna:

Neví někdo, kde by se dali koupit pálivé papriky, ale opravdu pořádně pálivé? Chtěl jsem si koupit v marketu, ale jediné co tam měli, byly červené feferony (bylo tam napsáno dokonce pálivé). Pár jsem si jich koupil, ale stupeň pálivosti velmi mizerný, pro mě téměř jako kapie. Když se to použilo do vaření, tak to nebylo cítit vůbec. Před pár dny jsem narazil na zboží s označením paprika páliva (odrůda Rush). A opět zklamání, pálivost sirové papriky v podstatě neznatelná, při použití do jídla skoro jak sladká paprika. V běžných paprikách už na pálivou papriku nejde narazit, při tom si pamatuji, že ještě v devadesátých letech bylo pálivých paprik k dostání dost, byly i zamíchané mezi obyčejnými paprikami, vždycky se zkoušelo jestli ta paprika pálí nebo ne. A když pálila, tak pálila tak, že to skoro hořelo v puse a výborně se s nimi vařilo. Dnes absolutně nemohu nikde sehnat. Kdyby někdo o něčem věděl, tak děkuji za tipy.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Zkuste tesco, celkem tam maji chilli papricky mix palive. Popr zda nemate v okoli madarskou prodejnu. Ja kupuju v Ostrave papricky nebo primo pastu ve sklince a sni se musi totalne opatrne :)
Jj, ten mix funguje. Zvláště když jsou v něm habanero papričky. Ty davkujeme po 1/3. Jinak si papričky pěstujeme a mám vyzkoušeno, že moje hranice jsou 3 do jedné porce, ale odstraňujeme semínka.
Nejpalivejsi část by měla být ta část papričky, co drží semínka. To většina lidí dává pryč.
Na zimu je uskladnujeme v mrazáku, protože nám chutná i ta dužina, která se při ususeni doslova ztratí.
Kde sehnat pálivé papriky?

2kedar*
hodnocení

0x

Zdravím.!

Pokud chcete opravdu brutálně pálivé papričky, pak mi napište vnitřní poštou.

Pošlu Vám semínka Bhut Jolokia. Jedná se o skutečně brutální nářez..!

cs.wikipedia.org/...

Pokud to dáte do pětilitrového kotle guláše, pak Vám garantuji, že to sní jen opravdoví hrdinové.. :)

Vypěstujete to klidně doma, za oknem. Samozřejmě je lepší, to vypěstovat ve skleníku.

(Z Ostravy)

R.

doplněno 08.10.16 09:57:

Po dozrání se papričky usuší a pak jemně pomelou. Můžete je použít na "dochucení"(dopálení)

i v celku. Ovšem je třeba mít na zřeteli, že pokud budete při manipulaci neopatrný, a sáhnete si třeba na sliznice...

Oči, jazyk, do nosu... pak se asi smíchy neudržíte.

Pracuje se s tím v rukavicích a s pinzetou.

Myslím to vážně. *cert*

Bhut Jolokia je chilli pro děti.

Pro fajnšmekry doporučuji Trinidad Scorpion Morugu ( cs.wikipedia.org/... To je opravdu životní zážitek...

Skvělý eshop z výrobky zde... eshop.thechillidoctor.cz/...

Ještě lepší je prý Carolina Reaper () cs.wikipedia.org/... ale tu jsem ještě nezkoušel.

Scovilleova stupnice... cs.wikipedia.org/...

hodnocení

0x

Kupujeme v Makru, naga jolokia, bhut jolokia, moruga skorpion apod..mají je tam v balíčcích po pár kusech.

Ale pozor, to už není sradna, jen pro zkušené! Ikdyž Vy máte asi na mysli klasické paprikové lusky do leča.

Tohle jsou chilli papričky na dochucování jídel.

host*
hodnocení

0x

Trochu mimo původní dotaz: dají se jíst malé červené papričky prodávané v květinářství jako ozdobné pro domácí pěstování za oknem?

V práci jsme takhle měli papričky několik let, zdobily i pálily v jídle. Pak nám v době celozávodní dovolené uschly a kolega zbylá semínka v papričkách také snědl a pěstování se zastavilo. Prodavačka v květinách je nejistá, neví jestli jsou jedlé nebo nejsou a navíc prý jsou v nějakém substrátu pro kytky, který prý snad je z nějakých kalů a tím pádem zdraví škodlivý, vhodný pouze na hnojení kytek.

host*

clayman: díky za odkaz na další debatu o tématu pálivých papriček a papriček z květinářství. Velice užitečné a poučné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]