Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna pracovního turnusu

Od: lada1® odpovědí: 6 změna:

Poradte prosím jak si mám zvyknout na změnu z jednosměného na třísměný provoz.Už 3 roky dělám jen ranní a nastupuji do nové práce a ještě k tomu na třísměný provoz.Je mi 50 a nevím jak to zvládnu?Děkuji za rady.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jemináčku, chlap v nejlepších letech se bojí, že nezvládne třísměnný provoz? :-D

Jasně, že si zvyknete, co taky jiného? Jen to spaní bude rozhozené, no? 10 let jsem sloužila 3-směnný provoz, ta noc se už nedospí, víc jak 5 hodin jsem přes den nenaspala. Ale má to zas výhody, vše si klidu oběháte, zařídíte, máte den pro sebe. A samozřejmě ty peníze nejsou taky k zahození. Mně ze všeho nejvíc vadily odpolední, zabitý den.. to dáte, jde jen o zvyk, nebojte.

doplněno 07.11.16 16:20:

Láďo, mně nejvíc vyhovovalo po té noční hned zalézt do postele. Nerozptylovat se, ani jsem nejedla a zaplula do peří. Jak to přetáhnete, nebude se Vám chtít, potom třeba usnete na chvíli odpoledne a ve tři v noci si budete cpát sirky do očí :-D

hodnocení

Chlap se nebojí,ale říkejme tomu tak- protože před babama jsme přece poserové..no nic jen jsem chtěl poradit to dospávání.Dík asi žánou fintu nevíte,že andy123;):-D

/jen je smutné,že si výplatu honíme příplatky-smutné/

nikdo*
hodnocení

1x

Můžu potvrdit, slova andyho, o tom, že je potřeba být v posteli co nejdřív. Já měl odzloušeno že do 7. hod. Pak už se mi blbě usínalo a krize potom přišla někdy kolem poledne, po obědě.

vanad1*
hodnocení

0x

Může se vám stát, že si rozhodíte biorytmus a pak bodou problémy. Před večer ranní nebudete moci usnout a pro změnu se vám bude chtít spát přes den. Musel jsem s třísměnným provozem skončit, protože se mi vše posunulo o celou jednu směnu a pak to prostě nešlo. Ale můžete to mít v pohodě. Jak kdo.

hodnocení

0x

A co takhle,,turnus,, denně 12-20 hod. jak by se Vám to líbilo? Jo a o víkendu 8-20 h.

rf
hodnocení

0x

Podle posledních výzkumů jsou střídavé směny,noční to nejhorší na zdraví.Přispívá to na rakovinu,cukrovku a jiné,Prý směny škodí daleko více,než se dosud předpokládalo.Lepší je mít třeba neustále jen noční,a ne to střídat.Při sledování zdravotního stavu odebírali krev sledovaným osobám,které dělali noční,směny a výsledky byli hrozivé.Všechno měli rozházené

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]