Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sloup elektrického vedení na mém pozemku

Od: upace* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

jsem vlastníkem pozemku (zahrady), na kterém mám jako věcné břemeno postavený sloup elektrického vedení. Zajímalo by mě, jesltli mám nějaký nárok na finanční náhradu od poskytovatele elektrické energie za to, že tam ten sloup mám. Někdy mi i elektrikáři vstupují na pozemek z vysokozdvižné plošiny. Já sám platím tomuto dodavateli elektrické energie spoustu poplatků za elektroměr atd., i když ve skutečnosti nemám žádný odběr, takže bych rád věděl, jestli i já po nich něco mohu chtít.

Děkuji za všechny rady

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

vosikac*
hodnocení

0x

*jasne*Tchýně měla RD a velkou zahradu,tak jsme se s manželkou rozhodli stavět na druhém konci zahrady RD.Cca ve 2/3 pozemku vedou dráty VN přes zahradu.Je to část pozemku,která se dokupovala od obce a v kupní smlouvě v tu dobu nebylo o věcném břemenu ani zmínky.Po dohledání jsme zjistili,že Vn vede přes pozemek od r.1966.A nikdo jako by nic*bum*Jen že si můžeme zaplatit tzv.přeložku.A zas tak majetní nejsme,tak z toho sešlo.

A protože jsme museli dodržet ochranné pásmo 10m,nezbylo než stavět uprostřed zahrady.

Prostě se jen obrňte než eventuelně půjdete s někým jednat.*uspech*

dracek*
hodnocení

0x

těžko pořídíte ,kdyby to zřizoval čez nově tak ještě možná ale takhle ,nulová šance

stany*
hodnocení

0x

Nemáte nárok na nic, ba naopak vy jste škodný tím, že máte na pozemku věcné břemeno a pokud budou chtít třeba sloup vyměnit, musíte jim umožnit vstup na pozemek.

hodnocení

0x

teď již nic nenaděláte, jen snad odevzdáním elektroměru, páč když neužíváte elektriku, tak proč máte elektroměr? :)

Náhradu za umístění nového sloupu se můžete domoci, ale nepočítejte s velkou finanční částkou. Na pozemek můžou vstoupit po ohlášení, pokud to není havarijní stav.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]