Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jsem vlastníkem pozemku (zahrady), na kterém mám jako věcné břemeno postavený sloup elektrického vedení. Zajímalo by mě, jesltli mám nějaký nárok na finanční náhradu od poskytovatele elektrické energie za to, že tam ten sloup mám. Někdy mi i elektrikáři vstupují na pozemek z vysokozdvižné plošiny. Já sám platím tomuto dodavateli elektrické energie spoustu poplatků za elektroměr atd., i když ve skutečnosti nemám žádný odběr, takže bych rád věděl, jestli i já po nich něco mohu chtít.
Děkuji za všechny rady
Tchýně měla RD a velkou zahradu,tak jsme se s manželkou rozhodli stavět na druhém konci zahrady RD.Cca ve 2/3 pozemku vedou dráty VN přes zahradu.Je to část pozemku,která se dokupovala od obce a v kupní smlouvě v tu dobu nebylo o věcném břemenu ani zmínky.Po dohledání jsme zjistili,že Vn vede přes pozemek od r.1966.A nikdo jako by nic
Jen že si můžeme zaplatit tzv.přeložku.A zas tak majetní nejsme,tak z toho sešlo.
A protože jsme museli dodržet ochranné pásmo 10m,nezbylo než stavět uprostřed zahrady.
Prostě se jen obrňte než eventuelně půjdete s někým jednat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.