Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Operátor nemusí zajistit přenos dat ve 3G?

Od: yourlady* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,jsem zákazník Vodafone,v naší lokalitě mi přestalo jít internet.připojení prostřednictvím 3G modemu (zakoupeného u Vodafonu).Operátor Vodafone mi sdělil,že si musím koupit nový LTE modem,že problém je v 3G signálu v lokalitě.Že junak se prostě nepřipojím.Podotýkám,že dříve signál normálně přes 3G modem fungoval.Český telekom.úřad mi sdělil,že do sporů o signál nemůže zasahovat,že když není pokrytí signálem,nemohu z toho vinit operátora (a mám dál měsíčně platit faktury,i když se nepřipojím).Operátor mě tedy takto může donutit k zakoupení LTE modemu?Obecně tedy musím platit fakturu,i když mi internet nejde? Mou reklamaci Vodafone zamítl a jediný návrh řešení byla 1 věta: ať si koupím u nich nový modem.

Odešla jsem k jinému operátorovi,jen mě zajímá Váš právní názor na tuto situaci.Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mot
hodnocení

0x
nejsem pravnik,ale predpokladam,ze neni zadny narok na signal. bud ho nekde mate nebo ne. navic jsou to mobilni site, ze na jednom konkretim miste neni signal neni duvod,abyste neplatila faktury,kdyz muzete pouzivat sluzby jinde.

ctenar*
hodnocení

0x

Měla jsi Internet na doma nebo jen Mobilní Internet?

hodnocení

0x
To je jak spor stim, ze vypnuli analogove vysilani tv a ja si musim koupit settopbox.
Bohuzel, vsichni prechazeji na lte, dale mate moznost fungovat ve 2g. Takze smula. Bezte a kupte lte modem.
yourlady*
hodnocení

Jenze analogove vysilani je vypnute,kdezto 3G porad existuje a je pres nej pripojeno spousta lidi...

mot
ale nevite,proc u vas 3G prestalo fungovat, klidne to nemusel byt problem na strane vodafonu...
3g v cr se jiz vypina a prechazi na modernejsi a rychlejsi lte. Postupne budou lte-a atd...

hodnocení

0x
yourlady: Mobilní internet není vázán na žádnou adresu, tudíž to nebyl problém Vodafonu (s modemem jste mobilní a můžete jít kamkoliv jinam to chytat). Něco jiného by bylo, kdyby jste u nich měla pevný internet na danou adresu.
ctenar*

Ptal jsem se na to samé výše. U Internetu na doma poskytovatel typicky ověřoval místo používání, aby nedošlo k přetěžování základnové stanice.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]