Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problémy se svalem - pomůže sauna?

Od: fajtik odpovědí: 4 změna:
Dobry den, na treninku jsem si udelal neco se svalem, 5dni jsem vynechal zatez a stake bli. Nevim co se s nim mohlo stat, ale hci se zeptat. Prospela by sauna? Dekuji za odpoved

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Se saunou nemám v tomto případě zkušenost, já všechno leduju, mám v mrazáku takový modrý sáček, to není jenom, že to přestane bolet, ale zamezí to zánětu. Mrazit ale jen 20 minut. Ted jsem si ještě vzpomněla na Traumel, mast a prášky, berou to sportovci, je to homeopatikum, vyléčilo mi to tenisový loket a to všichni strašili s operací.

hodnocení

0x

Jediná správná rada: poraď se s lékařem nebo někým z tvého okolí, kdo zná tvůj zdravotní stav.

Já jsem měl nedávno bolest v zádech a dostal jsem doporučení buď na masážní gel hřejivý a nebo na hřejivou náplast. Další rada zněla nahřívat místo "suchým teplem", což je sáček nahřátý v mikrovlnce a pak přiložený na postižené místo.

Ale tohle by ti měl říct lékař. On ti navrhne třeba injekce a další způsoby léčby a třeba si vybereš.

hodnocení

0x
Na natažený sval mi lékař radil první dva dny ledovat a pak spíš držet v teple.
Porada s odborníkem rozptýlí Vaše pochyby.

balzerka
hodnocení

0x

To se nejčastěji příliš natáhnou až popraskají svalové snopečky.Třeba při extrémním natažení, kdy je sval nerozcvičený, neprohřátý a navíc unavený /zakyselený /, takže je křehčí Oblast by teď měla být v klidu, ale dostatečně prokrvená, aby se vyplavily metabolity a na hojení měla přísun krve. Mně pomohla elektroléčba, kterou předepíše lékař na odd. rehabilitace. Myslím, že se nemusí objednávat. Teoreticky by sauna mohla prospět. S tím nemám zkušenost. Jednou mi taky do svalu napouštěli něco injekcema, a na to jsem chodila na podvodní masáže. Taky je dobré si půjčit biolampu , stačí to malé ruční "vajíčko"Biostimul. Samozřejmě obklady, mazat gely, mastmi např.s včelím jedem ap.. To poradí v lékárně nebo ten lékař na rehabce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]