Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mam exekuci za svoz komunalniho odpadu

Od: andri* odpovědí: 6 změna:

Chci se svama podělit o nepřijemnou situaci jmenem exekuce.Vzdala jsem to.Prvotně bydlim už 12let v Praze a před 10ti lety se mi narodila dcera za svobodna.Všem uřadum v miste trv.bydliste jsem hlasila kde bydlim,komunikovala jsem s nima, s uřadem prace po ukončení rodičovsky dovoleny,žadosti o občansky prukaz,porodne,přidavky,vsechno komplikovany,socialni uřad atd.

V roce2011 mi po příchodu do banky zmrazily a z minusovali dětsky konto na mou dceru okamžite jsem volala ke zdroji Městskeho uřadu,tam jsem se dopididila že to je exekuce na mou dceru a že je opravněna,penize stale visi v bance protpže jsem měla v roce 2005 hlasit ze se mala narodila v Praze a neni občanem jejich města protože když se mi narodila za svobodna je automaticky hlašena ke mě na trv.pobyt.Nepomohlo ani když jsme odeslala mejlem evidecni list z LBD že komunalni odpady platime leta už v Praze.Pry to zrusily v roce 2010 že to jde jen rok zpetne.Zaroven mi pani po telefonu oznamila i muj dluh.Z banky penize stahly svoje jsem si zaplatila na dvakrat a pak pani na urad jsem opet volala zda je to vsechno splaceny,PREJ ČISTA,UŽ JIM NEDLUŽIM a mejlem potom poslala novou adresu,telefonni cislo pro kontakt na me.Situace mi neumoznovala se nahlasit k trv.pobytu tady v Praze.Nyni v roce 2016 to jde i na uřad bez okolku.

Mestky uřad ktery mi neuznal ze už 12let platim odpady jinde i ma dcera mi nyni uložila novou exekuci stylem že jsem mela vyzvou olepeny dveře od exekutorskeho uřadu.

S pani z uřadu komunikuji každy rok od minule platby2011 kdy ji mejlem posilam vždy novy evidencni list za cely dany rok ze platime odpady v Praze.

Ted nastala ta situace že MěU posilalo vyzvy na mou trv.adresu,VYVESKA,tam ji nikdo nemohl prevzit a ty se vraceli až to bylo v roce 2015 prohlaseno za pravomocne rozhodnute soudem a exekutoři na tom pracovali cely rok až ted v zaři me obeznamily vylepem na dverich.Je to exekuce na komunalni odpad z roku 2007.Castka se navysila o soudniho exekutora atd,takže jsem na častce 11,5tis domluvila jsem si snema okamžite splatkovy kalendař,ihned zaplatila a častky mi beži NA PUL ROKU.Volala jsem i na MěU jak je možne že když mi tvrdila v roce 2011 že po zaplaceni už jim nic nedlužim za me i za dceru,proč opet exekuce nekdy z roku 2007.Když i má na me telefonni cislo,adresu,mejla a kazdej rok ji posilam evidencni list co je to tam za bordel aby zas nekdo na me za 5 let neudelal exekuci.Nedokazala mi odpovedet prej chyba v komunikaci.Zaplatim o 11,5tisice vic nekde než mam.

Každopadne exekuce je opravněná splacim splatkovy kalendař ale už toho mam vazne plny zuby.

Branit se uz asi nijak nemužu.

Děkuji jestli jste si tohle dočetli do konce a když me nejak poradite budu rada.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tohle tady nevyřešíme. Nevíme, co vám bylo jak účtováno, v jakém městě (každé město účtuje odpad jinak), kde a po jakou dobu bylo trvalé bydliště Vaše a Vaší dceři. Zpravidla je základem pro vyměření existence trvalého bydliště, bez ohledu na to, že odpad platíte jinde.

Pokud Vám někdo řekne, že mu nic nedlužíte, tak to neznamená vůbec nic, leda by vám to dal písemně a s razítkem. Možná by se to dalo někde napadnout a něco z toho třeba zrušit, ale to Vám musí pomoct právník, na to tady asi nikdo nemá dost zkušeností a hlavně nezná všechny okolnosti.

A naprosto klíčový problém je to nepřebírání pošty. NIKDY NIKDY NIKDY nesmíte dopustit, že se nedostanete k poště, která vám chodí na trvalé bydliště. Měla by Vám přijít předžalobní upomínka a výzva k zaplacení, tam by se dalo ještě něco dělat. Pokud předžalobní upomínku neposlali, tak můžete odmítnout platit soudní náklady, ale ne automaticky, musíte to oznámit soudu a on to musí povolit. Jakmile je exekuce platná, dá se na tom změnit velmi málo, protože tím, že jste na tohle všechno nereagovala, tak jste to odsouhlasila.

To že na Vás mají maila, adresu a telefon neznamená vůbec nic, to by totiž museli hnout prstem a nemají žádnou povinnost vás kontaktovat jinak než úředním dopisem na trvalou adresu.

uska*
hodnocení

0x

Při letmém čtení se v tom vašem povídání ztrácím. Ale pokud byste platila odpad tam, kde jste hlášena (jako my všichni), tak tento problém by vůbec nebyl. Kdo za exekuci může? Úřad?

jabraka*
hodnocení

0x

Obrať se na NOVA TV!

JB

hodnocení

0x

Myslím si, že jste udělala chybu v jednom: komunální odpad se platí v tom místě, kde máte trvalé bydliště.

Pokud ho máte třeba v Kolíně, měla jste celých 12 let platit za odpady tam a v Praze už ne. Je to sice trochu postavené na hlavu: v Praze odpad produkujete, ovšem platíte za to v Kolíně, kde ale naopak nejste. Ale nula od nuly pojde a vyjde to nastejno.

Ve svém podnájmu v Praze, kde nejste trvale hlášená, jste prostě za odpady platit neměla.

A trvalé bydliště min. 1 x za měsíc navštívit a vyzvednout si došlou poštu, abyste byla v obraze, co se proti Vám kuje.

Jak to nyní řešit, opravdu nevím. Jaga.

andri*
hodnocení

Platim je tam kde svoz uzivam.Platim je statu 2x a mela bych jen jednou.Ani to jim nestaci.Platila jsem jak exekuci na dceru tak i ted za sebe.Platim odpady 2x
Pravnicka mi sdelila ze jinde v jinych krajech to odpousteji pokud dolozim ze je xx let platim jinde.Ovsem tady v tomto kraji ne..uz si situaci resim.Jen ted nevim aby pani urednice opet nekde nechtela doplatit mesic z -9roku a za 5 let opet studena sprcha ve forme exekutoru.
doplněno 07.10.16 09:32: Proto taky pisu ze evidencni list jim posilam kazdy rok a ze si odpady obe platime v Praze a oni za tentyz rok mi je neuctuji.Odpady se maji platit jen jednou.Tohle mam exekuci z roku 2007 i po tom co mi bylo hlaseno po vsem zaplaceni ze uz nic u nich nemám.Sam soudni exekutor byl dost mily a rekl mi at si to snima uz jednou provzdy vyresim.Planuji tam na jare odjet a dojit si k ni ke stolku a at mi vyjede papir ze uz nic nikde nedluzim.Protoze vazne toho mam plny zuby.Tak stejne kdyz si me uz exekutori nasli tim stylem ze mi nalepily vyzvu na dvere mohli me i oni kontaktovat ze problem je.Resila bych ho okamzite a hlavne bez tech masivnich nakladu.
Znovu opakuji: NIKDY NIKDY NIKDY nesmíte dopustit, že se nedostanete k poště, která vám chodí na trvalé bydliště. To je základní pravidlo veškerého jednání s úřady a exekutory. Další možnost je datová schránka, ale to je zas jiná pohádka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]