Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nic mě neudělal a přesto mě vadí

Od: zubataveverka* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den , asi to bude znít divně,ale neodsuzujte mě . Jde o to ,že odešel do jiné práce můj kamarád , byl to defakto můj nadřízenej ( ano, i s nadřízeným se dá kamarádit ) .

Místo jeho přišel na jeho místo jiný člověk a to je ten problém . Je tam už 3 měsíce,ale já ho pořád nedokážu akceptovat , pořád mám v hlavě jakože díky němu tam ten můj kamarád už není , což vím,že je blbost ,ale prostě už ho z principu nemůžu vystát . On je na mě hrozně hodnej a já v hlouby duše vím,že jsem k němu hrozně nespravedlivá . Asi by jsme se i přátelili , kdyby to bylo jinak . Všechno , co dělá je v mých očích špatně a jsem k němu hodně kritická . Už i okolí si toho všímá a ptá se proč . Samozřejmě ,že před ním se snažim nedávat najevo to, že mi " nevoní ", ale neumím se moc přetvařovat a myslím,že i on už to vytušil . Vím,že by i pro mě bylo dobrý , kdybych ho přijala ,ale nevim, jak poručit tomu svýmu myšlení .

Stalo se to i vám,že někoho nemusíte i když vám vlastně nic nikdy špatnýho neudělal?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Kdyby vám něco dělal a udělal, tak bych to chápala. Ale když vám nic neudělal? Když je to váš šéf, snažila bych s ním vycházet. Nic jiného vám nezbývá. Nebo odejít. Mně se taky stává, že mě nějaký mladší kolega nemusí a nevím vlastně proč. Tak to někdy je. Asi to souvisí s tím, že jste mladá. Čím budete starší, tím budete smířlivější, tolerantnější a snášenlivější, si myslím.

doplněno 08.10.16 21:26:

Může to být i obráceně, kdy si nadřízený zasedne na svého zaměstnance kvůli antipatii a "vyštípe" ho. Tak proč se na tazatelku zlobit? Může nesnášet svého nadřízeného. Stejně tak on jí. Ale snažte se to nedat moc znát... Moje nová nadřízená se škodolibě usmívala, když se mi stal ošklivý úraz v práci. Nepřetvařovala se. Přecházím na jinou směnu.

doplněno 08.10.16 22:44:

Nepřecházím kvůli ní na jinou směnu.

hodnocení

3x

Teď jste přesně vypsala důvody, které vedou k hromadnému propouštění v případě, že firmu koupí jiný majitel. Lidé se tomu hodně diví a považují to za nespravedlivé, ale je to je to právě kvůli tomu co zde popisujete. Různorodá averze jedinců vůči novému zaměstnaveteli je většinou takového rázu, že by mohla těžce poškodit celou funkčnost firmy. Takže první co nový majitel udělá je, že nahradí vedení firmy "svými" lidmi. Tím myslím novými zaměstnanci. Vám se pouze změnil nadřízený a nemůžete to vydýchat. Na Vašem místě bych to moc nehrotila a ovládala se. Do zaměstnání chodíte kvůli tomu, abyste tam vykonávala svěřenou práci za kterou pobíráte plat a ne abyste si tam budovala nějaké "kamarádství" s nadřízeným. A hlavně, Vám teda nemá ten člověk co "vadit". Vy nejste vlastníkem firmy a Vám nemá co jít, nebo nejít pod nos a soudit co dělá špatně. A jestliže si toho okolí už začalo všímat, tak to určitě není dobré pro Vás. Nebo si snad myslíte, že Vy byste jeho práci zvládla lépe? Kdybych byla vaším zaměstnavatelem a Váš postoj by se mi donesl, tak propustím Vás.

fuhfd
hodnocení

2x
Taky mi to přijde absolutně nedospělé. Je to práce, kam chodíte vydělávat peníze, ne hospoda, kam se chodíte pobavit s přáteli, a on je váš nadřízený. Mela byste mít dost rozumu na to, abyste se uměla chovat. Jinak si taky brzy můžete hledat nové pracovní místo.
Jestli vás spíš nestve, že neudělali šéfa z vás.

hodnocení

1x

Zdravím. Za své pocity nikdo nemůže. Někdy se stane, že si vůči někomu vypěstujeme averzi, aniž by nám ten druhý k tomu dal nějaký úmyslný důvod. Vám se to stalo, protože zaujal místo po někom s kým jste se kamarádila a s kým jste si rozuměla. Někde uvnitř cítíte, že jste nespravedlivá, ale prostě si nemůžete pomoci. Dejte tomu čas. Někdy se z takových situací vyklube nakonec docela fajn přátelství. Ovšem respektujte ho, protože je to Váš nadřízený a není nad to, mít dobré pracovní vztahy a zbytečně si je nekomplikovat tím, že je Vám někdo nesympatický.

hodnocení

0x

Jj, to taky znám :-D to víte, že stalo. Jenže v běžném životě takového člověka vytěsníte, nevyhledáváte ho.

V zaměstnání, navíc u nadřízeného, pokud tam chcete pracovat, to prostě nejde. Buď se s tím duševně vyrovnáte, nebo budete muset hledat nové místo. Tohle je dlouhodobě neudržitelné, navíc to určitě neprospívá ani atmosféře v kolektivu.

culdabulda1*
hodnocení

0x

- jen, jestli se v tom zbytečně "nerochňáte" ! - z jakého "principu" Vám vadí?

doplněno 06.10.16 21:57:

- Vašeho kamaráda ten nový člověk z místa snad nějak vyštval, anebo kamarád odešel ze své vlastní vůle? Pokud kamarádův odchod na svědomí nový šéf nemá, tak Vaši averzi z "principu" moc nechápu ...

Ale pokud kamarád odešel jeho vinou a Vy mu to nemůžete odpustit - pak změňte místo.

eivlis*
hodnocení

0x

Ne, nestalo..Mohla jsem to "citit",ze mi nekdo nesedne, ale chovat se k nekomu zle jen z duvodu, ktere pisete mi prijde velmi hloupe, nedospele a absolutne nechapu jak se takto muze nekdo chovat.Nesoudim vas a proste to tak citite, tak co zkusit a pracovat na trochu moudrosti, ze ten novy clovek opravdu za nic nemuze a nemate ho za co trestat..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]