Holtr a vyhodnocení?

Od: Datum: 07.11.16 08:55 odpovědí: 8 změna: 07.11.16 13:57

Když vás lékař kardiolog pošle po vyšetření pro přístroj na 24h měření tlaku nebo srdečních tepů Holtr za kolik dni jsou známy výsledky? Problém byl v záři a na přístroj Holtr je pacient objednán zítra a na sono srdce až v lednu,zdá se mi to všechno zdlouhavé?A můj dotaz...je to tak běžné a všude že se tak dlouho na vyšetření čeká.Děkují za radu či zkušenosti.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 07.11.16 09:08

Výsledky jsou známé většinou za pár dní. U našeho kardiologa se objednává za cca 2 měsíce.


doplněno 07.11.16 09:31:

Já to ještě doplním, zřejmě je to u každého kardiologa jinak. U nás Holter vydává sestra mezi 7.00-7.30 hod, u toho lékař vůbec není. Echo náš kardiolog nedělá, jezdím jednou za 2 roky na Bulovku, to objednání také trvá déle. Nás kardiolog má věčně plnou čekárnu, lidí je moc, tuším, že objedná na den 15 lidí a do toho jim ještě chodí lidi propuštění ze špitálu.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 07.11.16 09:15
avatar

Výsledky mohou být hned, stačí, aby lékař měl čas si k tomu sednout a vyhodnotit. Holtery jsou neustále v permanenci, takže jejich přidělování je podle samostatného rozpisu, bez ohledu na pravidelnou kontrolu. Naopak sono se dělá při pravidelné kontrole. Např. pravidelná kontrola po 6 měsících, sono při každé druhé kontrole, tzn. jednou za rok.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: miji
Datum: 07.11.16 09:32

Děkují za zkušenost...čekaci doba je zřejmě všude přibližně stejná.Já jsem dotaz položila, protože se mi zdála dlouhá doba od zjištění zdravotních problému do vyšetření.Díky

Datum: 07.11.16 10:21
avatar

Jak už bylo psáno - Holter je v podstatě záznamník,který zaznamenává EKG křivku, nebo tlak v určitých intervalkech. Já měl ten EKG, je však možné že existují i kombinované. Co se týče vyhodnocení - tam je to spíše otázka vytíženosti dotyčného odborníka, data jsou k dispozici prakticky ihned po připojení přístroje k PC. Totéž platí pro UZ - jednak to neřeší kardiolog, ten si jen vyžádá UZ srdce. A zase - je to otázka volného termínu dotyčného specialisty.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 07.11.16 11:27
avatar

Lékaři ten holter používají pro každého pacienta jinak, podle potřeby. Já ho měla 2x, když mi ladil léky na tlak. Vyhodnotil ihned a podle toho prášky zvolil.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 07.11.16 11:37
avatar

Já jsem před dvěma lety nosil " prístroj",pak jsem přišel k doktorovi ,ten to připojil k počítači a výsledek měl hned,

Mně nic neřekli,jen mi předepsal některé léky.Tím to haslo.

JB

Ohodnoceno: 2x
 
Od: jarekp
Datum: 07.11.16 13:42

Také jsem měl Holtr - EKG na občasnou aritmii. Když aritmie nastala, tak jsem měl zmáčknout nějaké tlačítku, které v záznamu udělalo nějakou značku (aby doktor nemusel procházet celý záznam). Vyhodnocení jsem potom měl na počkání, asi za hodinu.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 07.11.16 13:57
avatar

Mě internista prohlédl výstup hned. A hned mi také řekl, co a jak, jestli to je v pořádku, kdy mě to změřilo špatně, nebo vůbec ne, a já mu to potvrdila, co jsem zrovna dělala, nebo jestli nebyl problém s nafouknutím, jednou mi to neměřilo v noci, což jsem se divila.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.