Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, manželka sa zamilovala do mojho výborného kamaráda.Sme spolu 8 rokov, máme 2 deti 3a5. Mi žijeme v Čechách on na Slovensku cca 200km a on ešte pracuje v Rakúsku. On má dve deti 2 týždne a 6 rokov. My sme mali podla mna krásne manželství a nič nám nechýbalo. Zistil som to na párty kde sa mi obaja priznali k láske. Trvá to už tri mesiace. Teraz mi žena tvrdí že to skončilo. Vraví že ma má stále rada a nechce rozbit rodinu a že si ma váži. Ale jako jej mám verit ked mi tri mesiace klame do oči aj on, aj ona.Myslíte že by ma mohla ešte lúbit alebo už je proste z iným a hotovo.Tak isto při sexe, ako možeme mat sex ked ona vidí jeho? Neviem čo mám robit či jej odpustit alebo odíst. To zas nechcem , lebo ju stále milujem a nechcem odíst od detí. No proste neviem ako dalej. myslíte že to ešte niekedy bude ako predtým_ Dakujem.
Povím Vám to obráceně. Také se mi to stalo.Zamilovala jsem se jinde.
Také jsem zůstala s manželem.S tím druhým jsem nic neměla,ale mávalo to se mnou fest. Buďte na ni hodný.Ona musí vědět o co by svým odchodem od Vás přišla. Kdybyste na ni řval atd atd.,tak ji jen poženete do druhé náruče.
Většina ,zdůrazňuji většina rozumných žen nemyslí na rozdíl od mužu v době chemického pobláznění rozkrokem. Nota-bene figurují-li v situaci děti, na tož takhle malé a na obou stranách. Tím nechci rozhodně říct,že je s Vámi jen kvůli dětem.To rozhodně ne, to by bylo málo. Možná,že jí ve vztahu něco chybělo, zkuste přemýšlet,co to mohlo být.
Moje rada zní: Věřte jí. Ze všech sil jí věřte. Věřte ,že to byla zkouška a že je za Vámi.Potlačte v sobě jakoukoli chuť dělat scény, pokládat otázky,buďte milý a pozorný.Skutečně udělejte za vším tlustou čáru a NIKDY se k tomu nevracejte.
Ano, může se stát,že Vám vztah nakonec nevyjde...(jako každému z nás ) třeba z úplně jiného důvodu ,ale vy budete vědět,že jste pro to udělal maximum.
Skončete s párty, kde se může Vaše manželka scházet s Vaším kamarádem. Pokud se budou vídat, nic se nezmění. Nějak mi nesedí ta vzdálenost 200 km od sebe. To se jako někde scházeli a dojižděli za sebou při starostech každý o dvě děti? Podle mne, ukončete s kamarádem párty a podobná setkání, jinak v tom bude "lítat" znovu. Musíte prostě skončit kamarádčovství a manželka udělat tečku za "zamilovaností"
Dodám: Bohužel buď Vy, nebo kamarád.
To jofa : Možná to bylo více platonické než fyzické,ale to vědí jen oni dva a nač se v tom pitvat,Věřme,že je to minulost.Právě možná ta vzdálenost dávala myšlenkám křídla.Paní si ho mohla více zidealizovat než kdyby bydlel vedle v baráku a vídala ho v běžných - ne vždy pro něj lichotivých situacích..
Jinak souhlasím..Sejde z očí ,sejde z mysli. Nač jitřit rány.
No on to je(bol) jeden z najlepších kamarátov a spolu sme chodili na dovolenky trávili vlastne čas spolu ked sme jazdili k baičke na SK do mojho rodného mesta z ktorého sme oba -ja aj on.tzn výkendy, festivaly dovolenky zimné, letné apod.
bohužial s tým všetkým je bohužial koniec a oniu asi tak nejak tomu prepadli
Řekněte jí narovinu, že vás to strašně zranilo, že to bolí a že o tom dál nechcete mluvit. Žádnej afekt, žádné vyčítání, moralizování, žádné doprošování a fňukání. Když chlap dolejzá, je nepřitažlivej. Prostě to se stává i jinde a docela často, musím to skousnout. A odteď myslete trochu víc na sebe. K ní se chovejte slušně, věcně, přátelsky, ale zatím ne milenecky. Ale mějte svůj čas, svou hrdost, svoje zájmy, buďte hodně s dětmi. Chovejte se prostě tak, aby si jednou uvědomila, že by udělala velkou chybu, kdyby od Vás odešla. Je to absurdní, ale tohle Vás posílí. Docela často provalená nevěra jednoho vede k tomu, že si oba uvědomí, co se mohlo rozbít a vztah se opět restartuje. Držím Vám palce. Vím, co říkám.
Njn, ženským se někdy mozek přestěhuje mezi nohy a pálí mosty, samozřejmě to platí i obráceně
Dejte tomu čas, možná má pocit, že našla něco, co jí u Vás chybělo? Všechno se dá napravit, nejste první a ani poslední.
Hlavně! -vyříkat a už se k tomu nevracet a nevyčítat! Udělat prostě tlustou čáru...Tohle fakt vyžaduje obrovskou dávku tolerance a nadhledu.
Třeba jste opravdu nic špatně neudělal? Třeba souhra náhod, stereotyp, chemie... a najednou bylo pro ni všechno chvíli růžové?
Pokud nechce manželka pálit mosty a ujely jí jen nohy, nepitvejte se v tom, ubližujete hlavně sám sobě.
Přetavte své zklamání z podvodu v radost, že se rodina nerozpadne a manželka, kterou jste stále miloval a stále ji milujete, zůstane s vámi a bude se sama snažit díky své vině o lepší život.
Nikdy jí to už nepřipomínejte a dělejte vše pro to, abyste jí měl rád i nadále. Někdy taková příhoda dokáže více stmelit celou rodinu a vy budete šťastní dalších 30 a více let!
Velmi souhlasím s tím, co píše @lm. Žena se zamilovává jiným způsobem než muž. U ženy je to hodně o myšlenkách, o ideálech, rády si staví vzdušné zámky. Jeho ona vidí jinak (a to lépe) než vás, protože s ním nežije, ale to jsou jenom její ideály a realita by nejspíš byla jiná. Taky jsem byla takhle platonicky zamilovaná a trvalo to u mě léta, ne jenom nějaké 3 měsíce, než jsem se z toho nějak dostala. Nakonec jsem zůstala se svým partnerem. Byl se mnou trpělivý a překonal to, za což jsem mu nade vše vděčná a vážím si ho - uměl ovládnout sám sebe a překonat svoji hrdost jenom proto, aby mě neztratil. Kdyby mě tehdy odřízl nebo kdyby mi něco vyčítal, obviňoval mě, káral, hanil a dával mi nějaká ultimáta, tak už bychom spolu nebyli - to by mě jenom utvrdilo v tom, že on pro mě není dobrý partner a ještě víc bych se upnula na svou platonickou lásku. Musíte s ní být trpělivý. Nejlepší, co můžete pro váš vztah udělat, je to, že k tomu budete přistupovat s pokorou, nebudete jí to vyčítat, budete k ní hodný a nikdy to nebudete proti ní vytahovat. Je to jako kdyby teď byla nemocná a tu nemoc je třeba teď společně překonat. Není to lehké, tak hodně štěstí.
... diskutovali jsme jak nevěrnou ženu potrestat. Naše názory se podle osobních zkušenosti různily. Tak třeba profesor Smoljak ji chtěl zabít. Doktor Hrabeta soudil, že zabít je málo! Inženýru Pencovi by bylo stačilo nevěrnou ženu vyhnat a inženýr Rumlena, ten ji chtěl dokonce odpustit ...
Ne vážně, vyslechněte názory rodiny, kamarádů, přečtěte si naše rady, zamyslete se nad tím a udělejte to, co je pro Vás přirozené a co Vás pak nebude léta trápit.
Většina lidí tu píše nevyčítat, neřešit, nepřemýšlet, být vděčný za druhou šanci, být pozorný, milý, nevracet se k tomu ... Já bych to ale nedokázal, jpřece musí pochopit, že něco udělala špatně a ne že tu chřipku musíme vyležet a možná ji za rok chytneme zas. Potřeboval bych si promluvit, o co tam šlo, co ji chybělo, jaké má plány do budoucna a zda se to někdy chystá zopakovat. Připomněl bych jí, že jsme si kdysi slíbili lásku, úctu a věrnost a že minimálně věrnost porušila a tím zase přišla z mé stray o úctu i důvěru. Že mě hrozně zklamala, že je hrozné že mi minimálně čtvrt roku lže do očí místo toho, aby za mnou přišla a řekla, že ji něco ve vztahu chybí a že bysme s tím chtěla udělat to a to. Tím že máme rozum a svobodnou vůli se lišíme od zviřátek, která na sebe skočí kdykoliv na to dostanou chuť. Já bych na ni minimálně půl roku nedokázal ani šáhnout, protože bych ji stále viděl s tím druhým. Řekněte jí, ať se zamyslí, jak by se cítila, kdybyste ji to udělal Vy.
V takové prolínací partě od svobodna jezdíme na hory, vodu, chalupy a jedna kamarádka mezi nás přivedla skvělého kluka, (který u ní nahradil našeho kamaráda) a kterého si nakonec vzala a pořídila si s ním děti. Věčně byla nespokojená, toužila po něčem a nevěděla čem. Když jí odbyla 30 a dětem 6 a 9let tak nastoupila do práce a narazila si tam mladšího vedoucího, manželovi asi půl roku lhala o poradách a firemních akcích až se to pak provalilo. Nakonec řekla manželovi, že s ním zůstane kvůli dětem. On ji řekl, že pokud jen kvůli dětem, tak to nechce. Rozvedli se, domluvili se na střídavé péči, ona se rychle vdala a ačkoliv s prvním manželem další dítě nechtěla, tak s novým si ho pořídila. Naše parta se od ní odstřihla a její bývalý manžel jezdil s dětmi s námi a prosil nás, ať se s ní občas potkáme. Pár let byl sám než děti odrostly, teď je mu 40 a našel si milou mladou holku, s kterou cestuje po světě, děti k němu mají lepší vztah než k mámě. Naše bývalá kamrádka se stará o desetileté dítě, je stále nespokojená a závistivě hledí na bývalého manžela. Občas se s ní potkáme, ale radši vyrážíme s tím cizím klukem, kterého mezi nás kdysi přivedla ...
Pevné nervy a dobrou volbu ..
danys. A neměl by naopak nakopat kamaráda a poděkovat manželce, že ho zbavila takového podrazáka? K sexu musí být dva. A nepište nic o tom, že když fena nedrží, tak pes neskočí. Tím se jenom páni tvorstva omlouvají sami před sebou a před jinými
Ono je to tažké aj s tým kamarátom, poznáme sa totiž 30 rokov, prežili sme spolu kopu veci precestovali celú evropu dokonce sme jednu dobu sávali v jednej posteli v GB, lebo sme nemali kde. poznám jeho ženu, takže ani to by som nechcel zahodit ale to bude trvat asi ešte hodne dlhú dobu. Naše deti sů kamaráti a často sa ma na ne pýtajú.
No haluz.
Jak jsem psal. Podle mne a jsem přesvědčen, že i v jakékoliv manželské poradně by Vám řekli, že musiíte přinejmenším "dočasně" ukončit vaše společné pobyty a další akce. Je to kruté a nepředstavitelné po tolika letech. Bohužel, musíte si vybrat, buď Vy a manželka, nebo kamarád a Vaše manželka. Pokud Vaše manželka s timto nebude souhlasit, je to k zamyšlení. Pokud ano, potom jste na dobré cestě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.