Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zrušit datovou schránku

Od: m123* odpovědí: 8 změna:

Nevíte někdo jak zrušit datovou schránku? Nemůžu to nikde najít. Děkuji.

Jak zrušit datovou schránku

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Zrušení datové schránky

Fyzické osoby mohou zrušit datovou schránku - deaktivovat příjem zpráv v Nastavení - Poštovní datová zpráva - Zakázat příjem. Obdobným způsobem je možné opět aktivovat příjem zpráv do datové schránky.

Právnické osoby nemají žádnou možnost zrušení datové schránky.

Takže záleží, co jste... odsud datoschranky.cz/...

Pak ještě

Znepřístupnění datové schránky

Ministerstvo znepřístupní datovou schránku fyzické osoby, a to případně i zpětně, ke dni:

úmrtí osoby, pro niž byla datová schránka zřízena,
uvedenému v rozhodnutí soudu o prohlášení za mrtvého jako den úmrtí této osoby,
nabytí právní moci rozhodnutí o omezení svéprávnosti této osoby k právním úkonům,
kdy byla tato osoba omezena na osobní svobodě z důvodu vzetí do vazby, výkonu trestu odnětí svobody, výkonu zabezpečovací detence, ochranného léčení nebo ochrany zdraví lidu.
Ministerstvo znepřístupní datovou schránku fyzické osoby rovněž na žádost osoby, jíž byla datová schránka zřízena, nebo Administrátora.
Datová schránka je znepřístupněna nejpozději třetím pracovním dnemnásledujícím po dni podání žádosti.
Znepřístupněnou datovou schránku fyzické osoby Ministerstvo zpřístupní na žádost osoby, jíž byla datová schránka zřízena, nebo Administrátora do 3 pracovních dnů od podání žádosti. Byla-li datová schránka na žádost znepřístupněna dvakrát za poslední rok, lze ji zpřístupnit nejdříve uplynutím 1 roku od jejího posledního znepřístupnění. Odkaz datoveschranky.info/...

m123*
hodnocení

Děkuji moc.

Není zač, jsem rád, že pomohlo...

pavel67
hodnocení

2x

Datovou schránku zřízenou na vlastní žádost pro sebe jako fyzickou nejde nijak smazat. Budete ji mít až do smrti, pak se sama znepřístupní a smaže se za 3 roky. Ale pokud ji nechcete používat, můžete si ji dočasně znepřístupnit (a později opět zpřístupnit) - stačí zajít na jakýkoliv CzechPoint. Pro úřady je znepřístupněná totéž co smazaná: nemůžou do ní doručovat. Ale po pravdě - co vám na schránce vadí?

jija
hodnocení

0x

Již den po zřízení se do ní nelze přihlásit. Vše zadávám jak mám.*bum*

hodnocení

0x

Proč se nemohu přihlásit?

Pokud se Vám při prvním přihlášení přihlašovacími údaji z obálky zobrazuje chybová hláška "Chyba přihlášení, zadejte znovu údaje", zřejmě píšete některé znaky hesla jinak. Prosím zkontrolujte:

zda máte zapnutou správnou klávesnici (českou či anglickou)
zda jste omylem nezaměnili některá písmenka, často se zaměňuje velké písmeno "I"s malým "L"a malé "G"s malým "Q"
zda nepíšete malá písmena jako velká nebo obráceně, písmena s háčky a čárkami místo číslic a podobně (nemáte zapnutý režim psaní velkých písmen Caps Lock, píšete s českou/anglickou klávesnicí aj.)

Doporučujeme si některé znaky, u kterých si nejste jisti, předem vyzkoušet napsat nejprve v jiném programu, např. v textovém editoru, případně využít grafickou klávesnici (viz obrázek).

[Obrázek grafické klávesnice]

Složitost přístupového hesla je dána snahou zajistit maximální možnou úroveň zabezpečení přístupu k datové schránce. Z tohoto důvodu je v hesle obsažena kombinace velkých a malých písmen, čísel a znaků tak, aby heslo nebylo možné jednoduše odhadnout a zneužít.

Prvotní (iniciální) heslo je voleno záměrně komplikované proto, aby bylo maximálně bezpečné. Uživatel je při prvním přihlášení do datové schránky požádán o změnu hesla.

Odsud

mpi
hodnocení

0x

Zrušil jsem doručování zpráv do datové schránky a přesto mi do ní zpráva přišla - oznámení o možném jiném přihlašování do datové schránky. Musel jsem opět hledat přístupové údaje a naštěstí jsem je našel. Jinak pro mě zpráva ve schránce znamená 200Kč za změnu přístupových údajů, protože si je nepamatuju. Jak lze OPRAVDU schránku znepřístupnit?

hodnocení

0x

Ministerstvo znepřístupní datovou schránku fyzické osoby rovněž na žádost osoby, jíž byla datová schránka zřízena, nebo Administrátora...viz první odpověď

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]