Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak mu říct, že je to poprvé?

Od: betynka* odpovědí: 9 změna:

Nikdy jsem nečekala, že budu psát do takovéto poradny a obvzlášť tak intimní otázky, ale vážně si nevím rady. Už nějakou dobu (cca 3 měsíce) chodím s fajn klukem, báječně si rozumíme, je nám spolu dobře a teď to vypadá, že dojde i na sex. Problém je v tom, že pro mě to bude poprvé, což on samozřejmě neví. Potřebovala bych tedy poradit, zda mu to říct a kdy bude nejvhodnější doba-jestli až při akci samotné nebo ho na to nějak dopředu připravit a jakým způsobem mu to sdělit (co konkrétně mu říct). Předpokládám, že z této informace asi nijak nadšený nebude. Navíc mé zkušenosti jsou téměř nulové, ačkoliv věk už na to dávno mám, zkrátka až s tímto klukem mám pocit, že on je ten pravý, přesto mám pocit, abych ho touto skutečností nějak nezklamala. Děkuju všem za odpovědi.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

papene*
hodnocení

2x

:)Proč by měl být zklamaný?On může být pyšný,že bude právě tím PRVNÍM.

A kdy mu to říct, to si netroufám posoudit*nevi*.Musíte to vycítit,že právě nastala ta správná chvíle.

;)Hlavu vzhůru,uvidíš dobře to dopadne a hlavně se nestresuj.

lidka*
hodnocení

2x

Betynko, netrapte se tím dopředu. To si prožila každá a těžko říct, kdy je to brzy a kdy pozdě. Jestli je Vám spolu hezky, tak to spolu zvládnete. A je to příroda, zkušenosti se získávají časem. Ale záleží i na mnoha jiných věcech, abyste si sex užívala se svým partnerem. Někdo nepozná ten správný prožitek ze sexu třeba nikdy. Je třeba o všem mluvit - o sexu nevyjímaje. Jen tak to bude pro Vás oba to krásné, co může soužití dvou partneru nabídnout. Já osobně bych řekla předem, alespoň naznačila, že pro Vás to bude poprvé. *srdce*

doplněno 19.10.09 14:20:

Betynko, možná znát Váš věk, moje odpověď by byla trochu jiná. Tipovala jsem to tak na 22 let. Ale to co jsem napsala - platí i tak. Moc Vám přeji, ať Vám to oběma opravdu výjde.

betynka*
hodnocení

Lidko, moc si vážím vaší odpovědi. Přesto mi to nedá se nezeptat i na tu "jinou" odpověď. Je mi jasné, že řešit takový problém v mém věku je přinejmenším zvláštní, ale je to tak, jak to je. Bohužel.

lidka*

Ne betynko, nebyla by o tolik jiná. Jenom je to asi pro Vás skutečně o něco málo složitější, protože o tom víc přemýšlíte. To je to jiné, i když to bude stejně poprvé. Žádné bohužel, není proč. Prostě nebyl to ten žádný pravý. A vyspat se s někým jenom proto, abych něco udělala? To není dobře, to mohu potvrdit. A ne zrovna dobře se na to v pozdějším věku vzpomíná. Samozřejmě, že toho nelituji, ty krásné vzpomínky přišly jenom později. To říkám upřímně - byla to jenom radost z úspěšné maturity, parta kluků a holek ... Udělejte si hezký večer se vším všudy a potom už se jenom na ty krásné večery budete moc těšit. Držím Vám palce, ať Vy máte jenom hezké vzpomínky, až Vám bude třeba tolik co mne.

betynka*
hodnocení

Lidko, promiňte mi to důvěrné označení, ale jste prostě "zlatíčko". Vy zkrátka přesně víte, jak člověka povzbudit. Pokusím se držet vašich rad, jen se bojím, abych ho nějak nezklamala nebo si třeba nějaká jeho gesta nevyložila jinak, než budou myšlena a pak to třeba nepokazila. Ohledně sexu mám zkušenosti akorát teoretické, ta praxe zkrátka chybí a moc bych si přála, aby i on měl na co vzpomínat. Protože konečně mám pocit, že se mi asi vyplatilo tak dlouho čekat. Konečně mě někdo nebere jen jako zábavnou společnici a atraktivní ozdobu do společnosti - ne že by mu to nějak zvlášť vadilo, ale nepovažuje to za nejdůležitější. Naštěstí.

No řekněte sama, vždyť na tom, že někdo vypadá reprezentativně, nemá vlastně žádnou zásluhu. Netvrdím, že by to bylo nepříjemné, někdy to naopak může i pomoct, ale ve vztahu jsou mnohem důležitější věci, což někteří muži nechápou nebo nechtějí pochopit.

lidka*

Ne betynko, neřiďte se mými radami. Jenom si je přečtěte. Hlavně se musíte řídit svými pocity. Nikdy dopředu se nedá ve vztahu říct, že tohle bude dobré a tohle by bylo špatné. To vždycky vyplyne až z konkrétní situace. A hlavně se nebojte předem, zda budete dobře reagovat. Vždyť i to, jak se budete učit jeden druhého chápat - i to k budování bezvadného vztahu přeci patří. Já jenom dneska už dokážu posoudit, co člověk v životě spíš zvoral - ale netrápím se tím. Mohlo to třeba dopadnout i hůř. :D A já si opravdu nestěžuji, protože i prohry k životu patří. A já měla a mám toho hezkého určitě víc. Tak hodně štěstí! A jestli Vás má opravdu rád, tak to všechno společně zvládnete. :)

hodnocení

2x

Betynko, souběžně probíhá diskuze na stejné téma s podobně se tázajícim děvčetem. Nedělejte si zbytečné obavy, dopadne to dobře věřte tomu. Někdy to musí být poprvé. Je to stejné jako u nás chlapů, taky jsou obavy a někdy i větší než u vás děvčat. Bojí se selhání a nebo že to skončí dřív než to začalo, ale to všechno patří k začátkům v sexuálním životě a v tom je to kouzlo.

kibic*
hodnocení

0x

Neříkat nic. On na to stejně přijde a bude možná překvapen. Nechte to osudu. Co vy víte o svém partnerovi? Třeba právě přemýšlí nad stejným problémem. Je vůči vám v jisté výhodě, jeho panictví totiž není tak markantní. Bude to perfektní, věřte si.

betynka*
hodnocení

Díky za povzbuzení. Překvapen bude určitě, otázkou je zda příjemně nebo to pro něj bude spíš šok. Jsme už oba dva docela "staří" (skoro 30) a tak nepředpokládám, že by ještě žádnou zkušenost neměl . Jen se obávám, že když mu to řeknu, nebude mi to věřit, protože patřím k docela atraktivním ženám. Samozřejmě že jsem taky několik "vztahů" měla, ale nemám ráda, když mě někdo tlačí do něčeho, co ještě nechci, což někteří partneři nemohli (nechtěli) pochopit. A teprve až s ním mám pocit, že to chci taky. Věřte, že to pro mě není lehká situace, nechtěla bych ho ztratit, ale oddalovat donekonečna to taky nemůžu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]