Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zubni korunka

Od: babina odpovědí: 8 změna:

Mate nekdo zubni korunku na pojistovnu? Za vykon se pry neco doplaci, obycejna pryskyricna korunka se hradi pojistovnou a narok na vymenu je take zdarma kazde dva roky, ale plati se pokazde znovu i ten doplatek za zhotoveni cca 1500 korun? Neni potom lepsi zaplatit si rovnou tu lepsi, ktera dele vydrzi? Jake mate zkusenosti?

doplněno 04.10.16 08:20:

Stejne nechapu, proc pojistovna nezaplati i za to zhotoveni korunky, proc uhradi jen ten levny material, kdyz to ma byt pro nemajetne pacienty, prevazne chude duchodce, to vyjde nakonec i tak dost draho.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

několik zubních korunek - stříbro - ceny cca 2000,-Kč - vždy od VZP zdarma

doplněno 04.10.16 09:14:

Během posledních 15ti let jsem měl 1 můstek a 2 korunky s povrchem stříbro (nebo asi nějaká slitina se stříbrem.. nezkoumal jsem to, takto to nazval zubař) - práce i materiáln na VZP. U zubaře jsem nikdy mimo historické zákonné poplatky 30,- nic neplatil, a to tam chodím minimálně 2x ročně a pořád je co dělat.

Neřeším nějaké estetické barvy - vždy běžné plomby.

doplněno 04.10.16 09:16:

Možná je to o tom, že když ve městě řeknete "chci spravit zub", zubař hledá nejdražší variantu a vy jen souhlasíte s jeho řešením... Co tak zeptat se, jestli nejde opravit zub nějak zdarma?

babina
hodnocení

Jmlc - jak tomu mame rozumet? Zdarma cely zakok bez doplatku? Jaka pojistovna a kdy? Nahrada celeho zubu upevnenim korunky do korene mrtveho zubu?

Info od VZP je zde vzp.cz/...

Ale určitě bude nejlepší, zeptat se na Vaší zdravotní pojišťovně?

doplněno 05.10.16 13:18:

Njn, ono by to chtělo vidět, co zubaři vůbec pojišťovně vykazují za ošetření, když každý účtuje jinak? *zed*

Chtělo by to zažádat si na pojišťovně 1x ročně o přehled vykázané péče, asi bych se taky divila? *ee*

vzp.cz/...

dota*

Mě by spíš zajímalo, o co si vlastně doktoři obecně můžou říct, když mají smlouvu s vaší zdravotní pojišťovnou, pokud je výkon hrazen ať už plně a nebo částečně. Jestli u částečně hrazeného výkonu si doktor může říct co chce a nebo na to je max. limit a jaké vlastně výkony jsou hrazeny ze zdravotního pojištění. Tyto informace by podle mě měly být volně dostupné na webech zdr. pojišťoven. Kdysi jsem se ptal na pracovišti VZP na nějakou konkrétní platbu a dozvěděl jsem se jen to, že to paní neví.

dota*

To je zvláštní. Já měl před rokem taky dělanou korunku ze slitiny a jsem taky u VZP a platil jsem 2000- je to 1 a 2 v jedné korunce, zubař říkal, že zdarma je jen pryskyřičná.

doplněno 05.10.16 10:01:

Doplnující otázka. Máte ji celokovovou a nebo je ještě k tomu potažená pryskyřicí? Já ji mám na předních zubech, takže ji mám potaženou z přední strany prayskyřicí. I to by mohlo hrát v té ceně roli. Zkusím se zeptat na VZP co vlastně hradí.

doplněno 05.10.16 10:26:

Máte pravdu. Já to mám právě na jedničce, taky je to celostřibrné a na přední straně je to ještě navíc potáhlé polymerovanou kompozitní pryskyřicí.

No už mi to připadne čím dál zvláštnější - ale že by mi doktor ze svého dotoval zuby? Není to strýček,...

Tak nevím - ale asi budu radši chodit jen k němu i přes nedávno probírané čekací lhůty... Nebo že by ostatní chtěli vydělat víc, než je povoleno?

doplněno 05.10.16 10:08:

Korunky mám na zadních zubech - od 5 nahoru - tj. vzhled je "stříbrná" - mám tak trochu ocelový úsměv..., ale složení vám nenapíšu... asi tady je ten problém v ceně. Vím, že např. bílé plomby jsou dražší a musí se platit - nejsem tak bohatý a daný kov kouše spolehlivě, proto neřeším a jsem rád za to, co mám zdarma a funkční.

balzerka
hodnocení

0x

Zrovna dnes jsem byla u zubaře. Vypadla mi plomba. Chtěla jsem novou plombu, ale zubař mi řekl, že tohle chce korunku, že to je na plombu velké. Jedná se o horní sedmičku, zub, který není vidět. Tak jsem se rozhodla pro nejlevnější variantu . Budu doplácet asi 370,- Kč. Jsem u VZP.

Mně vypadla před měsícem plomba přes 2 dolní zuby 6+7,díra jako, no hodně velká a neplatila jsem vůbec nic za amalgánovou plmb.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]