Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s komunikací

Od: pakk odpovědí: 6 změna:

Dobrý večer, už si nevím rady, trpím poměrně dlouho, dobrých 6 let, nevím jak tomu říkat, nekoktám, vysvětlím svou situaci. Už ani pořádně nevím kdy to začalo, nejspíš ještě někde ve školním obdobím, mám problém plynule mluvit a někdy je problém vyslovit i prostý pozdrav. Když jsem sám, nemám problém, můžu mluvit do aleluja. Ale jak přijde na lidi, je problém, běžné situace, návštěva pobočky banky, rozhovor s bratrem nebo pracovníky. Vím jistě co chci říct, ale nedokážu to vyslovit, jakoby mě něco blokovalo, někdy to skončí tiky a když se kvůli tomu naštvu, taik někdy i škubáním obličeje, je to jakobych se dusil. U logopeda jsem neuspěl, bylo mi řečeno že jak sám nemám problém a nemám problém s vyslovováním jednotlivých slabik, slov, je to spíš věc psychologa. U psychologa jsme se snažili přijít na příčinu, podle toho by prý mělo být snažší problém vyřešit... ale, tak nějak už jsou z toho jen prázdné návštěvy a nikam se nehýbeme. Zkoušel jsem různé věci, od různých cvičení, meditace, hypnozy i ta věc s čakrami.. které teda nevěřím, je to blbost. Poslední věc na zkoušku byl alkohol, když se připiji, tak prý podle kolegů nemám problém. Takže to musí být zákonitě věc psychiky... ale opíjet se každý den jen kvůli tomu, abych se dokázal * bavit * v uvozovkách, to huhlání moc komunikace není,.. nemá smysl. Zkusil už jsem opravdu vše a tak nějak už mi dochází síly. Věřím že každý, kdo je na tom podobně, ví, jak omezující to je, nemůžete vést delší konverzaci, zkracujete věty jen na spojení a i to je někdy problém, máte problém obhájit svůj názor, protože... delší konverzace nezvládnete, aspoň né jako člověk, ale jako klaun. Přítelkyně... to taky tak nějak vzdala, upřímně můžu říct že závidím, i když je závist špatná, závidím lidem i tu prostou věc, kterou dokáže každý, jen já ne a to je, dokázat normálně plynuje hovořit. Zkusil jsem všechno, nemáte nějakou radu, tip? můžete to být i nějaká blbost, jak je možnost že to pomůže. Beru to. Díky moc a pěkný večer ( depkovat taky nemá smysl, ale, člověk si někdy nemůže pomoct )

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

laurak
hodnocení

0x
Známý měl podobný problém a vyŕešila to psychoterapie v kombinaci s lehkými antidepresivy. Asi bych zašla k jinému lékaři.
rizzlah*
hodnocení

Jak říká rádkyně nademnou, když už jste zkušil všechno, tohle musí pomoct.

ben®

Dobrý den, Váš radící příspěvek skutečně poukazuje na nějaký problém s komunikací - to se mohl tazatel dozvědět od Vás přímo, když je tak blízko Vašeho PC. Zdravím!

*palec*ten problém bude asi někde jinde *zed*

marjana
hodnocení

0x

Dobrý den, myslím, že mám něco podobného, já pro změnu mluvím hlouposti, např vím, co chci říct, jak to chci říct, ale když to vyslovím,vyjde ze mě naprostá kravina, větu zkomolím, skloňování, které naprosto zvládám úplně zvořu (podat míč ty prosím) Největší problém je na úřadech, když na mě úředníci koukají a čekají až se vymačknu, co vlastně chci. Telefon skoro nepřichází v úvahu, styděla jsem se za to tak, že jsem to opravdu řešila alkoholem a hádejte, kde skončila, takže tudy cesta nevede,ale, alespoň mě to donutilo se nad tím opravdu zamyslet. Je to opravdu blok někde z dětství, já už přišla na konkrétní období, chodím k terapeutům, snažím se o tom mluvit, vypozorovat situace, kdy je to lepší, kdy horší, proč. Trénovat, dost mi pomáhá při hovoru něco žmoulat v ruce, jakoby zaměstnat mozek, který tyhle trémový kecy vymýšlí ať si něco čmáře, nebo modeluje, a normální část mozku mohla přemýšlete nad tím, co chci říct. Jsem tak v půli cesty, nějaké výsledky vidím, ale asi nikdy nebudu komunikovat na stoprocentní úrovni. Já mohu také jen doporučit změnit psychoterapeuta, měl by Vám zadávat úkoly, typu: zeptat se 10-ti lidí kolik je hodin, zeptat se dvou lidí, jak se mají. Vy si je plňte a pište si při tom pocity, které pak proberte na terapii. To mi taky docela pomáhá.

iz*
hodnocení

0x

Nezkusil jste všechno. Nepomáhá-li jeden psycholog, zkuste jiného. Nepomůže-li ani druhý, zkuste dalšího. Tak dlouho, dokud se nedopracujete nějakého výsledku. Ale pozor, psycholog neudělá nic za Vás, musíte s ním spolupracovat. Psycholog Vám pomůže jenom v případě, že budete ochoten na sobě pracovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]