Nejste přihlášen/a.
Jak je asi velká, kolik může mít zaměstnanců stavební firma s ročním obratem 100 milionů?
Já jen, že jsem četla, že tahle staveb. firma má jen 20 zaměstanců, což mi připadá málo.
To, že má firma 20 zaměstnanců a obrat 100 milionů ale nemá moc vypovídající hodnotu.
SVJ dělá rozsáhlou rekonstrukci našeho domu v řádu 80 milionů, je to akce na rok. Má tu být max. 60 pracovníků, z toho je Čech/zaměstnanec- stavbyvedoucí, mistr a zřejmě chlapi, co nám lodžii štukovali. Všechny ostatní bourací práce dělají Ukrajinci, ulicí se snad jiná řeč ani nenese. Zábradlí na lodžiích osazuje jiná firma, zasklívání zřejmě také někdo jiný a viděla jsem v ulici auto místních sklenářů. Jen od nás tato firma dostane 80 milionů/rok a spoustu prací sama nedělá, má nasmlouvané od cizích firem.
Všechny tyhle velkoobratové firmy mají málo zaměstnanců - 20 je úplně možné. Je to v podstatě firma na směrování, management a logistiku stavby. Většinou jsou to vedoucí projektů, pár zkušených inženýrů, právníci a majitel nebo ředitel firmy. "Nejšpinavější" z nich je ten, co jde 1x týdně do budky ke stavbyvedoucímu. Ostatní jsou v oblecích. Všichni by se při zatloukání hřebíku kladivem klepli do prstů. Na vše si najímají specializované firmy (výkop, truhlařina, beton, lešení, okna, střechy, interiérové zdi, sádrokarton, malíři, podlahy, úklid, zeleň, ...)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.