Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu jít i k jinému zubaři než ke kterému cho

Od: jezistojefuk odpovědí: 14 změna:

Můžu jít i k jinému zubaři než ke kterému normálně chodím a "pod kterého" spadám?

Vypadla mi asi menší plomba, nebo se udělal kaz, jednoduše jazykem vyhmatám dír(k)u která v zubu předtím nebyla. Zatím to nijak nebolí, ale chci to řešit co nejdříve. Volal jsem ke svému zubaři ale sestra mě objednala až na 8 prosince nebo kdy (dnes je 30. září...) to je za více než 2 měsíce... prý mají dříve plno...

Vzal by mě jednorázově na tu jednu prohlídku i jiný zubař? Aby mi prohlédl chrup a hlavně zacelil tu dírku? Chci i dále chodit k tomu svému, jen tu plombu tam chci co nejdříve... Jde to?

Klidně bych i zaplatil ( i když nerad :) ), jsem pojistěn u VZP. Poradí někdo? Dík

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cinematic*
hodnocení

3x

Můžete zkusit jít k jinému zubaři, ale taky vás nemusí vzít, případně vás odkáže na vašeho zubaře nebo na stomatologickou ambulanci v nemocnici. Zubaři mají všude plno a dlouhé termíny objednání. Měl jste říct, že máte bolest a určitě by vás váš zubař vzal dříve, většinou hned ráno.

Také doporučuji - zavolejte znovu svému zubaři a řekněte, že Vás zub bolí. Určitě se najde místečko dřív.

danys*
hodnocení

0x

To se musíte domluvit přímo se zubařem. Někteří to mají tak natřísklý, že vás nevezmou, jiný vás vezme. Osobně bych obtelefonoval nebo ještě lépe obešel zubaře v okolí a pozeptal se.

hodnocení

0x

Můžete, ale zajímalo by mě jak to mají zubaři, jestli nevyžadují abyste se u nich registroval, což by mohlo znamenat že již nebudete registrovaný u vašeho původního zubaře a to pak nevím jestli by nebyla komplikace při návratu k původnímu.

Registraci byste musel asi podepsat, pokud řeknete, že registrovat nechcete, zubař vás ošetří a nechá si to zaplatit buď na pojišťovnu, nebo hotově. Pokud nejste registrován, nesmí na pojišťovnu účtovat některé výkony.

hodnocení

0x

Klidně jděte ke svému zubaři co nejdříve ráno (hned jak otevře ordinaci) a řekněte mu, že to občas bolí a že Vás to znepokojuje, počítejte s tím, že budete možná čekat v čekárně a obvykle si zubaři účtují příplatek za pohtovostní ošetření v řádu stokorun, to asi snesete.

hodnocení

0x

Můžete i k jinému zubaři, kde nejste registrovaný, pokud bude ochotný Vás ošetřit. Zde si klikněte do odkazu, ošetření zubu lélaři proplatí Vaše pojišťovna.

ordinace.cz/...

jezistojefuk
hodnocení

Hm... já jsem právě nechtěl lhát (že mě to bolí) protože jsem měl strach že to potom bude brát nějak vážněji a bude např. provádět nějaké zákroky které by jinak neprováděl (když už jsem říkal že to bolí, tak s tím něco musí být...).

Takže nebát se zalhat že to bolí? Díra se mi v zubě pocitově zvětšila (asi vypadla další část původní plomby). Nebo si tam jít sednout ráno bez objednání?

Pokud nechcete lhát, že Vás to bolí, tak to neříkejte, chápu vaše důvody. Ale rozhodně tam zajděte brzy ráno, že Vás to sice nebolí, ale že Vás to znepokojuje, protože to třeba bolet začne. Všichni zubaři mají nějaké časy na neobjednané pacienty. Dost možná Vám to jen prohlídne a řekne, že to bolet nezačne, protože to neprostoupilo až k dentinu a pokud si to budete poctivě čistit, tak nic nehrozí, a objedná vás na někdy.

Tak... když nechcete lhát, tak počkejte, až to bolet začne. Když tam ráno bez objednání nakráčíte, vezmou Vás, když byste třeba celou noc nespal, protože Vás to bolí... Začarovaný kruh. Já bych radši řekla, že mě zub bolí, ať mě objednají dřív, a nenechala bych si vypadávat další kousky plomby.

cinematic*

Jenže o tom to právě je, zubař řeší v zásadě dva stavy, buď to bolí, pak jdete na řadu hned (rychleji), nebo nebolí a pak má dost jiných, před vámi objednaných pacošů a vy si počkáte. Moje zubařka je třeba natolik vstřícná, že by mě vzala dřív i kdybych jí řekl, že mi to dost vadí při kousání i když nebolí. Je to individuální. Takže je to na vás... jestli chcete být Mirek Dušín, tak budete muset pravděpodobně počkat na termín objednání. Doporučuji pořádně čistit zuby, zvlášť když je do jednoho ďoura.

jjnb
hodnocení

0x
Já bych počkala do prosince, když to nebolí.

hodnocení

0x

Doporučuji jít ke stálému zubaři s vysvětlením, že se plomba drolí. S největší pravděpodobností si pak odsedíte hodiny v čekárně, ale ošetří vás. Každý lékař, nejen stomatolog, má sice na celý den objednané lidi, ale tak nějak volně. Počítá i s akutními případy, které původní plán vždy nějak naruší.

Další možnost je jít v sobotu a v neděli na pohotovost. V krajských městech je i noční pohotovost, jednotlivé okresy mají víkendovou pohotovost rozplánovanou tak, že v sobotu a v neděli dopoledne slouží jeden lékař z celého okresu. Někdy je to místo pro pacienta hodně vzdálené. Pak záleží na síle bolesti. Tam se za zákrok platí. Rozpis pohotovosti v okrese visívá ve stomatologických čekárnách, bývá na úředních deskách měst, aktuální termíny zveřejňují městské zpravodaje.

cinematic*

Na pohotovosti budou remcat, pokud to nebolí a maximálně tu díru jen provizorně zamáznou s tím, že si máte potom zajít ke svému zubaři, který si s tím víc vyhraje a udělá to pořádně. Toť moje zkušenost...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]