Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

IN Karta 25

Od: drahy odpovědí: 6 změna:

Dobrý večer,

máte tu někdo IN Kartu? Chtěl bych si pořídit přes internet IN Kartu 25 (15-25 let) a kombinovat ji s Žákovským průkazem (15-26 let). Jak tato karta funguje a jak se zachovat při uplatnění slevy. V současné době mám jen žákovský průkaz, při nákupu jízdenky řeknu pouze "student Praha". Co budu říkat s IN Kartou? IN Karta 25, student Praha? Četl jsem, že vyřízení karty trvá čtyři týdny a během této doby mi bude vystavena předběžná IN Karta, kterou si budu moci vytisknout, ví někdo, co je ta předběžná IN karta zač? Já vím, možná spousta zbytečných dotazů, ale lepší se zeptat majitelů karty, než pak nevědět :D Díky moc všem :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Já mám IN kartu.
IN karta a studentská fungují společně tak, že to udělá 55% slevu na jízdné (na cestu tam i zpáteční,týdenní, měsíční a čtvrtletní).
Říkat budete "studentská společně s IN kartou".
Předběžnou IN kartu vám dají při zařizování na přepážce a lze si na ni koupit jen denní jízdenky (možná i týdenní, to si nejsem jist). Jakmile vám dají kartičku můžete kupovat všechno.
A In kartu si kupte na 3 roky se slevou 25% za 490Kč. Vyšší sleva na IN kartě (50%) vám větší slevu společně se studentskou neudělá.
Studetská + In 25% = 55% z ceny jízdného.

hodnocení

3x

Předběžná IN-karta je vlastně ve formě papírové jízdenky kde máte potvrzeno,že jste ji zaplatil a můžete do vydání plastové karty již uplatnit slevu 25%.Pokuď by jste ale toto potvrzení ztratil,náhrada se neposkytuje a vy si budete muset počkat až na tu plastovou kartu.Zeptejte se dřív,v mnoha případech bývá hotová už za 3 týdny.Budete mít ze studentské slevy ještě navíc 25% slevu.Např. platil by jste student 100,-,tak s ní to bude 75,-Na 3 roky za 490,- je pro vás nejvýhodnější.Pokuď chcete a máte možnost,zajděte na nejbližší nádraží a tam vám to ochotně pokladní vysvětlí.Je to pro vás dobrá volba.

balzerka
hodnocení

2x

Já mám jako důchodce vyřízenou IN 50. Na nádraí v okýnku mi dali formulář, dodala jsem fotku a zaplatila na rok. Lze i na dýl. Ani ne po měsíci jsem si vyzvedla tvrdou kartičku s mým jménem a fotkou a k tomu papír. s čísly, kam volat a zablokovat, kdy ji ztratím. Teď ji mám na cestách pořád s sebou. Ta 50 znamená slevu na 50 procent. U okýnka, kdy kupuju lístek, tak ji neukazuji, ale první, co řeknu je: "MÁM IN 50 a prosím jízdenku do Brna." Kartu si vyádá a průvodčí ve vlaku zároveň s jízdenkou. Na kartu má takovou čtečku. Dá razítko na jízdenku. To ve.

doplněno 29.09.16 21:01:

Omlouvám se, ale i kdy jsem text opravila včas, nevytiskla se mi tam záhadně některá písmena. Snad je to srozumitelné.

doplněno 29.09.16 21:05:

A po roce s kartou příjdu zase k okýnku a doplatím si na dalí rok.Novou tedy nevyřizuji. Nevím, jak u mladých lidí.

drahy
hodnocení

Díky všem za odpovědi, jsem v posledním ročníku SOŠ, předtím jsem si kartu nepořizoval, jelikož jsem jezdil často autobusy, letos škola připravila špatný rozvrh hodin, takže musím jezdit hodně často vlaky, které mají snad pořád zpoždění. Na tři roky je to výhodnější, ale ještě nevím, co budu dělat po škole, takže jsem si pořídil přes internet kartu na jeden rok za 250 Kč. Jestli půjdu dál na vysokou, tak jedině na intr + nějaká ta brigáda, domů pojedu opravdu jednou za čas, dojíždění je opravdu hrozný, ve všech ohledech, možná si kartu v budoucnu prodloužím, možná už taky ne, takže zatím nemá smysl dělat ji na tři roky. Předběžná IN Karta není nakonec nic jiného, než papír A4, který dostanete na email, při objednání online, kartu si mám vyzvednout za čtyři týdny, mezitím se mám prokazovat vytištěným dokumentem. Dekuji ještě jednou všem za odpovědi :)
vilik*
No, asi jste neudělal dobře, teď jsme v rodině vyřizovali průkazy a in karta na ISIC, kterou stejně máme, je na 3 roky o ještě stovku levnější, takže stojí jen o pár korun víc než roční varianta.
A kdoví, jestli i do práce pak nebudete jezdit vlakem, nebo nějaký výlet s kamarády.
drahy
hodnocení

Dobrý večer, ISIC kartu nemám, ve škole jí po nás nechtějí, její pořízení by se mi nevyplatilo. IN Kartu jsem předtím nikdy neměl, zase by pak byla škoda ji nevyužít, už teď si pomalu na brigádách vydělávám na nějaké to auto :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]