Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dohoda o prac.činnosti

Od: matymat* odpovědí: 4 změna:

Jsem důchodce a podepsal jsem dohodu o provedení práce, tzn. max 300 hodin za rok.

Situace se zkomplikovala tak, že další zaměstnanci pro období září-prosinec nenastoupili a já už mám odpracováno

208 hodin. Zajímá mě, jakou dohodu mohu podepsat v případě, že bych chtěl v té práci pokračovat i po vypršení 300

hodin. Mohu např.uzavřít dohodu o pracovní činnosti nebo jinou dohodu?

Děkuji za radu.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

zdravím,

ano, po odpracování 300 hodin u jednoho zaměstnavatele můžete uzavřít u tohoto zaměstnavatele DPČ.

iz*
hodnocení

0x

Ano, můžete s tímto zaměstnavatelem uzavřít DPČ na 20 hodin týdně nebo s jiným zaměstnavatelem další DPP. Z DPČ s odměnou od 2.500 Kč se odvádí sociální a zdravotní pojištění. Na jejím základě můžete pro zaměstnavatele odpracovat za celou dobu odpracovat průměrně 20 hodin týdně (můžete některý týden pracovat více, jiný méně nebo vůbec).

hodnocení

0x

Využil bych situace a nabídl bych mu možnost pracovat u něj na pracovní poměr nebo na DPP ale za vyšší plat. Nevím sice jestli zaměstnavatel musí platit zdravotní daň i v případě, že jste už v důchodu, ale určitě bych si řekl o víc!

iz*

Pro zaměstnávání důchodců platí stejné předpisy jako pro zaměstnavání kohokoliv jiného. Je tam jenom jeden rozdíl v tom, že není nutní dopočítat zdravotní pojištění do výše odpovídající minimální mzdě. Pojištění se odvede z dosaženého výdělku. Ale to platí pro všechny osoby, za které hradí zdravotní pojištění stát (není to specialita důchodců).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]