Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Placení zaměstnance přes úřad práce

Od: tylerhall* odpovědí: 2 změna:
Dobré, zatím nějak zhruba jsem se domluvil na moji první práci a zajímá mě jedna věc. Šéf říkal ze to nějak domluví přes úřad práce a když budu šikovný tak si mě me nechá. Že to dá na DPP. Takže co to pro mě znamená? Já mu nechcu volat abych se ptal na všechno jen mu zavolám abych si potvrdil že mám přijít v pondělí makat. Takže, to musím na ten debilní pracák zas něco nosit či se hlásit? I když to bude na dpp? A v říjnu mám na kartičce nějakou schůzku na tom pracáku a to když budu pracovat tak tam nemusím ne?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Na DPP můžete pro jednoho zaměstnavatele odpracovat v kalendářním roce maximálně 300 hodin (to odpovídá necelým dvěma měsícům).

Jestli Vám zaměstnavatel nabízí jenom DPP, z níž se do 10.000 neodvádí sociální ani zdravotní pojištění, měl byste to brát jako nekolidující zaměstnání.

Nekolidující zaměstnání Vám nesmí bránit ve spolupráci s ÚP a v hledání nového zaměstnání. Nesmíte si v něm vydělat víc než polovinu minimální mzdy a musíte je ÚP oznámit a doložit písemnou dohodou nejpozději v den nástupu do zaměstnání. Zaměstnavatel Vám nabízí DPP, aby ušetřil za sociální a zdravotní pojištění.

Pokud Vás ÚP vyřadí (kvůli nekolidujícímu zaměstnání se nesmíte omlouvat ze schůzek a musíte si dál hledat práci), budete si muset sám hradit zdravotní pojištění (letos jde o 1.337 Kč měsíčně).

Další možnost je se z ÚP na vlastní žádost odhlásit a po skončení DPP se znovu přihlásit. Ale podle mne byste měl schůdnější to nekolidující zaměstnání a zůstat na ÚP → pak by za Vás zdravotní pojištění dál hradil stát.

laurak
hodnocení

0x
Věřte, že Vás zaměstnavatel na HPP nepřihlásí. Tyhle řeči "když budete šikovný, tak vás přihlásím" jsou v dnešní době téměř evergreen. Dohoda je pro něj výhodná. Pokud Vám jde o stabilní zaměstnání, hledejte jinde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]