Nejste přihlášen/a.
Platím si základní penzijní připojištění 100 kč měsíčně, mám zvýšit částku na 300 Kč, opravdu se to vyplatí? věříte tomu v českém systému, kde se všechno mění postupem času jako mávnutím proutku? děkuji za odpovědi
Nechci vám brát iluze, je to každého věc, ale třicetiletí lidé, kteří si spoří na důchod jsou blázni, kteří jen zbytečně vyhazujou peníze. Za 30 let, kdy dojde k jejich důchodovému věku (spíš dýl dle současného navyšování) bude všechno jinak. Všimněte si, kolikrát se to změnilo za posledních 15-20. A to budou mít veliké štěstí, když to někdo nevytuneluje, ačkoli o tom silně pochybuju. A jistota? Kdysi si OSVČ mohli platit větší zálohy na sociálku, aby dostávali v případě onemocnění víc peněz. Švagr si skoro 10let platil nejvyšší možnou sazbu. Když poprvé omarodil, bylo to asi 3 měsíce po tom, co se rozhodlo, že nebudou žádný privilegia. Dostal to samý, jako by platil minimum. Takže, co myslíte, že bude za 30 let se všema důchodovejma příspěvkama, spořeníma, reformama a podobně? Osobně podobné podvody vlády nehodlám podporovat.
Dobrý den.
Máločemu věřím, ale u stávajících smluv na penzijní připojištění je garance státu, že dostanete alespoň naspořenou částku. Platím si 300 měsíčně, dostanu příspěvek od státu a ještě měsíčně 250 od zaměstnavatele. Zdá se mi to výhodné. Jen můj názor.
GARANCE STÁTU? Já nechci být skeptik, ale už vám za posledních 20 let tento stát něco zaručil? Mě teda ne.
"eirenee", zajděte si na pobočku, kde máte sjednané penzijní pojištění a od prosince si zvedněte částku na 300 Kč, nebo od ledna, jak chcete, jelikož od příštího roku nebude ke 100 korunám od státu žádný příspěvek, ale až od 300 korun. Mně to 10 let platil zaměstnavatel až do důchodu a já si to nyní sjednávám také, přestože jsem v důchodu. jsou to nejlépe zůročené peníze, zatím. Nevím, kolik je Vám roků, ale i mladší lidé kolem třiceti let navyšují na těch 300 korun, aby měli příspěvek od státu. - pt
Doufám,že o peníze uložené na penzíjku nepříjdu...Doufám a věřím,že alespoň tohle vyjde...Myslím,že nastává v našem státě zlom kdy člověk musí ještě jednou zatnout zuby a věřit,že vás o peníze na penzikju nikdo nepřipraví...Nic jiného ani nezbývá,kdo ví?
Jsou zaměstnavatele kteří přispívají na penzíjka,což je dobré a k tomu dostanete cosi i od státu a myslet si,že by vas stát nebo někdo jiný o tohle všechno jednou mohl připravit?
Rozhodnutí je na vás,za pár let uvidíte jestli jste udělal dobře nebo ne.
Pokud jde o věření, tak žádné jistoty neexistují. To jsou jen bláboly pološílených politiků. Platit si na penzijko 100 Kč nebo 300 Kč je úplně jedno - za 40 let bude s ohledem na inflaci výsledkem zřejmě pořád jenom nula. Leda, že by vám zaměstnavatel přispíval aspoň těch 24 000 Kč ročně, pak by to mohlo být zajímavější. Ty tři stovky si klidně šetřete na nějakém spořáku a občas si za ty ušetřené peníze raději kupte drobnou zlatou investiční minci.
"eirenee", uvědomte si, že již penzijko platíte, tu 100 korun, jakmile to nezvednete, nemáte nic od státu a platit stejně podle smlouvy musíte, tak proč prodělat? Dávat 100 a k tomu nic, nebo dávat 300 a k tomu od příštího roku měsíčně od státu 90 korun? Už vidíte ten rozdíl? - pt
Pokud nevíte, co s penězi, klidně je odkládejte do "připojištění". Pro spoustu lidí je výhodnější mít každý měsíc ty 2 stovky k dispozici, než se těšit na nějakého holuba na střeše, kterého snad na sklonku života dostanou. Sám jsem kdysi naletěl státu, že mi ke stovce bude přidávat padesát a poučil jsem se. Až vám stát třeba za 3 roky řekne, že musíte navýšit 300,-Kč na tisíc, třeba se taky poučíte.
Stirecek: "nikdy nikdo vám je nevytuneluje" - jak jsi přišel na tohle? Nikdy neříkej nikdy. Vždyť jen vláda sama tady vytunelovala miliardy a chce za něco ručit? Jak, čím? Ty co to dnes sepsali to v případě vytunelování budou platit ze svého? Z našeho? Ze kterého, vždyť už teď nemáme nic, na co by šla dát záruka či zástava, myslíš, že se bude po 50ti letech někdo zabývat nějakými spořeními? Vykašle se na nás jako vždy.
Peníze v bankách jsou zatím pojištěné ze zákona, takže právo je na vaší straně, což se ovšem nedá říct o fondech. Stát už jednou "vykradl" důchodový účet na mezigenerační přežití. Peněz tam bylo dost po komoušech - navíc - silný ročník sedmdesát - takže na důchody by stále bylo peněz dost pro naše rodiče i pro nás a ještě by zbylo i pro naše děti. Tak stejně se teď začíná tunelovat VZP, takže nemocní musí být sami sobě solidární a platit vše, protože peníze od těch zdravých mizí... do rukou nenažranců.
1. Ve fondu pojištění vkladů je cca 20 mld. Do bank jsou vložena "pojištěná" depozita v řádu bilionů. Mluvit o pojištění, když fond pojištění vkladů nemá na výplatu ani jedné jediné z prvních pěti bank je směšné.
2. Kolik bylo na tom vykradeném důchodovém účtu Kč? Nyní ročně schází na výplatu důchodů 40 - 50 mld. Kč. Na jak dlouho by vám tak ten finanční objem "vykradeného" důchodového účtu vydržel? Tvrdit, že na důchody by bylo stále dost peněz pro vaše rodiče i pro vás je směšné.
3. Přes 50% lidí v ČR neplatí zdravotní pojištění. Kde asi by se v té VZP ty peníze měly brát? Za státní pojištěnce stát (čti opětovně okrademi pracující) platí tolik, že to není ani úklid zašpiněné podlahy v ordinaci.
Nevěřím. Už jen to, že bude šest různých fondů, s různým úročením a pozor: "s různou úrovní rizik" je na pováženou. To je doublethink jak vyšitý. Garance státu, ale s různou úrovní rizik. Jsem asi padlej na hlavu. Ale buď mi stát něco garantuje, nebo jdu do rizika. Obé dohromady-najednou je blbost.
platím synovi 100 a kašlu na navýšení - podle se to vytuneluje - a ti co platí 300 - 500 za pár let za něma příjdou že to musí navýšit jinak nebudou mít nic - PŘESNĚ STEJNÝ FIGL DĚLAJÍ ŽIVOTKY - JE TO PYRAMIDOVÁ HRA -
Tak to jste pojal velkoryse. Synek dostane ke svým padesátým narozeninám 32 000 Kč (v dnešních cenách cca 8 000 Kč), půjde z domu a začne si hledat nevěstu . V dnešní době spořit na penzijku stovku je zbytečné. Klidně to zrušte a stovku raději posílejte na Konto bariéry, to bude mít větší smysl.
Autor to jistě nemyslel tak, že za stovku měsíčně zajistí syna na důchod. Třeba já jsem to dělal také tak, jako výhodnou investici, protože na ní stát přispívá částkou 50,-Kč. A pokud se to rozkrade, tak mě to moc mrzet nemusí. Investovat 300, 500 nebo tisíc a pak skončit nezajištěný, to přece není výhodné. Volné prostředky používám rozumnějším způsobem a s menším rizikem.
Osobně jsem k penzijnímu připojištění velmi skeptický. Inflace každým rokem stoupá, mění se kurz měny, budoucnost situace jak v ČR, tak celosvětová je nejistá. V dnešní době má 50 000 KČ určitou hodnotu, jakou hodnotu bude mít za několik desítek let 70 000 KČ? Řekl bych, že ještě menší, než původních 50 000 KČ. Zaujalo mne tvrzení, které jsem již několikrát četl, že je jisté alespoň to, že zůstaneme stále "na nule". Objasníte mně to? Přijde mi to jako pitomost. Když hodnota původně výnosných financí klesne podle příkladu, který jsem uvedl výše pod hodnotu investovaných financí, budu stále na nule nebo už v mínusu?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.