Nejste přihlášen/a.
ZDravím,
chtěl bych se zeptat, jestli nkdo nevíte, zda zaměstnanec může dát výpověď z pracovního poměru v pracovní neschopnosti?
Myslím si, že tomu nic nebrání.
Díky za osvětlení,
Zdravím,
mohl bych požádat paní (slečnu) IVZEZ k vyjáření k této situaci? její odborné rady častokrát pomohou.
Díky
Fexi, já jsem Vai otázku zaregistrovala, ale protoe Vám Atreus i Ládin odpověděli správně, tak jsem jenom ohodnotila jejich odpovědi. Přilo mi zbytečné opakovat v podstatě to samé.
Zaměstnanec můe dát výpověď kdykoliv, tedy i v době nemoci, mateřské či rodičovské dovolené, ... , a to z jakéhokoliv důvodu nebo bez uvedení důvodu.
Dáte-li v době nemoci výpověď, nemoc Vám výpovědní dobu neprodlouí. [Nezapomeňte si převzetí výpovědi nechat potvrdit na její kopii.]
_____
Zákaz výpovědi v ochranné době (viz příklady výe) se vztahuje pouze na výpověď od zaměstnavatele a jenom na některé výpovědní důvody (např. podle § 52 písm. c – pro nadbytečnost).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.