Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Očkování proti rakovině děložního čípku

Od: janinho* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

je mi 26 let a lékařka mi řekla, že na očkování proti rakovině děložního čípku není pozdě. Očkování prý zcela zabraňuje vzniku rakoviny. Já jsem se ale dočetla, že očkování je vhodné pro děvčata v rozmezí věku 12-18 let, které ještě neměly styk.

Jaké informace máte Vy?

Děkuji za odpovědi

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

amlim*
hodnocení

0x

No, ze začátku se psalo dokonce do 12 let,potom se věk zvyšoval. Myslím,že není takový zájem jak očekávali, když jsou různé informace o nebezpečí očkování.Já bych se očkovat nedala.Tak jako ani antikoncepci jsem nepotřebovala a mám dvě děti a žádný potrat.Vím,je to pohodlnější,spolknout pilulku a "jet na ostro".Ochrana je nepohodlná,ale chrání také před mykozami a nakonec i před rakovinou čípku.

pu®
hodnocení

0x

Dobrý den. Já jsem se naopak očkovat nechala (ve 28) a nevím o tom, že by byly nějaké obzvlášť negativní zkušenosti (ano, četla jsem o nedávné tragédii v Británii, ale to je jeden případ na několik milionů očkovaných). Mrkněte také na diskusi sem: poradte.cz/...

Tedy máte pravdu, že ten věk je lepší co nejnižší, ale pokud ta dvanáctiletá měla partnera (nepřekvapilo by mě to v dnešní době) a Vy ne, tak větší účinek séra se projeví na Vás. Já bych do toho šla - náhoda je blbec, nikdy nevíte, a kdyby nedej bože (a to nikomu nepřeji, jenom uvádím příklad!) se časem objevila tahle diagnóza, určitě byste litovala, že jste se očkovat nenechala. Takhle budete vědět, že jste udělala maximum. Proto za sebe bych očkování doporučila *palec*

refik*
hodnocení

0x

Ano,nejlepší doba je od 9-13 let.Mě doktor řekl jestli chci peníze vyhodit z okna,tak at se nechám očkovat,je mi 35let.Ale nechávají se očkovat i starší ženy.To záleží na vás,doktor by vám měl popravdě říct jak to je.Tím,že jste měla pohl.styk to nemáte učinné to očkování proto je nejlepší očkovat holky,které neměly styk nikdy.

lm®

Já jsem rakovinou děložního čípku onemocněla.Bylo mi 25 let.Přišlo se na to náhodou při preventivní prohlídce,cytologii.Měla už jsem II.stupeň,ale zatím téměř žádné příznaky.Řekli mi,že to bylo tak tak.Takže kdybych byly mladá a ta možnost tu byla,očkovat bych se nechala.Ono není o co stát a, ne každá nad tou nemocí vyhraje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]