Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak ukončit insolvenční řízení

Od: jinaji* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, syn je v insolvenčním řízení, má už termín projednání u soudu.,Usnesení o úpadku, teď by chtěl ukončit insolvenční řízení, nechce pokračovat.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Dotaz bohužel není formulován jednoznačně: Syn už má rozhodnutí o úpadku? Nebo má teprve proběhnout soud, který by měl rozhodnutí o úpadku vydat?

Insolvenční navrh/... nebo do právní moci jiného rozhodnutí o insolvenčním návrhu.

jinaji*
hodnocení

Syn má povoleno oddlužení , insolvenční správce už poslal návrh, a : Soud nařizuje přezkumné jednání k přezkoumání přihlášených pohledávek na středu 19. října 2016 . Pochopila jsem tedy správně, že již nelze ukončit ins. řízení. Podepsala jsem mu smlouvu "Smlouvu o důchodu" , když přestane platit, budu muset já? Je mi 60 let a teď jsem se dozvěděla, že má podmínku a je to za majetkovou trestnou činnost ( krádež v Německu). Při podání návrhu měl podmínku, ale za násilnou trestnou činnost

sebod*

" Ruším svoji darovací smlouvu ze dne..., kde se zavazuji darovat měsíčně částku ... panu XY". Podpis nemusíte ověřovat. Pošlete to jak na soud, tak správci.

paw*
hodnocení

0x
Musi za svym spravcem nebo na soud.
sebod*

Jestliže Vám již bylo oddlužení povoleno (nikoliv schváleno), nemůžete návrh vzít zpět. U přezkumného jednání může syn říci, že bere návrh zpět, ale nemusí mu být vyhověno. Jestliže syn pracuje a je možné mu brát peníze na insolvenční splátku, tak mu nejspíš soudce oddlužení schválí. Jestli ale syn nedosáhne na oněch 30%, tak mu může být oddlužení u soudu zrušeno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]