Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem, teď jsem se dočetl, že všechny deodoranty na bázi hliníkových, zirkonových solí mohou způsobovat rakovinu prsu a možná i Alzheimerovu chorobu. Po přečtení článku
jsem šel do koupelny pro svůj deodorant, kterým se denně patlám a samozřejmě ve složení... hliníková sůl. U manželky to samé. Chci se zeptat, jaký na to máte názor a popřípadě, co používáte za deodoranty, které voní a jsou bez těchto hliníkových sra...?
Tohle jsem četl už před patnácti lety. Mezi tím už bylo vydáno spousta studií, kde se tvrzení o rakovině vyvracelo. Jiná věc je kdo studii platil, každopádně tohle možná souvisí i se stávající studií, protože je sposta deosprejů kde hlásí že jsou s nulovým obsahem hliníku. Každopádně spreje používám, rakovinu nemám a hlavně co vím, tak hliník je nebezpečný z jiného důvodu. Tak samo jako dnes už vím, že ani hliníkové nádobí není tak nebezpečné, jak se říkávalo.
Já mám na tuhle potvoru alergii. Zkuste místo toho obyčejný dětský pudr, vůně je úžasná a je o dost efektivnější. Jen je třeba aplikovat ho ráno na nahato a nechat chvilku opadat, aby člověk neměl zasvinčené oblečení (ale i z něj se to dá vyklepat).
Mimochodem jsem tohle slyšela již od mé alternativní tetičky asi před 15 lety a mezi tím ta (původní) studie byla několikrát vyvrácena... já to beru jako asi všechny trendy v kosmetice a zdraví - všeho s mírou, něco je pravda, něco ne, používejme selský rozum a všechno bude dobrý )
Já jsem od Majstra neopisovala joooo
Objednávám vždy v lékárně Benu tenhle, je bez hliníku benu.cz/...
Chce to se tam poradit, v té značce je toho víc, většinou nemají skladem, ale do druhého dne ho objednají
Jen jsem chtěla doplnit, že to je jediný sticker, po kterém se syn jako atopik neosype, takže u nás prostě nutnost.
Tak o té rakovině jsem to našla je to Hoax hoax.cz/...
S rakovinou to nebude "tak horké", ale že hodně lidem nedělá hliník dobře na pokožku, je fakt.
No jo čert ví, jak to s tím je, že jo. Někdo říká to a druhý tohle. Každopádně z preventivních důvodů jsem dosavadní čurifuky hodil do koše a koupil bez hliníkových solí. Alespoň pro ten pocit.
Dobrý den, řešíte deodoranty s hliníkem (které hliník obsahují) nebo řešíte jejich obal z hliníku (nebo, který hliník možná obsahuje a uvolňuje ho do deodorantu)? Takže, ono je to asi v podstatě jedno (ovšem, není to jedno z hlediska češtiny) . Zdravím!
Je nutné použít mozek.Nejde ani tak o hliník,tedy kovovýAl,ale o řadu organohlinitých sloučenin v kosmetice.Některé z nich mají blahý vliv na vlastnosti a trvanlivost různých deodorantů.Že se složité sloučeniny někdy chovají nevyzpytatelně k lidské kůži,je známo.Proto časem v divokém konkurenčním prostředí vyplynula tato látka jako možnost zničit konkurenci.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.