Finanční ohodnocení pracovníků na táboře

Od: Datum: 25.09.16 19:49 odpovědí: 13 změna: 27.09.16 12:13

Dobrý večer,

chtěl bych se zeptat, hlavně těch co byly o prázdninách na táboře, jaké bylo Vaše finanční ohodnocení? A myslíte si, že to byla dostatečná odměna za Vaši práci? Především se mi jedná o pozici vedoucího oddílu a praktikanta. Nebo pokud tábory organizujete, kolik platíte lidem, co na táboře jsou? A pro ty, kteří na tábory nejezdí, kolik si myslíte, že by vedoucí za 14 denní práci mě dostat?

Předem moc děkuji za všechny odpovědi.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 25.09.16 20:13
avatar

Já jezdím jako vedoucí na (skautské) tábory už několik let a nikdy jsem za to finančně ohodnocen nebyl, ani to neočekávám ;)

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 25.09.16 20:19
avatar

Tak nějak jako mikihans. Jela jsem 2x s partou, se kterou jsem jezdívala jako dítě, samozřejmě zadarmo. Ale parta se dost změnila a já nějak nezapadala pak taky plno mladých lidí bere tábory jako nutnou praxi pro VŠ. Když jsem přemýšlela, že bych to vzala na prázdniny (kdy je pro mě málo práce), tak mi finanční odměna na moderních táborech přišla malá, něco kolem 3 tisíc za 14 dní. Ale pro studenty dobrý.

Ony ty tábory - ne ty drahé se zaměřením, ale normální tábory pořádané partou nadšenců - ani nejsou zrovna moc výdělečné. Organizátorka nám tehdy tvrdila, že každý tábor dotuje minimálně desítkou tisíc. (Holt nějaké peníze vždycky padly na dárečky pro paní z hygieny...*uf*)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 25.09.16 20:32

No, vzhledm k tomu, že naše soudy mohou v případě průšvihu odsoudit i nevinného k zaplacení nějakých 20 000 000 Kč,

je každá odměna směšně nízká.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: dam®
Datum: 25.09.16 21:28

Kdysi byla refundace mzdy pro vedoucí a instruktory táborů, ale v současné době 99% lidí fungujících na táborech co by vedoucí oddílů, kuchaři, zdravoťáci, jejich asistenti, jsou vesměs srcaři, kteří ještě hodně dlouho po táboru jsou šťastní, že přežili a že samotné dítka nepřišli k zdravotní újmě. Kdo nezkusil nepochopí, ale věř, že nějakou mzdu nikdo neočekává. Pokud nemáš zkušenosti - třeba - jak udirigovat smečku 24h po dobu 14ti dnů, tak můžeš být instruktorem, asistentem, ale jisto jistě né co by ekonomický brigádník v rámci letní aktivity. Zjednodušeně, každá práce s dětmi je nehorovatelná a pokud hledáš jen výdělek, tak na jakémkoliv táboře NÉ. Si piš, že některé tábory jsou set sakra drahé, ale obsluhující personál je až někde na pokraji ekonomických výdajů.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: krtek
Datum: 25.09.16 21:34
Přesně tak... jezdím X let jako oddílový vedoucí .. nejezdím tam kvůli výdělku...a kdo si myslí, že tento druh brigády o tom je...tak to není evidentně druh práce pro něj/ni...to co člověk dostane tak tam nechá nebo investuje do dětí...k této práci musí mít člověk vztah, talent a určitou míru nadšení ..
Ohodnoceno: 0x
 
Od: tomas12
Datum: 25.09.16 22:03

Všem vám moc děkuji za reakce. Jen pro upřesnění, na tábory jezdím už jako vedoucí 5 let, a ne kůli penězům, ale hlavně protože mě to strašně baví a ty děcka mě dokážou nabít tak pozitivní energií, že z toho pak celý rok čerpám a vždy si na tábor rád vzpomenu. Je pravda, že si kolem těch 3000 "vydělám" (pro představu v práci bych za tu dobu měl 3x tolik, pouze 8 hodin práce a pak volno a nebyl jednou nohou v kriminále), ale většinu toho zase do tábora vrazím, takže ve výsledku jsem zhruba na nule.

Ale jelikož jezdím stále na ten samý tábor se stejnou partou lidí a stejným pořadatelem, tak mě zajímalo jak je to jinde. Jestli jsou i místa kde se jde spíš do mínusu, a nebo jestli jsou tábory, který to zhruba vykompenzují.

Od: dam®
Datum: 25.09.16 22:18

Snad příměstské, ale ani nemám šajna, obec, kdo a jak, kdo pod čím, s kým, dotační firmy, čím to probíhá. Mám víc zkušeností s klasickými tábory, rozdáš svoje i sebe, ale rád, bezelstně ... A pak se vrátíš do reality. "A byla jen tma..." - název Saudkovy fotky.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: lego®
Datum: 25.09.16 23:47
avatar

Nekde jsem potkal cenik pro odmeny.
Osobne jsem jezdil nekolik let na 1 nebo 2 tabory rocne za ubytovani a stravu.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 26.09.16 00:42
avatar
Když jsem jako vedoucí jezdíval na tábor (naposledy to bylo asi před 7 lety), dostával jsem asi 3500 hrubého za 14 dní.
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 26.09.16 06:15
avatar

Vnučka letos byla jako praktikantka, tábor měla zadarmo /pobyt/, ale museli jí rodiče uhradit za stravu 2.000 Kč. Byl to "králičí" tábor, jenom na 10 dní. Mzdu nedostala žádnou, ale líbilo se jí tam.

Vzpomínám, jezdila jsem před hodně lety. V té době jsem dostala za práci oddílové vedoucí kolem 1.700 Kč čistého. Nebylo to moc, ale jezdila jsem ráda, celý rok jsem si už dopředu připravovala různé hry a vychytávky, aby se dětem na táboře líbilo.

Praktikanti dostávali pětistovku + velkou Studentskou pečeť.

Placené to prostě nebylo, to muselo být v lidech, chtít dělat s dětmi, chtít si hrát, mít smysl pro ptákoviny, ale také si uvědomit, co jde a co už ne. Děti měl člověk na starosti od 7 ráno do 21 večer. Občas i v noci. Protože jeden rok bylo dětem nějak špatně. Hodně. Zdravotnice běhala i v noci po táboře, tak jsem jí pomáhala uklízet chatky, převlíkat postele...ty děti za to nemohly. Druhý den jsem prala, co bylo potřeba, ve svém volnu, o poledním klidu. Rodiče tam děti neměly, někdo jim musel pomoci.

Jezdila jsem na stejný tábor 10 let, do krásné přírody, nedaleko Babiččina údolí. K tomu takřka každoročně stejná parta lidí, prima lidí. Byli tam i úžasní sourozenci - muzikanti, kteří uměli hrát snad úplně na všechno a krásně zpívali. To pak byly táboráky!

I když to žádný velký výdělek neposkytovalo, jezdila jsem tam hrozně ráda. Vždycky jsem říkala: do Vánoc vzpomínám a od Nového roku se už těším na další. *slunce* Jaga.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: anton
Datum: 27.09.16 07:39

Já jezdím na tábory pořádané velkou firmou. Ti co tam jsou od té firmy, tak to mají refundované, tak jako kdyby byly v práci, takže docela pohoda. A co jsme tam byly my ostatní, tak vedoucí dostávali 4000, kolik praktikanti to bohužel nevím.

Datum: 27.09.16 11:29
avatar

Proč chvíli píšeš jakoTomáš a chvíli jako Anton? A sám si odpovídáš?

To by z Tebe měly děti na táboře pěkný guláš. *ee* Jaga.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 27.09.16 12:13
avatar

Tomáši a Antone, u nás se odjakživa jezdí jako vedoucí zadarmo z vlastní dovolené, i hlavní vedoucí a praktikanti z řad bývalých táborníků nedostanou ani korunu.Jediné co se jim zaplatí je školení.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.