Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Psychogenní kašel

Od: is5b7 odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer, chci se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti s psychogenním "kašlem." (Je to respektive pokašlávání). Může někdy úplně vymizet nebo přetrvává v mírné formě po celý život? A co by na něj mohlo případně pomáhat? Četla jsem, že tenhle problém má spoustu lidí. Ale všichni se jenom ptají, rada žádná. Trpím tím od roku 2013. Doktorka zkoušela už všechny léky, které šly (alergie, astma, reflux jícnu... V roce 2013 jsem byla i na rentgenu. Doktorka mi napsala antibiotika, protože jsem tím neustálým pokašláváním chytla do krku zánět. Ty jsem dobrala a dnes jsem byla na kontrole. Zánět je pryč, ale pokašlávám dál. Řekla, že kdybych si za nějakou dobu zavlekla další zánět, napíše mi další, silnější antibiotika. Nicméně ví, že jde o psychogenní kašel. A řekla mi, že s tím se nedá nic moc dělat. Že to za pár let přejde. Dočetla jsem se o psychoterapii, jako asi o jediné léčbě. Ještě bych dodala, že od dětství trpím tiky. (Tito lidé jsou prý rizikovou skupinou).
Pokud máte nějaké zkušenosti, napište. Pomůže, když se to pokašlávání budu snažit potlačovat? Mám pocit, že to pomáhá, ale nevím jestli to pomůže úplně. Už jsem z toho opravdu zoufalá. Děkuji každému, kdo poradí. Dobrou noc

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zkušenosti nemám žádné, ale což zkusit nějaké přírodní uklidňující prostředky? Např med, mléko, dobromyslový čaj, kozlíkové kapky/ čaj apod.? Nebo též uklidňující hudbu či dechová cvičení. Možná i tím, jak se kvůli tomu trápíte, si to zhoršujete/ udržujete?

iz*
hodnocení

0x

Já bych zkusila tu psychoterapii.

rebeka*
hodnocení

0x

Trpěla jsem kašlem asi 10roků. Ale nebylo to pokašlávání, to byly záchvaty kašle i v noci. Prošla jsem všechna možná vyšetření, na nic se nepřišlo. A najednou jako když utne. Nekašlu.

balzerka
hodnocení

0x

S těmi tiky to určitě souvisí, to je vlastně jako tik...Jestli říkáte, že psychogenní kašel, tak zkušeného psychologa. Možná i homeopatii.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]