Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém ve společnosti

Od: hipstrik odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, mám problém ohledně společnosti. Jsem introvert a nerada se s někým bavím hned nazačátku, prostě to nedokážu. Nedokážu vydat to první slovo. A tak se semnou (kromě některých holek nikdo moc nebaví) Když jedeme na výlet chodím sama a když ne, tak chcíli se mnou jde nějaká holčina a pak odejde za nějakou jinou, pak přijde a polituje mě že jsem chudinka, že semnou nikdo nejde, abych se připojila k nim, ale potom už o mě nemají zájem) Nevím někdy ve skupině se dokážu bavit i ostatní pobavím, ale když jdu s nějakou maličkou grupou 2 členové tak se nedokážu s nimi bavit, připadám si naoptíž. Kluci, se semnou většinou baví jen v grupě, když jsem sama v lavici nikdo se mnou nepromluví. Nevím, nechci aby si ostatní mysleli, že jsem nějaký chudák, ale že stojím za zvážení a že si člověk musí rozmyslet předtím co mi plácne do obličeje.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ria*
hodnocení

3x

Ahoj, introvert je se svou situací spokojený, nepotřebuje druhé a většinou mu i bývá jedno, co si o něm kdo myslí, je rád sám. Na tobě je hodně vidět, že ti to vadí, myslím, že jsi spíš hodně nesmělá a schováváš se za masku, že jsi introvert, ale "nedokážu vydat to první slovo" - to mluví za vše. Introvertovi je jedno jestli něco řekne a kdy.

Doporučila bych jen vyjít ze své "pohodlné zóny" a více se vystavovat nepříjemným situacím, otrkávat se. Zajímej se o dění kolem sebe, vždy je co říct, jak začít, hodně se usmívej, to je ten správný signál, že jsi vpohodě.

Anebo se úplně pletu a jsi opravdu introš, ale v tom případě bych doporučila, aby jsi se jako správný introvert naučila mít se ráda taková jaká jsi, vykašlat se na to, jestli jdeš sama, jestli když někdo jde s tebou, tak mlčíš, nebo co si kdo o tobě myslí ;)..

ria to nakousla velmi dobře. Jen k té pohodě a usmívání vede delší cesta (ted to usmívání apod bude vypadat "divně"), pochopení sebe sama, přijmutí sebe sama, sebe uvědomění se=sebevědomí. Tohle chce prostě čas, ale musíš s tím pracovat. A že s tím něco hodlat děláš, značí i tvoje otázka..jen tak dál.

tacopsalatuotaz
hodnocení

Děkuji mnohokrát ...:)

hodnocení

1x

Problém máš Ty, ne ostatní. Proto je to na Tobě, jestli změníš své chování k druhým, nebo zůstaneš stranou. Každá změna stojí nějaké úsilí. Máš to ve svých rukách, co čekáš, že Ti tu mohou jiní poradit?

hodnocení

0x

Dobrý večer. Možná by Vám i lidem z Vašeho okolí pomohlo, kdybyste Vy sama o sobě řekla těm nejbližším pár slov. Třeba právě to, že nejste moc upovídaná, ale společnost druhých neodmítáte, jen Vám déle třeba trvá, než se zapojíte do komunikace.Přesto, že se nechcete ostatním vyhýbat. Naopak - ráda bydste navázala komunikaci s kýmkoliv kdo o to bude stát..Myslím si, že i někdo z ostatních na tom může být stejně a bude ještě rád, že Vás objevil..

aless
hodnocení

0x

nevím,já bych tak přísná nebyla jako blesík. Nechci malovat čerta na zed, ale takhle může začínat sociální fobie, přečti si něco o ní.mluvím z vlastní tzkušenosti.

hodnocení

0x

Dobrý den, to mi připomíná mě. Budu Vám tykat. Lidi se k tobě chovaji podle toho jak se chováš ty. jak mluvíš, co mluvíš, jak vypadáš, jakou máš řeč těla.

tím ovlivňuješ to jak se k tobě chovají

---

Pokud chceš něco změnit asi bude zapotřebí změnit sebe a to neudělá jinak než tím, že změníš své smýšlení/na co myslíš, jak myslíš.

Můžeš také zkoušet více se zaměřovat na druhé co si asi myslí, co cítí a reagovt na to. to ti pomůže méně se zaměřovat na nepodstatné až kontraproduktivní zoumání toho jak ty působíš, co si druzí o tobě myslí.

---

a pak je tu ještě taakzvané zlaté pravidlo, to si vygoogli. je to o tom, že ty máš s druhými jednat tak, jak bys ty chtěla aby oni jednali s tebou. začni první.. nepůjde ti to ale udělej z toho zvyk a zlepší se to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]