Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dala jsem vypoved!

Od: banan* odpovědí: 26 změna:
Ahojte,
z prvu vas poprosim, abyste se zdrzeli blbych komentu. Diky.
Pracuju pres 7 let v jedne firme na pozici montazni delnik. A posledni rok uz jsem zjistila ze mi nedelaji dobre smeny, na nocni a odpoledni me tyden v kuse boli hlava a je mi nevolno, tudiz jsem se rozhodla najit jinej job, uplne odlisnej od sestavovani domacich spotrebicu, navic se znacnou davkou buzerace :( tak jsem sla na pohovor do prodejny elektrospotrebicu a pan mi rekl, ze me vezme ale ze mu mam dat vedet kdy budu moci nastoupit. Tak jsem ve fabrice dala vypoved dohodou a najednou jsem se panovi nemohla dovolat a pak mi prisla sms ze mam prijit na druhe kolo pohovoru. Tam jsem se dostavila a byl tam i majitel. No ale ted uz nemam jisty ze me vezmou ( i kdyz na prvnim pohovoru bylo jasne receno : ja bych vas vzal) a vypoved je taky dana :( co ted?

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Není třeba litovat. Práce Vám stejně nevyhovovala. Možná, že jste se kapku unáhlila, ale to nevadí. Stejně Vás to tam nenaplňovalo. Prostě, podala jste výpověď, zbývají 2 možnosti.

1/ zúčastnit se 2. kola výběrového řízení. Řekla jste A, řekněte i B. Uvidíte. Je mi divné, když na prodavačku elektrospotřebičů dělají konkurs, skoro jako na manekýnu, ale asi to tak dneska je. Tak to zkuste, za to nic nedáte. Třeba právě Vy uspějete.

2/ půjdete na ÚP. Budete mít nárok na podporu, našetřeno něco jistě máte, tak se do toho obout a hledat. Určitě najdete. To jen lemplové tvrdí, že´ŽÁDNÁ PRÁCE NENÍ.

Jenom malá připomínka: Pokud chci od lidí nějakou radu, je dost nešťastné začínat svou žádost slovy: ABYSTE SE ZDRŽELI BLBÝCH KOMENTŮ.

Tím dost lidí odradíte, že Vám ani neodpoví. A třeba by jejich odpověď pro Vás byla právě ta dobrá. Příště se raději rozmyslete, jak svou žádost napsat, aby na ostatní nepůsobila, jako ježčí bodliny. Když od ostatních něco chci, měla bych to formulovat vhodně a slušně. Jaga.

dota*

Nemůžu si odpustit reagovat. Paní možná reagovala podle zkušenosti, jak to tu chodí. Někdo občas tady položí dotaz a místo odpovědi na dotaz se mu dostane komentářů jaký je a jaký by podle rádců měl být, zcela mimo konkrétní dotaz, takže to co napsala plně chápu. A nemyslím si, narozdíl od vás, že tím odradí někoho, kdo by něčím podstatným přispěl.

iz*

Mne odradila.

A nemyslím si, že bych k tématu neměla co napsat...

dota*

A můžete mi prosím napsat v čem?

iz*

Já bych svou odpověď musela začít tím, že bych některé věci uvedla na pravou míru.

Ale vím, že to někteří považují za "blbé komenty", tak jsem radši nereagovala vůbec.

dota*

Domnívám se, že paní si pod blbými řečmi představovala něco jiného než vy. Co si tak vzpomínám, tak konkrétně vy jste radila vždy k věci a nevhodné řeči jsem u vás nezaznamenal.

Dota - naprostý souhlas. Někteří mají občas zvyk reagovat na osobu tazatele (i dost prudce) a ne na jeho otázku. Jinak já jsem z této věty pochopila, že tazatelka je z nastalé situace dost vynervovaná a mj. proto svůj dotaz začala právě takto.

Babuško ono nejen znalosti ale také vzhled prodavače prodává! Proto si v obchodě vybírají i prodavačky než najkou vezmou,dokonce i v kauflandech a albertech.raději vezmou mladou štíhlou,svobodnou a bezdětnou ženu než starší ženu,která není prostě kus ,byť bez závazků .

tazatelka nezkoušejte stahivat výpověď,mohli by se po Vás tzv vozit,tím spíše pokud není kolektiv OK!Osobně -raději za méně prašulí v dobrém kolektivu nežli hodně ale ve špatném kolektivu! Zbatek není co dodat k dalším odpovědím např body 1 a 2 nademnou!

martinaa*

"To jen lemplové tvrdí, že´ŽÁDNÁ PRÁCE NENÍ"... běžte se postavit na pracák a říct tohle do očí lidem, co měsíce a měsíce marně hledají práci.

banan*
hodnocení

nezlobte se , tu větu o blbých komentech jsem nemyslela zle, chtěla jsem jen nějak upozornit rejpaly, kteří se tu čas od času objeví, že nepotřebuji slyšet (respektive číst:-D) věty typu: Seš blbá, máš cos chtěla, apod... na vás ostatní, co odpovídáte rozumně a nenavážíte se do chyb druhých, se tato věta vůbec nevztahovala.

"To jen lemplové tvrdí, že´ŽÁDNÁ PRÁCE NENÍ"
Taky nesnáším tyhle blbý kecy. Hnus. *blee*

hodnocení

3x

Ještě trochu rozvinu poslední věty, které vám napsala předchozí rádkyně Jaga. Nejen zde na poradně se neuvádějte hned na samém začátku jako osoba nepřístupná blbým radám. Hlavně při pohovoru, připadně dalších pohovorech, musíte působit vstřícně a mile. Na blbé otázky reagujte úsměvem. Nejbližší pohovor by vám měl otevřít cestu do prodejny. Co tam prodavači vyslechnou blbých slov! Možná se bude pohovor okrajově týkat i schopnosti zvládnout situaci s problematickým zákazníkem. Buďte na to připravená.

zbynekj*
hodnocení

2x

Pozor - "výpověď dohodou" neexistuje. Buďto je to výpověď z pracovního poměru, která musí být písemná a je dvouměsíční, počíná běžet od prvního následujícího měsíce po převzetí zaměstnavatelem, nebo je to dohoda o skončení pracovního poměru a tam je možno dohodnout kterékoliv datum.

krtek*
hodnocení

1x
Dokud nemám něco černé na bílém tak není nic jasné...kor u zaměstnáni.. takových jako vy bylo...

vanad1*
hodnocení

1x

Ještě další podstatná otázka a to: dojíždění do zaměstnání. Tedy ne že žádná práce není ale že je doprava finančně likvidační.

prace.cz/...

hodnocení

1x

To samé se mi taky stalo. Slíbili mi práci a pak mě nevzali. Já kvůli tomu odešla z předešlé. Naštěstí jsem docela rychle našla jinou.

hodnocení

0x

Co teď? Jít na druhé kolo pohovoru a ucházet se o tu práci. Když to nevyjde, ucházet se o jinou. Určitě máte nějakou finanční rezervu.

stonek*
hodnocení

0x

Možná bych o něčem věděl, z jakého jste regionu?

banan*
22.09.16 22:43
hodnocení

Olomoucký

hodnocení

0x

co se pokusit stáhnout výpověd?

doplněno 22.09.16 22:53:

tak si najít jinou práci -prostě si oběhat vícero nabýdek a vybrat si tu pro vás nej *palec*

banan*
hodnocení

To nechci. Za prve mi nedela dobre smenovani, jak jsem uvedla, uz to dal nezvladnu... sedm let stejna prace...silenost. A za druhe mam hrozny kolektiv, abych pravdu rekla uz mi hrabe z toho jak se tam ty zensky neustale hadaji :(

Pokud jste si jistá tím, že ze současného zaměstnání chcete odejít, pak to udělejte. A zkoušejte si najít takové zaměstnání, které by Vám vyhovovalo. Když Vám nevyjde to, které máte rozjednané, vyjde jiné. Můžete se přihlásit na ÚP, aby za Vás stát hradil zdr. pojištění a hledat dál. I to je jedna z možností..Na podporu v nezaměstnanosti nárok máte, tak alespoň nějaká koruna bude a budete mít čas hledat si práci..

vejr
hodnocení

0x

"Já bych vás vzal" neznamená "beru vás". To žádná jistota nebyla. Navíc na nějaký jen ústní příslib se nedá moc spoléhat, klidně by si mohl najít mezitím někoho jiného a vůči vám nebude mít žádné povinnosti. Jestli se pak objevilo více uchazečů, tak je logické, že si chce majitel vybrat toho nejkvalitnějšího. Pokud si vás v prodejně nevyberou a nepůjde vzít výpověď zpět (ale píšete, že tam už stejně nechete dělat), tak vám nezbyde nic, než se přihlásit na ÚP a hledat si jiné místo. Každopádně to, že vám nebere telefon a pak radši jen pošle SMS o nějakém druhém kole pohovoru, tedy razantní změna chování, rozhodně pro vás nic dobrého nenasvědčuje. Snad to nebudete brát jako blbý koment.

hodnocení

0x

Nejsem si jistý jestli ÚP dává dávky v hmotné nouzi když odejdete na vlastní žádost. Mám pocit že je třeba odejít ze zdravotních důvodů (což je právě váš případ). Jedná se o vaše psychické zdraví. Dneska bohužel není nic jistý dokud to nemáte černé na bílém, ale ani tak ne, protože i když by s vámi dnes podepsali smlouvu že pracujete od 1.10. tak stále je možné to zrušit.

O dávkách v hmotné nouzi zde nebyla řeč. Podpora v nezaměstnanosti nespadá do dávek v hmotné nouzi. Pokud tazatelka pracuje 7 let, pak jí na podporu v nezaměstnanosti vznikl nárok. Pravda je, že pokud rozváže pracovní poměr sama a bez udání vážného důvodu, pak se jí podpora bude krátit a celou podpůrčí dobu by pobírala jen 45%. Ale zase by za ní hradil povinné zdravotní pojištění stát, takže je to lepší řešení, než kdyby zůstala zatím bez práce a nešla by se zaevidovat na ÚP. Pokud by nebyla zaměstnána celý kalendářní měsíc a ani by nebyla vedena v evidenci na ÚP, musela by si zdravotní pojištění hradit sama. A těch 45% podpory je také lepší než vůbec nic..

To jsem měl na mysli, ale už jsem si nevybavoval detaily jak to přesně je.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]